Премиерът Борисов ще участва в извънредното заседание на ЕС

Ще се обсъжда Плана за възстановяване на Европа след COVID-19
17 юли 2020 09:43, Анисия Иванова
98
Премиерът Борисов ще участва в извънредното заседание на ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 17 и 18 юли в Брюксел. Това ще бъде първата присъствена среща на европейските лидери от началото на пандемията, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

В белгийската столица държавните и правителствените ръководите ще обсъдят Плана за възстановяване на Европа в отговор на кризата, породена от COVID-19, който включва Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и инструмента "Следващо поколение ЕС".

На 19 юни по време на видеоконферентна среща лидерите от ЕС обмениха мнения по предложението за Плана за възстановяване, представено от Европейската комисия на 27 май, припомнят от МС. Предложението на Комисията се основава на 2 стълба - нов инструмент за възстановяване "Следващо поколение ЕС" на стойност 750 млрд. евро и МФР на стойност 1100 млрд. евро. На 10 юли председателят на Европейския съвет Шарл Мишел представи основните цели на ЕС - отстраняване на щетите, причинени от COVID-19, реформиране на европейските икономики и трансформиране на европейските общества.

За България приоритетни остават Кохезионната и Общата селскостопанска политика, като страната ни ще настоява за амбициозното им финансиране, уточняват от МС. Страната ни определя предложението на Европейската комисия от 27 май като балансирано, като се имат предвид сериозните предизвикателства заради пандемията от COVID-19.

В прехода към зелена енергия от ключово значение е и Фондът за справедлив преход на ЕС, който трябва да отговори в максимална степен на актуалните предизвикателства пред държавите членки. В този смисъл приоритет е за България Фондът да предвиди и средства за насърчаване и развиване на мощности за зелена енергия в региони, в които досега не са съществували енергийни мощности, се посочва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ никога не са имали повече от 13% на избори.А пък всичките му патерици - общо около 4%.Така че това въобще не е представително мнозинство за България.Това са прости една Шайка разбойници, домогнали се до властта.
62
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички повтаряте едно и също.Повярвахте,без да мислите,на скалъпени обвинения и на чекмеджета.Никой ли не вижда,че за първи път България върви към по-добро бъдеще.Чужди инвестиции,строи се,няма безработица (като изключим мързеливите).Какво ви става на всички?Луди ли сте?Какво искате от Бойко повече?Хващайте се и работете като него!
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самолета как е,да не вземе пак да се повреди?
60
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Мдааа... при прогнозиран спад 8%, брюксел иска държавите (донори) да платят 1.85 трилиона (двойно повече от предишния период), като ес готви отгоре на това, нови преки данъци отново от държавите...Някой скачал ли е навремето срещу преразпределението и субсидиите при тошо?
59
4
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Айде като за последно,със здраве.Хич да се не връща!
58
4
 
7
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
Милиардерите ги видяхме кои са.Тия с пълните чекмеджета с пачки и злато,щото в гардеробите им вече няма място.11 години крадене и далавери!Вече идва края на всичко това.А ти си дрънкай колкото искаш.
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Бойко взел ли си е плетеница лук препасана през рамо, сланинка и дамаджана гроздова?
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега тия,дето си ги е.. с 200,да не те подпукат с 300.
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС на бкп / бсп/ Антиевропейски и руски шпиони ПАРИ НЯМА ДА ДАВА !!!Ясно ли ви е ? -тея дето ви пращат на площада са Милиардери , вие Овце ще духате супата
54
5
 
3
 
! Отговори
Пума преди 3 години
Давай Бойко мачкай лошите!
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добра снимка. Поне 2 инфаркта и 3 инсулта наведнъж се очертават.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички хора се страхуват!!!
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твоята песен вече е изпята.Заради ината ти да подадеш оставка,агонията ти ще продължи докато хората не те изритат със сила от властта,за която си се вкопчил като удавник за сламка.Пътник си,не го ли разбра?
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко до Б.Велчев:"Братиньо,тоя хотел(в Гърция)щеше да излезе 4 милиона,а вече станаха 16 милиона,щот и път требва да му правим".Няма смисъл от коментар.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой колеги може да му направятмечка,щото нещо... >200h.Охраната да гопретърси за" Глог",кюлчета.Ех, Барбис.
48
2
 
5
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Прав си единствено за Кьовеши.Ако си имахме една/един/Кьовеши у нас,а не зависим от мутрите гл.прокурор,нещата щяха да бъдат съвсем различни.Но у нас страхът е голям,защото на власт е мафията,която е превзела държавата.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не подадете оставка, *** хората живеят в страх от вас и всички министри.
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просташкия език и поведение на лицето от снимката излага цялата нация пред света и у нас.Затова е крайно време да си ходи и да дойдат интелигентни,образовани млади хора да спасят тази държава от мутрите и техните пипала.
45
4
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До Анонимен 42......ЗАЩО Румъния сега е близо 3.5 ПЪТИ по-богата но БГ......и по-богата от Гърция ????? ....защото имат з.Президент ...ГЕРМАНО-РУМЪНСКИ Патриот...........защото гл. прокурор беше едно младо момиче 30+ - КЬОВЕШИ ....която вкара в затвора МИНИСТРИ стигащи за правителство в затвора + мин-предс. + президент !!!!!!! КАКВО прави ГЕШЕВ ?.СЪЩОТО !!! Кой е с-у Гешев ??? ...Мафията и Президента . Жалко . но Р.Р. ще е единственият деистващ..обв. в ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА и изведен с БЕЛЕЗНИЦИ !
44
2
 
10
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Според тебе само Бойко има право да крадне.А стига де,и народа поне малко да намаже от пачките в чекмеджето.