Премиерът Борисов ще участва в извънредното заседание на ЕС

Ще се обсъжда Плана за възстановяване на Европа след COVID-19
17 юли 2020 09:43, Анисия Иванова
98
Премиерът Борисов ще участва в извънредното заседание на ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 17 и 18 юли в Брюксел. Това ще бъде първата присъствена среща на европейските лидери от началото на пандемията, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

В белгийската столица държавните и правителствените ръководите ще обсъдят Плана за възстановяване на Европа в отговор на кризата, породена от COVID-19, който включва Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и инструмента "Следващо поколение ЕС".

На 19 юни по време на видеоконферентна среща лидерите от ЕС обмениха мнения по предложението за Плана за възстановяване, представено от Европейската комисия на 27 май, припомнят от МС. Предложението на Комисията се основава на 2 стълба - нов инструмент за възстановяване "Следващо поколение ЕС" на стойност 750 млрд. евро и МФР на стойност 1100 млрд. евро. На 10 юли председателят на Европейския съвет Шарл Мишел представи основните цели на ЕС - отстраняване на щетите, причинени от COVID-19, реформиране на европейските икономики и трансформиране на европейските общества.

За България приоритетни остават Кохезионната и Общата селскостопанска политика, като страната ни ще настоява за амбициозното им финансиране, уточняват от МС. Страната ни определя предложението на Европейската комисия от 27 май като балансирано, като се имат предвид сериозните предизвикателства заради пандемията от COVID-19.

В прехода към зелена енергия от ключово значение е и Фондът за справедлив преход на ЕС, който трябва да отговори в максимална степен на актуалните предизвикателства пред държавите членки. В този смисъл приоритет е за България Фондът да предвиди и средства за насърчаване и развиване на мощности за зелена енергия в региони, в които досега не са съществували енергийни мощности, се посочва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре ,че е Бойко !че другарите искат някоя Руска шпионка марионетка от Бкп да пратят , Е тогава ще ни отрежат тотално и ще ядете Чернобилско жито , щото от 30г другарите изнасят Българското жито и внасят бОклОк .
22
3
 
17
 
! Отговори
Ставри преди 3 години
Спри да ни позориш пред света мутро!Колкото повече се ослушваш, толкова по-зле ще свършат нещата за тебе!Ще ви оковем във вериги като Иванчева, продажници - антибългарски!
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А фигуранта (радеф) ще съcka no кабеларките
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пак ще ни излага с простотията си за 11 години не научи аглийски.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, отново искаш да разпределяш кохезионни фондове и такива за развитие на селското стопанство в отраслите зеленчукопроизводство и лозарство. По кохезионни фондове пари няма да видим, защото ще ги разпределите с близките до кабинета бизнесмени.Не е за сефте. Развитието на зеленчукопроизводството го видяхме наскоро- заявени зеленчуци за отглеждане, нищо не е направено, а парите са взети. Площите, на които може да се отглеждат зеленчуци, са засадени с пшеница, царевица и слънчоглед. За лозя: кой
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какви очи ще отиде в Брюксел та дори нароът му не го иска, мутра.
17
4
 
9
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Има, Меркел.
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли някоя друга европейска държава с несменяем премиер мутра? Защо трябва да живеете като в Африка, нали уж сте в Европа?
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко си глупав е простено,но ако е за пари е за срам и позор.
14
4
 
18
 
! Отговори
ББП преди 3 години
Банкянски Па.л.я.чо, спри да ни излагаш по света!Лицемер, вчера ги е...е с 200, днес.. с какви очи си там!Ела в София, разсмей ни с новите си по.лю.ции и като мъж си подай оставката! България вони от герберастията ви! Срам ме е от теб!
13
3
 
19
 
! Отговори
лелеее преди 3 години
Опразнихте на човечеца чекмеджето, бе! От заранта по всички сайтове плъзнали гербаджийски трoлове на двойна ставка.Ама и тяхната не е лесна де, папкането приключва до седмица, гледат да заработят в последните дни на агония.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Бойко не знам, ама другите от заседанието няма ли да срамуват, та стоят на една маса с подобен човек?
11
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, нормалните адекватни хора сме с тебе. Не се връзвай на тумба заблудени. В цяла Западна Европа протестират с много хиляди с месеци и никой не е давал оставки. Има си избори в цивилизованите държави.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога тези азиатски физиономии на природно умствено ограничени хора които не знаят една дума англииски в 21 мек ше ни срамят по Европа.
9
13
 
4
 
! Отговори
А фигуранта? преди 3 години
Абе фигуранта що никъде не го канят бе? Поне в Дубай да иде на една екскурзия /има кой да му я плати/, да се качи на Бурж Халифа , па да направи и там едно коремно! И ПиАр-ката му- и тя да е с него!
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Божков куклите повтарят като папагали едни и същи 5 думи въя форума че повече не могат да запомнят
7
4
 
12
 
! Отговори
ковид преди 3 години
Постепенно всички западни страни се отделят от България и западните Балкани.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На какъв език че мучи разтривалият тодоровите ушаци кофпомпаджия? Че нали знае перфектно седем, сред тях са източно банкянски, западно банкянски, централно банкянски, бистришки и не на последно място езикът на парите.
5
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А президента се оказа най долното безкрупулно същество да насъсква хората в пандемия да скачат на площада в защита на Божков. Първанов беше зле, но Радев ще остане в историята като най голямото червено дъно.
4
3
 
14
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
МУТРО, МОЛИ СЕ ДА ОСТАНЕШ ЖИВ И ДА СТИГНЕШ ЗАТВОРА!