Българите в чужбина също излязоха на протест

Събраха се в Берлин, Брюксел, Лондон
16 юли 2020 22:42, Петя Славова
50

Българите в Берлин излязоха на протест пред сградата на посолството ни. Сънародниците ни заявиха исканията си и подкрепата за тези, които протестират в родината. Протест имаше и в Кьолн, предаде Bulgaria ON AIR.

Демонстрации имаше и в други европейски столици. В Лондон сънародниците ни за пореден ден изразяват същите искания, както и да има възможност за електронно гласуване за всички българи зад граница. Организаторите на протеста обаче призоваха участниците да спазват дистанция и да носят маски.

А в Брюксел се проведе първата от поредица инициативи, които се подготвят от българите в Белгия. Протестът завърши с изпълнение на националния химн, а организаторите му бяха категорични, че зад мирната демонстрация не стои подкрепа за президента или определена партия.

Те искат лидерите на ЕНП и АЛДЕ да мотивират публичната си подкрепа за правителството на Бойко Борисов и за лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
8
 
! Отговори
Alex2 преди 3 години
Майка им не е в чужбина да идват тук и да бачкат за България а не да бършат чужди гъзо ве
21
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце падне ли веднъж,вече никой няма да има нужда да ходи до Лас Вегас.
20
20
 
30
 
! Отговори
Българин в чужбина преди 3 години
Ходете си по домовете и се радвайте на живота, добър, лош, престъпник - какъвто-такъв. Добър няма да видите, историята го е доказала - я дайте един за пример ако не сте съгласни с мен? Нещата в България са ОК, какво ви липсва, вода ли ток ли, хляб? България е начело по притежание на недвижима собственост на глава от населението, почти всеки има покрив, я вижте как е по света, скитници, стресирани хора, гладни хора, светът се разпада, оставете правителството на мира за да остане страната стабилн
19
25
 
26
 
! Отговори
Вуйчо Ви преди 3 години
Радев е за затвор, не за оставка, а всички протестиращи с него и БКП срещу правителството в условия на коронавирус, трябва да бъдат глобявани, да не кажат арестувани. От морална гледана точка нещата са още по-страшни за тези пионки на Васил Божков. Върнете им лотарията!!!
18
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук при нас също се протестира за оставка на Радев Фигуранта.Българите също имат критики към сегашния Кабинет, но повече се страхуват от опасността в България да се установи проазиатски режим.
17
4
 
19
 
! Отговори
Бъдете точни преди 3 години
Не българиТЕ, а някои българи !
16
9
 
12
 
! Отговори
браво на преди 3 години
сънародниците зад граница за смелостта и независимата подкрепа
15
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Не можеш да си представиш, че Радев е "руски шпионин" защото гледаш на него с "широко затворени очи".Ами чуй го тогава - тотална война с всички държавни институции, перманентна блокада на закони приети от Парламента чрез "вето", отричане на всичко позитивно в държавата, непрекъснатото й очерняне, активно целенасочино разделение на нацията, многократни опити за подклаждане на бунт срещу държавното управление, открито провокиране и поощряване на протести с цел прерастването им в метеж.
14
3
 
16
 
! Отговори
Свободни протести? преди 3 години
Божков: Но ме изкефи как се управлява тълпата по т'ва, по мрежите.Мъж: Нали? Е т'ва е.Божков: Да. Отидете там, отидете там, и те вървят. Малко бавно става, нали, щот' тя е тълпа, не мо'е да се затичва.Мъж: Е, тря'а все пак да се координират нещата.Божков: Реакцията се вижда до петнайсет-двайсет минути, половин час, тълпата почва да реагира.Мъж: А ако имаш ти още нещо да пуснеш, да хвърлиш малко бензин в огъня.Божков: Насъсквам хората, те ше извадят и ше пуснат.
13
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в България бъде въведен постсъветски режим начело с Радев, повечето българи няма да се върнат, а дори много от протестиращите ще я напуснат, защото Фигуруранта няма да може да изпълни нито едно от желанията им, да не говориме за мега попуриската си изцепка, че ако той управлява " няма да се краде". Това личи и от чат'овете на неговата мутра Черепа, който му захранва "капитала" с фотомонтажи на чекмеджетата с пачки.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
12
15
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 13Присъствах на грандиозното авиошоу с участието на генерал Радев в София.Много ми е трудно да си представя "фигурант", "руски шпионин" и всякакви други глупави и нескопосано скроени епитети и прякори на пре,идента да звучат правдоподобно.На въпросното авиошоу на което бях свидетел, мощна рафиоуредба дънеше хард рок, хеви метъл и подобна музика, която Фънки би я оценил подобаващо, уверен съм!Е, руски шпионин предполагам слуша частушки или момичешки фрупи като "Тату"?
11
9
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
На тези, които биха ми сложили, или вече са ми сложили минусчета искам да кажа нещо изключително важно:Лично за мен няма никакео значение колко минусчета ще ми сложите. Така че дерзайте, ако искате ми сложете хиляда!Това, което има значение за мен е истината.Истината за държавата в която живея.Истината за моята Родина!Обърнете внимание: Казах не че ме е срам че съм българин, а че ме е срам, че живея в България!Лично мое мнение е, че след 1944 г. българската нация е обречена на изчезване.
10
16
 
24
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Ако си червен крадец, нормално е да те е страх. Мен ме е страх от фигуранта Радев дето юрка хората да протестират в пандемията по заповед на Божков и Решетников.
9
22
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Срам ме е, че живея в България.И ме е страх!!! Страх ме е от главния прокурор.Страх ме е от Бойко Борисов. Страх ме е от цялата му банда. Защото са мафия!ГЕРБ = Организирана престъпна група!!!
8
10
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Чакали те в брюксел, шушумигата вебер или психопатът ферхофстад да отговорят на неудобен въпрос...Най-много да получат в отговор поредната кофа словесна помия с ценности.
7
7
 
10
 
! Отговори
ДО 6 преди 3 години
Ти си сбъркан тотално!
6
24
 
16
 
! Отговори
Вуйчо преди 3 години
Този протест е сбъркан тотално, както всичко останало в България. Изключителни профани. Това да си в чужбина, дори не си в страната и имаш наглостта да протестираш!!!
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев каза на българите в чужбина да изпратят само децата си в Бългория, а те да бачкат и да пращат чекмеджета с пачки, за да ги възпитавал !
4
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев каза на българите в чужбина да изпратят само децата си в Бългория, а те да бачкат и да пращат чекмеджета с пачки, за да ги възпитавал !
3
13
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Всеки се дере: "Оставка!" и говори врели-некипели, че иска да види някаква променена България и никой конкретно не назова какво точно иска да се промени. Да каже конкретно - Искам да дойде да управлява Кyрнелия, защото БСП са много точна партия. Те ще махнат Гешев, ще върнат Черепа и Мустака, а защо не и Галеви, Мая Костинбродска нали им е сестра и всичко ще си е мирно и кротко както преди. Само се дерат и викат и няма точни искания. А може пък някой да иска Славуца да дойде на власт с балета :)