Хиляди на протест в Берлин срещу мерките заради коронавируса

Хората не спазват правилата за социална дистанция
1 авг 2020 22:10, Петя Славова
103
Хиляди на протест в Берлин срещу мерките заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

Хиляди хора започнаха да се събират в Берлин, за да протестират. Германската столица се готви за уикенд на демонстрации срещу ограничителните мерки, наложени заради разпространението на коронавируса, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Днес следобед демонстрантите, малцина от които бяха с маски, започнаха да се тълпят на централния берлински булевард "Унтер ден Линден" и околните улици, видимо без да спазват особено правилата за социална дистанция.

Хората държаха плакати, на които пишеше "Свобода" и "Съпротива" и скандираха лозунги като: "Най-голямата конспиративна теория е коронапандемията".

Основната демонстрация ще се състои под надслов "Краят на пандемията: денят на свободата" и е организирана от инициативата "Латерално мислене 711". Тя ще се състои в централния градски парк "Тиргартен", намиращ се близо до Райхстага, от 15:30 до 22 ч. местно време (16:30-23 ч. българско).

Има насрочен митинг и пред Бранденбургската врата. Същата организация неведнъж е организирала митинги и в германския град Щутгарт срещу наложените от германското правителство рестрикции, както и в защита на основните човешки права.

За участие в митинга в столицата са мобилизирани хора от цяла Германия, заяви пред берлинското радио РББ берлинският сенатор Андреас Гайзел. Участниците планират да дойдат с автобуси, неонацистки организации също призоваваха за участие в протестните прояви, допълни сенаторът.

Гайзел очаква в различни протестни акции през уикенда да вземат участие около 22 000 демонстранти. Ще бъдат разположени около 1500 полицаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
9
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Стига сте писали про.стотии как ви контролирали с вируса! Как точно!? Контролират ви с непосилните ипотеки, като ви закотвят някъде да блъ.скате доживот, следят ви с телефоните, със сателити, ако щете! С вируса ги били контролирали, как ли пък не, че нали и самите контрольори ще го нала.пат! И как не разбрахте, че никой не ви затваря, не ви забранява да работите и да пазарувате, ама искали били с маски? Такива лигльовци ви трябва само един ден в окопите на -20 градуса!
83
8
 
3
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Като почнат покрай пандемията да се прилагат само електронни плащания и 30% от населението не може да си върти далаверите под масата ще видите още протести под надслов "Банките са мафия". Истината е, че Ковид спря много далавери и гнидите заизлизаха по челата.
82
7
 
4
 
! Отговори
До Стига с тая паник преди 3 години
Хората, умрели от вируса имат направен тест - това означава, че е намерен РНК на вируса при тях. Каква аутопсия, каква пЛевмония? Без болнично лечение и организация тези 780 пациенти в болница щяха на 50% да умрат. Няма лечение, това означава специфична терапия за всеки, това е ресурс. Сега гледаш по 10 души на ден да умират, а 50?
81
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Меркел, убийцата на Европа! След като я напълни с талибани, след като инсталира начело на България една крадлива и садистична Тиква, сега продължава да тормози собственото си население! Доживотен затвор за нея!
80
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И там не са малко *** като у нас.
79
2
 
16
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Скоро протести в цяла Европа - без Швеция разбира се - там няма за какво да протестират.
78
9
 
24
 
! Отговори
Стига с тая паника преди 3 години
Прави са хората. Никой не отрича ,че има доста видове коронавируси, които циркулират из населението и това не е от вчера. Сега използваха един от тях за да установят контрол и за да положат началото на световна икономическа криза. Ако миналата година хорара умираха от плевмония, ХОББ, рак, сърдечни проблеми, то сега, без нсправени, аутопсии, ги пишат от ковид-19. Просто трябва да се види наистина колко от тия хора са жертва на ковид-19 и дали всъщност не са били пътници от нещо друго.
77
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, тука "хиляди" се виждат. А по наште площади са "десетки и стотици хиляди". Прави ли ви впечатление как рязко намаляха всякакв репортажи от САЩ и други страни за каквито и да е протести, когато започнаха нашите измишльотини? Дори медиите в БГ само казват "Сами можете да видите колко хора има на площадата", вместо да кажат "Има 50 или 100 човека към 20 часа" или "Има две хиляди протестиращи".Егати театъра
76
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 83 милиона души население, 1000 егоиста и още толкова антиваксъра си е нормално.А и германците не са вече компактно население.
75
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,А ако някой зарази възрастните ми родители и те починат имам ли право да го застрелям?,,Имаш право да осъдиш виновника, ако го познаваш.Какви стрелби.
74
8
 
12
 
! Отговори
До 85 преди 3 години
Много си зле.НЕмало вирОс.Изтърка се тая лента.Не е разликата в интелекта.Просто конфронтация има между обществено отговорни хора и егоисти хора.А егоистите не са малко.
73
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако някой зарази възрастните ми родители и те починат имам ли право да го застрелям?По правилото око за око зъб за зъб.--------Не, нямаш такова право.Заразяването на твоите родители би било късно възмездие за това, че са родили и отгледали г0 ведо.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как са турските банди за разпространение на наркотици?
71
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливите,демек не особено умните са послушковците на управляващите. Тези хора мразят да мислят със собствените си глави. Каквоъо им кажат по БТВ това за тях е истината. Те са българското стадо овце. Всъщност всички ние страдаме ,заради тези слаби хора.
70
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и в Бг-то едни 30% от хората никога не повярваха. Сега вече са над 50%. Ама има едни 30% ,които нямат връзка с главния мозък. Те никога няма да престанат да се страхуват. Това са психически най слабата част от човечеството.
69
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ,който вярва в скапания вирус за мен е нищожество. Аз неискам да общувам с такива хора,никога повече Ето така се раздели човечеството на две . Интелигентни срещу вярващи .
68
6
 
12
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До Анонимен 74[А ако някой зарази възрастните ми родители и те починат имам ли право да го застрелям?По правилото око за око зъб за зъб)---------------------------------------------------------------***, ако родителите ти са много стари или болни, постави ги в карантина и им кажи да се пазят, а не да заключваш под карантина целия Свят заради тях. Или да умориш децата заради тях.
67
0
 
9
 
! Отговори
Camp David преди 3 години
Живея точно до Тиергартен в Берлин. Днес цял ден във въздуха кръжаха хеликоптери. Вчера 50+ годишен германец ме заговори на улицата да ме пита дали вярвам в коронавируса. Въпросният германец носеше тишърт на световноизвестната марка Camp David. Който е живял в Германия ще ме разбере. ;)
66
3
 
0
 
! Отговори
до 74 преди 3 години
Моите родители вече са умрели.Та, какво искаше да ми кажеш?
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
доцент Атанас Мангъров току що си спечели стотици хиляди фенове в Германия... без да го познават май?