Богатите в ЕС не искат да плащат цената на кризата

България се превръща в камъче в обувката, смята Любомир Кючуков
Обновена: 20 юли 2020 23:03 | 20 юли 2020 22:40, Анисия Иванова
71

750 млрд. евро са предвидени от ЕС за справяне с финансовите последици заради коронавирусната пандемия. Лидерите на Европейския съюз не могат да се разберат четвърти пореден в Брюксел ден кой колко пари да получи.

Сумата за безвъзмездна помощ е намалена от 500 на 400 млрд. евро. Какви решения ще вземе Брюксел и ще успее ли Бойко Борисов да издейства помощ с изгодни условия за България?

400 млрд. евро е безвъзмездната помощ, другата част са нисколихвени заеми. Това е общ дълг, въпреки че ЕС избягва да използва това понятие", дипломатът и бивш заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков пред Bulgaria ON AIR.

А ако не се стигне до консенсус и финансова помощ, то това ще бъде по-катастрофално от самата криза, убеден е експертът. По думите му, ако ЕС не може да действа съвместно в криза, тогава излиза въпросът за необходимостта от ЕС.

"ЕС се опитва да поеме върху себе си функцията за финансиране на възстановяването. Ресурсът е огромен, но тук не става дума за пари, а за политики. Става дума за това как тези пари ще се използват. Очаквам, че компромис ще бъде постигнат, макар и много труден. Не очаквам грантовете да бъдат силно намалени", обясни Кючуков в предаването "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че се е загубила спойката в ЕС и страните са тръгнали в различни посоки. Френско-германският локомотив пък е получил нов импулс преди кризата. Конструкцията определено скърца, изтъкна дипломатът.

"Бих го нарекъл бунта на богатите - те не искат да плащат цената на кризата", отбеляза Любомир Кючуков.

Той подчерта, че средствата за България няма да бъдат намалени заради политическата обстановка в страната. Но в Брюксел вече се говорело, че страната ни започва да се превръща в камъче в обувката - най-вече заради корупцията в страната.

"Основната констатация е, че България продължава да има проблеми", заяви Кючуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С други думи................богатите не искат да канят бедняци и просяци на трапезата си..................хаха......................това ми беше ясно още при създаването на тоя прехвален ЕС!!!!
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правил съм много грешки в живота си, но никога не съм гласувал за герберската мафия!!!Никога..................ако го бях направил, значи, или съм много ***, или съм корумпиран, или съм предал бъдещето на БГ-деца !!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната разделителна линия в прехваления ЕС....................между богатите западни държави и бедните държавици в Източна Европа като България!!
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да кажеш на детето си, че си бил толкова пpост и кух и си гласувал за герб. Сега естествено ще защитаваш крадците.Аз не съм гласувал за тиквата, затова да се разкарва по бързо неандерталеца и да спре да ни излага из европа
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари има много ..................печатницата за евро на ЕС работи на пълни обороти, но западните политици разбраха, че в диви държави като България.............парите се крадат и отиват само при някои фирми и олигарси, близки до властта!!!
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""За каквото и да ти говорят, става дума за пари!""..........................хаха, един стар и умен евреин е казал това!!!
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сит на гладен не вярва.....................хаха...................стара приказка и много вярна!!!
29
1
 
10
 
! Отговори
20/80 преди 3 години
Не виновен Бойко Борисов...................не е от най-умните на света, то е ясно, нито от най-честните..................но кой гласува за него и ГЕРБ последните 10 години!!!Следователно виновни сте всички вие, които се правите на велики пред компютрите, а подкрепяхте с дейстията или бездействията си политическата мафия!!!Заслужавате си съдбата................прости сте, затова сте най-бедните в цяла Европа!!!
28
0
 
10
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
България не е дива страна, а нормална, стабилна ------Министрите агитират да се крият случаите на злоупотреби с евросредства, а мало умният застаряващ премиер е бе с 200 колегите си от ЕС. Много има да се чисти...
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богатите не искат, а бедните - не могат......................хаха.....................кой ще плати тогава!Все някой плаща сметката в ресторанта, нали????
26
2
 
10
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
На милиционерското ко пеле Борисов да не се дава нито цент. За герберите само глад и бой на почивки. Всичко гербаво трябва да се измете от държавната хранилка. Масови съкращения и ревизия на последните 5 години от работата.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българопитека върна ли се от брюксел вече?
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То същата работа като тук. Богатите не дават на бедните.За едни милиони евро джобни в шкафче, за другите 200 лв пенсия
23
3
 
11
 
! Отговори
за ЕС преди 3 години
ЕС върви по пътя на СССР..................следва разпад скоро, а т.нар европейска солидарност е само един мит!!!Приказки за наивници........................явно мнозинството от хората са глупави, не само в България!!!
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че България е азиатска кошина.Кючеци гьобеци и кривогледо плоскочело население от парапитеци на умственото ниво на макаците.Не знам как ни приеха изобщо там!
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България и Европа са различни светове. Ние нямаме нищо общо с тях. Ние сме по-скоро азиатска държава.
20
5
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
То се е видяло, че ЕС е умряла работа и е време да си бием шута като англичаните!
19
10
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Европейският съюз е нашето място, това е. 500 милиарда са много, лошото е че ще са заеми и ЕС ще ги връща макари след дълго. И ние ще връщаме. България не е дива страна, а нормална, стабилна и дори твърде спестовна, не сме на гърба на другите. Престанете да викате за друга България! Другата България е на Русия и Изтока, там бяхме, мерси! Искате Радев да дойде и да ни поведе към Путин ли?
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
камачето е при тях на гости в момента
17
2
 
15
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Брюксел перфектно подкрепя институционалната корупция /в целия ЕС, не само в БГ/, тъй като самия той е изграден чрез нея! Съответно, посочвайки ни корупцията /чрез която е изграден и която подкрепя/, той се бори с НАС - обикновенните хора! -> Чрез борбата с копурцията, той мачка НАС - свободата ни, отнема парите ни и т.н. !!!