Премиерът Борисов ще участва в извънредното заседание на ЕС

Ще се обсъжда Плана за възстановяване на Европа след COVID-19
17 юли 2020 09:43, Анисия Иванова
98
Премиерът Борисов ще участва в извънредното заседание на ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 17 и 18 юли в Брюксел. Това ще бъде първата присъствена среща на европейските лидери от началото на пандемията, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

В белгийската столица държавните и правителствените ръководите ще обсъдят Плана за възстановяване на Европа в отговор на кризата, породена от COVID-19, който включва Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и инструмента "Следващо поколение ЕС".

На 19 юни по време на видеоконферентна среща лидерите от ЕС обмениха мнения по предложението за Плана за възстановяване, представено от Европейската комисия на 27 май, припомнят от МС. Предложението на Комисията се основава на 2 стълба - нов инструмент за възстановяване "Следващо поколение ЕС" на стойност 750 млрд. евро и МФР на стойност 1100 млрд. евро. На 10 юли председателят на Европейския съвет Шарл Мишел представи основните цели на ЕС - отстраняване на щетите, причинени от COVID-19, реформиране на европейските икономики и трансформиране на европейските общества.

За България приоритетни остават Кохезионната и Общата селскостопанска политика, като страната ни ще настоява за амбициозното им финансиране, уточняват от МС. Страната ни определя предложението на Европейската комисия от 27 май като балансирано, като се имат предвид сериозните предизвикателства заради пандемията от COVID-19.

В прехода към зелена енергия от ключово значение е и Фондът за справедлив преход на ЕС, който трябва да отговори в максимална степен на актуалните предизвикателства пред държавите членки. В този смисъл приоритет е за България Фондът да предвиди и средства за насърчаване и развиване на мощности за зелена енергия в региони, в които досега не са съществували енергийни мощности, се посочва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла Европа коментира протестите и причините за тях,но на нашия понеже му е дебела главата(според неговите думи),не си дава сметка,че вече и началниците му ще се отрекат от него.Широко затворените им очи постепенно се отварят и не идат добри дни за барба Ганьос.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какви очи ще погледнеш колегите си от ЕС,които си ги е...с 200?
41
2
 
9
 
! Отговори
гледа преди 3 години
как ще гледа Орбан, поляка и други, дето и ги е... с 200. Отдавна всички европейски посланици са предали, където трябва превода на записите. Но нашият е абсолютно преде. Интересното ще бъде как ще го посрещнат европейските лидери?
40
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и Бойко има трески за дялане ,ама алтернативата е Страшна !- в тая Световна икономическа криза и Пандемия жертват Хиляди Хора да се докопат да Краднат !
39
2
 
11
 
! Отговори
всички преди 3 години
Днес всички големи европейски ежедневници коментират протестите у нас и причините у нас и изводите, че нито ЕК, нито ЕС са обърнали внимание на сигналите за корупция у нас. Но това, че не са обръщали внимание на сигналите за корупция, означава и на зависимости на европейски лидери от бб,т.е. вЕС и ѝЕК също се шири много по-голяма корупция и, че решенията в Брюксел се взимат под корупционен натиск
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кьовеши, къде си? Хващай го Боко и направо на трибунала в Хага за геноцид.
37
6
 
7
 
! Отговори
Seloto преди 3 години
Борбата на всички е за следващите 7 години.Борбата е за париците от ЕС за следващия програмен период.Ако Борисов чака днес одобрение за управлението си от другите държави това е показателно ,че трябва да си подаде оставката. Политик който слуша чужди съвети не работи за народа си .Това е стара максима.
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как без него? Той се грижи за доброто настроение там.
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път в дупарката на Борисов май се върти нещо с двеста?!? Кофти е да си елементарна мутра и да си мислиш, че си гении и матряла ще те търпи дълго. Сега ще трябва да връща пачките с евро!
34
3
 
18
 
! Отговори
к.10 преди 3 години
До А фигуранта?За фигуранта не зная, но ген.Радев не мучи като крава, а говори English, завършил е военновъздушна академия в САЩ и името му е написано на почетна плоча като първенец на випуска.Не си спомням Цв.Караянчева, Боци,Гърневски,Т.Дончев,Т.Биков,Захариева да са удостоени с тая чест.Пеевски какво образование е завършил, та да е редил кабинета на президента? Я си вижте вашите министри - половината икУнУмиЗДи и почти всичките ненамясто!
33
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не трябваше да се допуска, щото Бойко знае че е пътник и не му пука какво ще договори за България. Сега единствено ще гледа да угоди на западните си покровители и ще гласува всичко, което те поискат с малката останала му надежда, че тяхната подкрепа може да го спаси.
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това да му е за последно! От тук насетне - срещи с раирана пижама само с посетители и в определен ден!
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цъфнал и вързал, България в лaйната, тръгнал да ръси мозък и да оправя Европата нашия ***.Пак ще ни излага, ще му се смеят и ще го галят по празната манерка.
30
4
 
13
 
! Отговори
мъдър преди 3 години
До УнуфрииТой никога не е бил мъдър, защото не помни какво е казвал преди 2-3 часа! Абсолютен ***, безкултурен, арогантен, нахален и нагъл!
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болният човек на Европа отивал в Брюксел и ко аз трябва да съм в *** възторг ли?
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще се снима със всички като за последно и ще си вземе довиждане.
27
3
 
16
 
! Отговори
И те така преди 3 години
Ще направим всичко възможно, децата ни да изучават в училище герберастията като най-антибългарското продажно и уро.дливо нещо, случвало се на България в новата ни история! Ще ви проклинат с десетилетия!
26
3
 
14
 
! Отговори
интересно преди 3 години
Идва ред да се изкаже Борисов и той започва - оня ден каза, че съм ви *** с 200, днес може и с триста.Някой либераст може и да му се върже.А сега сериозно - как ще погледнат останалите на Борисов, каква ще им е реакцията към него? Ако по някакъв начин го игнорират или изолират, това ще е достатъчно красноречиво.Ако загуби и подкрепата отвън, която за него винаги е била преди тази на хората в България, ще е показателно, че си отива скоро.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хамериканския шпионин Боко даде няколко милиарда засамолети от виетнамската война.
24
14
 
3
 
! Отговори
Унуфрии преди 3 години
Това е човека за България силен човек уверен и мъдър!