Редица нарушения за дистанция по гръцките плажове

Правителството обяви, че удължава въведените ограничения до края на юли
17 юли 2020 16:26, Ния Христова
23
Редица нарушения за дистанция по гръцките плажове
Снимка: БГНЕС
Масовите проверки на властите по плажовете в туристическите райони на Гърция са установили много случаи на неспазване на предписанията за безопасна дистанция. Гръцкото правителството удължи наложените ограничения до края на месец юли, предаде БНР.
 
Задължителното разстояние между чадърите трябва да е 4 метра с не повече от 2 шезлонга. Забранено е стоенето на туристите на барчетата на плажа. Поръчките се приемат само от сервитьор.
 
Специалистите аргументираха пред премиера предложението да се въведат ограничителни мерки за броя на клиентите на нощните заведения на брега на морето, защото там не се спазва дистанция.
Още по темата
 
На всеки курс на ферибот също пътува екип за контрол по изпълнение на мерките.
 
Тестовете на влизащи туристи през летищата и пристанищата само за едно денонощие драстично се увеличиха. Германски туристи от чартърен полет до Крит бяха глобени с 500 евро за влизане на гръцко летище без декларация и баркод.
 
Отново по един път на седмица ще се излъчва по телевизионните медии брифинг от щаба за контрол на разпространението на коронавируса с отчет за епидемиологичната обстановка.
 
Правителството в Атина е категорично, че "няма да затварят границата, а е възможно само локална карантина на места, ако се наложи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
3
 
! Отговори
Коко преди 3 години
От май съм в Гърция. Няма никакъв помен от стреса около коронавируса, който е в България. Няма маски, няма т. нар. дистанции на плажа, нищо такова. Почива си се дори по-добре от други години, защото туристите са малко по-малко. А тоя по-долу Тони ли е къф е, дето е писал глупости някакви - на него искам да кажа, че тук българите точно са най-уважаваните туристи, защото оставят най-големите бакшиши. Хубаво лято хора!
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това е туризъм с уважение към ситуацията. Края на юни бяхме на равда - дистанцията само на документи, чадърите дори не бяха разместени спрямо минали години. Отстояние малсимум 1,5 метра между два чадъра, а под тях без ограничение на брой плажуващи и шезлонги, съответно се събираха по 2 семейства с по 2 деца под 1 платен чадър. В заведенията маски никъде, бърсане на маси между клиенти също никъде, по магазините без маски също. Изобщо плажуване на собствен риск в бг
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Личен опитНедей да лъжеш бе ***! Цени като в Монако. Ти ходил ли си в Монако или си го виждал на картинка само. Кафенцето в Монако почва от 10 евра нагоре. И как можеш да ми сръвняваш остров със селото до Бургас. Все едно зимата да ми сръвняваш Банско с Пампорово! Едното е до големия град, а другото е на високо в планината, световно известен курорт от десетилетия.
19
13
 
8
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Максимум до 5 години Визан.тийците ще забранят на Ба.й ***.я Балкански да влиза на тяхна територия , за 10 дни почивка да изпие 3 фрапета и едни пържени картофи, а през останалото време да маже сандвичите с лютеница и пастет на плажа, да набива домати и чушки и дори водата да си носи от дома от мивката на панелката, такива 'туристи' никой не обича, това са рак.ови образувания за туризма !
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
migrantite kak sa? spazvat li distanciata v lefkosia?
17
9
 
