Втора вълна на коронавируса удари Германия

Причината – неспазване на социална дистанция и хигиена
Обновена: 4 авг 2020 13:21 | 4 авг 2020 13:21, Елка Василева
34
Втора вълна на коронавируса удари Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Германия се сблъсква с втора вълна на коронавируса и поради неспазване на правилата за социална дистанция рискува да загуби предишните си успехи в овладяването на разпространението на заразата. Това заяви днес в интервю ръководителят на германския лекарски съюз Зузане Йона, цитирана от Ройтерс.

"Вече сме свидетели на леко второ увеличаване (на случаите)", каза пред в. "Аугсбургер алгемайне" Йона, която е председател на така наречения Марбургски съюз, представляващ лекарите в Германия.

По думите й има опасност силното желание за връщане към нормалността и разхлабването на противоепидемичните мерки да заличат успехите, постигнати досега от Германия.

Още по темата

Затова тя призова хората да спазват правилата за социална дистанция и хигиена и да носят маски.

През последните седмици броят на новите заразени в Германия се увеличава. И други здравни експерти подобно на Йона предупредиха, че неспазването на правилата за социална дистанция и хигиена от част от обществото е причина за разпространение на коронавируса.

Най-голямата европейска икономика засега устоява на пандемията с далеч по-малко жертви в сравнение с някои други големи европейски страни като Франция и Италия  благодарение на масово тестване, добре подготвена здравна система и спазване на социална дистанция, припомня БТА.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се увеличи с 879 до 211 281, показват данните от днес на Института "Роберт Кох". Броят на починалите се е увеличил с осем до 9156.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първоначално викаха че не знаят нишо за тоя вирус. После казаха дори с точност че ще продължи 2 години. Обяснете ми как става тая работа
25
3
 
5
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Истинските германци- Мюмюн,Ахмед,Мехмед,Хасан и т.н.не могат да се съобразяват с правилата на някакви отживелици като Ханс,Конрад и др. !
24
2
 
7
 
! Отговори
фейкнюз преди 3 години
Четох до Дойче веле!!!
23
3
 
12
 
! Отговори
Амуджистан преди 3 години
Каква хигиена, каква дистанция - и те са пълни с гъстонаселени гета от ядящи седнали от обща чиния с ръка..Същите идват райони, където водата е дефицитна и миенето на ръце не е традиция, а просто хабене на ценната вода.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леко второ увеличение. И тук не са в час и не знаят как точно действа тоя ковид. Шубе ги е да застанат зад думите си.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19 Сега какво? Да почнем да следим за граматически и правописни грешки във вашите статии. Повярвай, не са малко
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недей да ми излизаш с тая граматика. Да така е сгреших и какво? Разбра какво искам да кажа.
19
2
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 3 години
До 16 Пише се ядат! И на теб ти трябва много хляб.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, и там новите случаи се увеличиха двойно в сравнение с преди един месец, но все още имат ниски нива. Преизчислени според броя на населението, все едно в България да има около 58-60 нови случая на ден.
17
2
 
6
 
! Отговори
министър Калайджъ преди 3 години
Акбар Вироз
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия гръмки заглавия са похвати познати на много от нас. Репортерите ви имат много хляб да ядът
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието не отговаря на казаното в статията и цитираните доктори там, че има ЛЕКО увеличение на случаите. Като сте решили да лъжете, поне не цитирайте изказвания, които ви правят да сте смешни!
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спазването на социална дистанция и маските не убиват вируса,дболни си има. Това всички го видяхме. Защо тогава се въвеждат? Изобщо никой не търси пусналите вируса,също и от къде продължава да има пробойни на този вирус. Върлува вече месеци наред,времето е топло, и би трябвало вече да е изчезнал ако не се рифрешва. Неговите братовчеди САРС И ТОРС върлуваха кратко,и изчезнаха за дълго,а този вече 8 месеца не стихва.
13
1
 
17
 
! Отговори
ХФ преди 3 години
Гръмко заглавие, а статията оставя впечатление за някакво увеличение на брой заразени. От статията:1."Германия се сблъсква с втора вълна на коронавируса"2."Вече сме свидетели на леко второ увеличаване (на случаите)"3."Най-голямата европейска икономика засега устоява на пандемията с далеч по-малко жертви"
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нуеки изпълнители на политически поръчки пак ни замерят с "факти", като бъркат последните с налични твърдения и спуснати опорки.И датриеш, моме, все тая. Няма да промениш фактите.
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма друг начин за справяне с миграцията и ислямизацията освен с карантинни мерки.Либералните управления са тотално слаби идеологически.Отказали се се от опорите на христовото общество и на практика трябва да прилагат крути мерки и лъжи да спасят Титаник.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само ни лъжат
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинАйде ткато толкова разбираш ми кажи къде точно Гьобелс го е написал това:''една лъжа повторена сто пъти става истина''
8
5
 
27
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Внушението на такива статии е следното ''слушкайте и изпълнявайте нашите лъжи и манипулации, защото нали виждате, че когато не слушкате и не изпълнявате, как почвате ''да *** яко''! Почти по цялата планета алгоритъмът за промивка на мозъците е един и същ, инженерите му даже нямат достатъчно акъл да го направят по-оригинален и неразкриваем!
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако не се уваличат, какво правим тогава?