Българите в чужбина също излязоха на протест

Събраха се в Берлин, Брюксел, Лондон
16 юли 2020 22:42, Петя Славова
50

Българите в Берлин излязоха на протест пред сградата на посолството ни. Сънародниците ни заявиха исканията си и подкрепата за тези, които протестират в родината. Протест имаше и в Кьолн, предаде Bulgaria ON AIR.

Демонстрации имаше и в други европейски столици. В Лондон сънародниците ни за пореден ден изразяват същите искания, както и да има възможност за електронно гласуване за всички българи зад граница. Организаторите на протеста обаче призоваха участниците да спазват дистанция и да носят маски.

А в Брюксел се проведе първата от поредица инициативи, които се подготвят от българите в Белгия. Протестът завърши с изпълнение на националния химн, а организаторите му бяха категорични, че зад мирната демонстрация не стои подкрепа за президента или определена партия.

Те искат лидерите на ЕНП и АЛДЕ да мотивират публичната си подкрепа за правителството на Бойко Борисов и за лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
14
 
12
 
! Отговори
преди 3 години
Тия върли протестиращи българи в чужбина дано не са като нашите в Испания които се уговарят по интернет но явно не знаят срещу какво протестират защото призива да протест не е например да свалим ББ а цитирам да се съберем да пушим пред посолството.Голям протест тип Иоло Динев протестирам срещу това че Бог като е правил света не д викнал мен да му кажа как искам.Ей това им е протеста.А дали ББ трябва или не трябва да пада това ще го оставя на истинските протестиращи не на тези, които ще пушат де.
1
3
 
14
 
! Отговори
Как така преди 3 години
Българите потестират.Не сънувам,нали?