8
 
! Отговори
Личен опит преди 3 години
Били сме, под давление на съпругата, в Гърция. На Санторини(сл. Ая), ос. Крит, ос. Кипър, Халкидики. Като изключим Халкидики, всичко беше прекрасно. Цените като в Монако.Но за истинска почивка ходим в един комплекс край Бургас, в гр. Поморие. Малко тъпо и рекламно звучи, но е така.Строен е от холандци. От гр. София се стига за два часа половина. Четири "Ал-а-Карт" ресторанта, разкошен плаж, дискотека, пет басейна.Не знам защо си го причинявате това с Гърция.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами никакви драми няма.Просто гърците си знаят интереса.Правят така, че хем да не им пострада туристическия бизнес, хем да избегнат всякакви здравословни рискове.И са така организирани, че да сведат до минимум нарушенията.Там отиват да почиват не само българи. Сред всички чужденци има тарикати.Забравихте ли бащата на Борис Джонсън в Гърция? Стана медийна звезда.Така че стига с този ***. И няма такива почиващи българи в Гърция с консерви храна върху мазни вестници!
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен 15 преди 3 години
Знаеш ли, винаги е бил чуден българският мазохизъм.Ясно е и на най-простите, че каквито пари оставят в Гърция за почивка - повече няма да ги видят. Те са си за Византия.Ако почиваш в селска къща в България, семеен хотел, да не дава Господ и да отседнеш в български хотел - те плащат туристически данък, ДДС, данък печалба, осигуровки на персонала, ДОД на персонала, данък сгради, такса смет. Тези пари се връщат у нас.Подизпълнители са доставчици на храна, напитки, транспорт, перални, охрана..
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гърция не ме обича, Че кога са ни обичали?За тях сме просто източник на доходи.Въпросът, е че тях ще ги обезщетят от Европа, защото знаят да плачкат, а ние сме стабиУни по Б.Б.Друго си е да ти каже Кириякос Мицотакис на фона на залеза, че морето е състояние на ума.А тук Кон се снима на АлепУ
13
12
 
13
 
! Отговори
Гърция не ме обича, преди 3 години
а аз съм егати пича!1. QR код, декларации.2. Covid тест. Ама такъв трябвало да бъде, ама на английски да бъде преведен.3. Прием през един ГПП.4. Пет часа опашка.5. Full cavity body search?Не ходя по нашето черноморие, ама това няма нормален човек да го изтрае! Те си ни казват: "Спасихме си сезона, имаме платежоспособни гости, не като вас: едно кафенце на плажа, саламчето на закуска в джобовете, да има за обяд... Че пакетът е закуска и вечеря, няма обяд. Ако обичате да не идвате, така".
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас Велмазов Иска ти се.Багажника е пълен с дрехи.А колкото до хипермаркетите и в Гърция ги има.Да те попитам, ти домати, салам и бахур сам ли си произвеждаш? Сигурно наблягаш и на домашна ракийца.
11
3
 
8
 
! Отговори
Свиленск преди 3 години
Няма нарушения на плажа на хотела на Нинова на Халкидики и яхтата на черепа е бижу всичко е от лукс нагоре.
10
5
 
8
 
! Отговори
48 преди 3 години
Не е вярно супер в Гърцията и евтинУ и обслужванитУ е топи и тестУви не искат и ни на тестват на границата...абе направо Гърция си е топиту на топитата
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
oh, oh, lufthansa karantina na mykonos, santorini, rodos...ole
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хора тука на бетономорието няма жива душа.
7
4
 
20
 
! Отговори
Трябва преди 3 години
да има реципрочност. Много гърци налазват Южна България. Масово идват тук да пазаруват и най-вече да си правят зъбите. Зимата карат ски на Пампорово. Правителството би могло да вземе решение - влизане само през Кулата и с тестове и кодове! Да видят маляките кон боб яде ли.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ЗА, а НА дистанция.
5
9
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Анонимен 5, ти си от тея с Лидълските торби със салам, бахур, домати и бира от пластмаса !
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас Велмазов Добре се описваш.Нашите търисти в Гърция са най-общо 3 вида:1. Богат турист.На него всичко му е включено и обикновено ходи да почива на юг в много красива обстановка.Той е предплатил доста с кредитна карта.2. Обикновен турист-той почива близо в северна Гърция, обикновено си готви в апартамента и почивката му излиза по-малко от такава у нас.Харчи пари за сладолед, децата и кратки опознавателни екскурзии, примерно накой близък остров, манастир, Солун.3. Екскурзиант с агенция.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От завист да е