Цвета Караянчева: Резолюцията на ЕП няма да се отрази на имиджа на България

От нея обаче щяла да се ползва опозицията преди изборите
211
Цвета Караянчева: Резолюцията на ЕП няма да се отрази на имиджа на България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Резолюцията, която вчера Европейския парламент прие за страната ни е политическа, няма задължителен характер и по никакъв начин няма да навреди на имиджа на България, смята  председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Още по темата

Тя припомни, че предходните доклади, изготвени за нашата държава, са показали, че ние се съобразяваме с препоръките на Европа.

„Това, което поехме като ангажимент е да продължим да работим по реформите. За Резолюцията мога да кажа, че се ползва единствено от опозицията, които вероятно активно ще я коментират и през следващата седмица. Тя ще е опорна точка и в предизборната им кампания. Още повече, че документът е с двоен стандарт, защото в него не попаднаха забележките на нашите евродепутати – нямаше никаква информация за това, което се случва в президентството“, каза още Караянчева, цитирана от „Фокус“.

На нападките на опозицията управляващите щели да отговорят с делата, които са реализирали.

„Това е нашият отговор – нещата, които сме направили и които предстоят. Това не са обещания. Това е предизборна програма, която коалицията е приела, когато е встъпила в мандата и ние я изпълняваме. Минималната заплата да стане 650 от следващата година също е сред реалните и постижими цели, които сме си поставили“, допълни председателят на НС.

Относно нейната оставка, която бе поискана от ДПС, тя заяви готовност да дебатира по темата, но само при условие, че депутатите успеят да съберат 80 подписа и да ги внесат в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СмехуркоВие плюенето го разбирате. Лошото е, че само него.
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление който плаща, той поръчва и "музиката".Когато една държава е длъжник с кредите ще изпълнява препоръки, директиви и резолюции беспрекословно.Друг е въпроса кои ползват парите от кредита?!
94
4
 
20
 
! Отговори
Смехурко преди 3 години
Ти го плюеш - то си мисли, че росна роса го ръми....
93
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резолюцията на ЕС няма да се отрази на имиджа на България. Ще се отрази на имиджа на българското правителство и всички ПП-ки в него. Земи тая черга да се завиеш.
92
1
 
16
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Резолюцията на ЕП е провалът на ГЕРБ. Не ги критикувам, само казвам оценката на ЕП към управлението в България.
91
1
 
24
 
! Отговори
все тая преди 3 години
Тази е супер зле, неграмотна, невъзпитана и нагла. Извадка за ГЕРБ. :)
90
0
 
18
 
! Отговори
БАБА преди 3 години
Оххх добре че не съм от Кърджали.
89
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За спасението на България трябва всички от комунизма насам да напълнят панделите! Никога народа няма да тръгне напред, ако всички от БКП, СДС, ДПС, НДСВ, ВМРО, ГЕРБ, Атака, НФСБ, АБВ и др. не преминат на щателна проверка на доходите, фирмите, свързани лица, имоти и реално къде и как живеят! Освен това трябва всички министри, директори, началници, шефове, магистрати, общински служители, кметове, полицаи и др. щателно да минат през такива проверки! Всички с присъди: пълна конфискация и доживотен!
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
87
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/88Мда, валидни са за мързеливите и некадърните, дето ще умрат от глад без ес дето ги хрантути та да има фенове.
86
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ми той путин каза за имиджа - че по въпросите които касаят България и Русия, преговаря директно с Брюксел. *** де акъл у гербаджиийска калинка да го вденеш>
85
0
 
11
 
! Отговори
до к.81 преди 3 години
Тази абревиатура хич не буди смях, оше повече, че с нея я е оценил ББ. Само че жена с нейното съзнание и начин на мислене сигурно е отговорила на себе си "Ами такава съм си" ...
84
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какъв имидж говориш.Преди време мои близки се обадиха от чужбина,питаха ме ,какво е това ***/В тяхната преса имало публикация,в която нашия премиер наричал бългатите ***.И аз не знам ,какво знчи.Товали е имиджа на страната ни.Една велика България с хилядолетна история да я докарате до това ниво светът да ни се пдиграва.
83
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До .Споко,че ще получиш инфаркт... Какво се пениш? Още 2 мандата има сигурни за ГЕРБ. 8 години ще ги псуваш ,ако си жив,обаче.
82
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая жена си позволи да каже ( г-да журналисти,тези думи ги изпуснахта), че това решение на ЕП няма нито законодателно, нито правно значение за БГ. Да си позволиш такова изказване е хем ***, хем про.ста.шко. Събире се ЕП, почти всички партии - ПЕС, либерали, Зелени, Леви гласуват различно от ЕНП, с което натриват носа на хер Вебер, позволил си да каже, че ЕНП застава зад ГЕРБ и ББ. Ама наш'та Цвета К. казва, че тези решения не са валидни за БГ! Второ, в ЕС са и ножа, и хляба,и парите за БеГе.
81
1
 
7
 
! Отговори
дърт преди 3 години
До Анонимен 13Прав сте! Жизнения стандарт е толкова висок, че хората много трудно го достигат (ако въобще успеят).
80
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
650 lv мин заплата догодина. Алоуууу това цел за хвалене ли е? За минимална пенсия е смешна тази сума. Вън всички некадърници от властта.
79
3
 
10
 
! Отговори
Поправка преди 3 години
Имиджът се отразява на резолюцията, а не обратно. ***
78
2
 
12
 
! Отговори
Христо преди 3 години
***
77
3
 
5
 
! Отговори
БИБО преди 3 години
МОЯ БИБИТКОВА ***: НЯМА ДА СЕ ОТРАЗИ КАКТО НА ТЕБ НЕ СЕ ОТРАЗИ ***. НО САМО НА ТЕБ. А ТЕЗИ ПО ФОРУМИ И ФЕЙСА НИ СЕ ОТРАЗИ... И СЕ ПО СМЯХ.МЕ