Берлин "показва среден пръст" на хората, които не носят маски

Туристическите органи започнаха нова кампания за спазване на правила
14 окт 2020 21:00, Нели Христова
151
Берлин "показва среден пръст" на хората, които не носят маски

Берлинският туристически орган започна нова кампания за носенето на маски, която обаче спроед някои германци е перекалено обидна. Тя включва възрастна жена, която показва среден пръст на онези, които не носят предпазни средства, където това е необходимо.

"Показваме показалец на всички, които не носят маски", гласи постерът, заедно със снимка на възрастна с маска. От Visit Berlin казват, че кампанията има за цел да подчертае колко е важно да се предпазва здравето на възрастните хора. Рекламата, която има и друт слоган - "Ние спазваме правилата", се появи във вестниците във вторник, но бързо се разпространи и в социалните мрежи. Тя е одобрена от Германския сенат.

Кристиан Тенцлер, говорител на Visit Berlin, казва, че плакатът, който е част от по-широка кампания, е да напомни на хората да спазват правилата в града.

"Повечето берлинчани и нашите гости уважават и спазват правилата за борба с коронавируса, но някои хора не го правят. Тези хора рискуват живота на по-възрастните, хората в рисковата група", каза той пред BBC.

"Искахме да обърнем внимание на този проблем. Поради тази причина избрахме този провокативен начин. Рекламата има подчертано берлински тон", добавя Тенцлер. "Берлинчани са много известни с пряката си комуникация", на мнение е той и смята, че много британци биха оценили хумора.

"Общуваме директно точно с хората, които не спазват правилата", категоричен е той.

Но не всички са възхитени от грубият начин, по който Visit Berlin иска да изпрати съобщение на обществото.

Лоренц Маролд, главен редактор на берлинския вестник Der Tagesspiegel, не одобрява рекламата. "Мисля, че тя по някакъв начин носи духа на "класически Берлин" и би се сработила добре, ако политиката на Сената за борба с короната не бе толкова дисфункционална", казва той. "Сенатът изглежда смята, че обидата на хората ще е по-успешна от строгите, ясни правила с ефективен контрол."

Някои берлинчани са объркани и защото в текста пише "показалец“, докато жената повдига средния си пръст. От Visit Berlin заявяват, че противоречието е умишлено. Други посочват, че няои хора не могат да носят маски по здравословни причини.

"Нашата целева група са хора, които не зачитат живота на другите. Ако някои хора се чувстват лично нападнати, защото не могат да носят маска по здравословна причина - това не е нашата цел. Извинявам се за това", казва Тенцлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
9
 
0
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
Трябва всички като един да се изправим срещу вируса и да го победим в името на спавяването на човешките животи. Трябва да се създаде фонд анти-ковид-19 за спасяване на човешки животи и всеки да пожертва спестяванията си от депозитите на граждани всичко над 2000 лева да се преведе автоматично от банките на фодна и от фирметните сметки всичко над 20 хил лева също и с тези средства да се приложи пълна карантина и изолация няколко месеца за да спасим човешките животи.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Разумен Точно. Те след холокоста станаха пример за демокрации. Май не си чел мого история а ?
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно в Берлин имаше протест, около милион и половина човека, протестираха срещу *** и безсмислени "мерки", преди месец и малко.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43Може и да си прав, мразим и обичаме хора с които имаме нещо общо, но все пак познавам доста хора от различни националности и българите като народ имаме много плюсове. И някой спомена, че сме шовинисти, националисти, което изобщо не е вярно сравнено с другите европейци.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и оздравели кесят в болниците. Докато не свърши пътеката, никакво изписване.
47
10
 
0
 
! Отговори
Разумен преди 3 години
Неносенето на маска трябва да се третира като отричането на Холокоста и да се наказва със затвор както е в Германия и повечето цивилизовани демократични западни капиталистически страни в Европа.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43 Не ми е нужно да ми казва никой нищо. Има логика и логическо мислене. От така наречената пандемия логиката липсва. Не съществува
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До .I.Чух, че няколко болници вече са със запълнен капацитет. Скоро от София само средни пръсти ще се виждат.
44
1
 
0
 
! Отговори
Е сега стана проблем преди 3 години
Симеоне ще ги застрелям всичките до един! След всичко, което си направил взема на тати къщичката а? До крак и до гроб и до един!
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бг реалности, не можеш ли сам да се оправяш? Някой да ти чисти за.д.ни.ка ли искаш? Много трудно ..смях в залата.
42
4
 
3
 
! Отговори
34 преди 3 години
Миналата година бях в Париж, в края на лятото. Поне 2 пъти в година ходя. Харесва ми. Прекрасен град, но наистина е пълен с ***. Това какво означава? Че Западна Европа е зле???? Я се стегни малко :) А и Париж е ОК, ако знаеш къде и кога да ходиш, и съответно да НЕ ходиш. Затварям школото, който разбрал, разбрал :)
41
1
 
3
 
! Отговори
Антиваксър преди 3 години
Заслужаваме го.
40
3
 
14
 
! Отговори
.I. преди 3 години
София "показва среден пръст" на хората, които носят маски
39
0
 
7
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Вече ще си нося маската само заради този peптил на снимката. Защо не сложите едно малко дете да показва среден пръст. Много са оригинални тези, култура и чудо.
38
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До 28/29Щото в България "информацията" идва от агенция "един човек ми каза" и обикновено това е или някой "услужлив информатор", който има за цел нарочно да създаде грешно впечатление, или някой наш сънародник с едва завършен пети клас, който след гастрол на Запад си мисли, че е разбрал какви са "западняците" и компетентно обяснява, че "Запада" са свинщините, които е правил докато е "живял" там.
37
4
 
3
 
! Отговори
Антиваксър преди 3 години
Харесва ми.
36
1
 
3
 
! Отговори
33 преди 3 години
Западняците са като всички останали, но с повече късмет. Няма как да кажеш българите това, западняците онова. Най-малкото западняците са толкова различни, че няма как да ги сложиш в един кюп. Българите не сме лоши хора, не сме прости, не сме дори мързеливи. Просто поколения наред сме живяли в кофти държавна организация и това ни е осакатило доста. А това, че оценяваш най-добре и най-зле все българи е, защото българите разбираш най-добре. Което е напълно нормално.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв е тоя ексхумиран вампир на снимката? Въздействието на тая снимка е обратно. Никой по нищо няма да иска да прилича на тоя вещугарник. И маски няма да носят.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Странно, че повечето западняци, които познавам, са по-свестни хора от т.нар. личности още известни под събирателното ***.Иначе сред българите има много свестни, но преобладават от несвестните.
33
6
 
1
 
! Отговори
бг реалности преди 3 години
Франция налага жестока карантина и полицейски час, ало тиквите полицейски час!!!Тука бандата герб постави българите в безизходица сами да се оправят. Пълен отказ от всякакви мерки, борисов пълни шкафа с пачки и плюе на българия.