САЩ разполагат 1000 войници и командна структура в Полша

Окончателното споразумение ще бъде подписано скоро
Обновена: 31 юли 2020 13:18 | 31 юли 2020 13:18, Елка Василева
37
САЩ разполагат 1000 войници и командна структура в Полша
Снимка: архив, БГНЕС

Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак съобщи, че най-малко 1000 американски военни и командна структура за източния фланг на НАТО ще бъдат разположени в Полша, предаде Франс прес.

Съобщението идва два дни след обявеното от шефа на Пентагона Марк Еспър изтегляне на около 12 000 американски войници от Германия.

Още по темата

Еспър заяви, че около 6400 от тях ще бъдат върнати в САЩ, а другите 5600 ще бъдат предислоцирани в други натовски държави, в това число около 2000 в Белгия и Италия.

Новата американска командна структура в Полша ще е най-големият команден център на сухопътни войски в региона, заяви Блашчак в Тwitter.

"Скоро ще подпишем с американците окончателното споразумение за трайното присъствие на американската армия", добави той.

Блашчак уточни, че броят на разполаганите в Полша войници вече е бил вписан в декларации, които президентите на двете страни са подписали във Вашингтон през юли миналата година, предаде БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия с десетилетия е харчила за отбрана под 2 процента от БВП, за да си плати за това, че САЩ ги пази толкова всреме няма да им върне златото, което се намира в САЩ.
1
12
 
25
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Поляците са рядко неинтелигентен народ. С късмет се отърваха от руснацтите, и ги марзят по ред причини. Явно нищо не са научили щом сами си докараха новите господари. Хващам бас, че скоро ще намразят и тях