Брюксел обсъжда хармонизиране на мерките срещу коронавируса

Броят на новозаразените расте във всички страни в ЕС
17 окт 2020 10:04, Петя Славова
24
Брюксел обсъжда хармонизиране на мерките срещу коронавируса
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


7334 са новите случаи на коронавирус, потвърдени в Германия за последното денонощие. За втори пореден ден федералната република отбелязва абсолютен рекорд в броя новозаразени от началото на пандемията. Нарастват и пациентите с COVID-19, които се лекуват в интензивните отделения на болниците. Към момента те са 655. 329 от тях са на командно дишане, предава "Дойче Веле".

България надмина психологическата граница от 900 инфектирани за денонощие. 914 от 6324 направени теста дадоха положителен резултат. 15 души са починали в последните 24 часа. 1426 души се лекуват от Ковид-19 в болници в страната към момента, 74 в интензивни отделния. Вчера здравният министър Костадин Ангелов препоръча да се избягват пътуванията в две области, тежко засегнати от пандемията - Благоевград и Търговище. Днес областният управител на Търговище обяви, че в областта се забраняват масовите мероприятия.

Още по темата


Рекорден брой инфекции и нови ограничения за пътуване в Европа

Франция, която тази седмица обяви извънредно положение и наложи вечерен час в големите градове, регистрира над 30 хиляди нови инфекции за денонощие. Германия включи цялата континентална част на Франция към рисковите райони.

Нидерландия също беше категоризирана като рискова за Германия заради покачването на случаите на Ковид-19, както и големи части от Полша и Италия. С включването на Франция, Нидерландия и части от Полша в списъка, германците, пътуващи във всяка една от съседните държави, ще трябва да бъдат поставяни под карантина при завръщането си във Федералната република. Карантината в Германия продължава 14 дни, но може да бъде прекратена предварително при отрицателен PCR тест.  

 В Брюксел обсъждат хармонизиране на мерките

Лидерите на държавите-членки на Европейския съюз обсъждат хармонизирането на мерките, които се предприемат в отговор на пандемията. Сред тях са условията за поставяне под карантина, проследяването на контактните лица между различни държави и стратегиите за тестване. Ограниченията за пътуване в Общността на граждани от трети страни ще бъдат удължени. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова страните-членки към по-тясно сътрудничество. В началото на седмицата 27-те договориха общо категоризиране на рисковите райони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След установяването на НОВОРОБОВЛАДЕЛСКИЯТ СТРОЙ,ще отпадне всякакво "хармонизиране" срещу какъвто и да е новосъздаден вирус,в случай,че това "хармонизиране" не даде нужния резултат!Все пак,може би трябва да изчезнат поколенията ПОМНЕЩИ ЖИВОТА ПРЕДИ НОВОРОБОВЛАДЕЛСТВОТО,за да се постигне ефектът.При Мойсей е било нужно само едно поколение,за да извърви пътя от робството,към свободата,но днешните технологии вършат чудеса и обратния процес може да се съкрати!!!Натам вървят нещата!
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20 "България ще подобри доста антирекорди" От къде знаеш това и знаеш ли че за неверни и заблуждаващи писания се носи отговорност както и за всяване на страхове. Не си напълно анонимен закщото такова нещо няма.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерки има,но няма хора с мозък и съзнание ,които да се съобразяват с тях. Затова се увеличава броя на заразените, а в последствие ще скочи и броя на починалите.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България ще подобри доста антирекорди в следващите месеци. Статистиката за вируса вероятно отразява само % от починалите, заради него.
19
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската Преса Днес: Как Байдън Урежда срещу на Комунистическият Елит на Китай в Белият Дом за Пари! Уханската Чума ще продължи дългоОчаквам какви ли не лъжи от "добрият" Тръмп и неговата кохорта (спрямо Байдън), за да оправдае своята неудача!
18
1
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Американската Преса Днес: Как Байдън Урежда срещу на Комунистическият Елит на Китай в Белият Дом за Пари! Уханската Чума ще продължи дълго...
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда има изтрит коментар и номерацията се промени от 11 на 10 но не е окончателно.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука едни се пишат критикани на властта и заблуждават хората, но всъщност са нейни поддръжници например уж критикуват властта но всъщност поддържат мерките повече.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе той Брюксел може да осъжда,ама ние тук си имаме Ш'таб от лакеи,така че нас това не ни засяга!
14
3
 
2
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 3 години
Един е Ковидко и бронхопневмонията е негов пророк! Амин. Това е новото божество. И то иска жертвоприношения. Чували с трупове. Трупове които и без него са били пътници в доста от случаите. Ковидко ще разпадне еврокочинката. Давам й още две - три годинки.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11 Кое си ти че да казваш кое е истина и кое не, не си несъществуващо и можеш да бъдеш открито, а не си и застраховано от вируса предполагам и той може да те намери ай сиктир и умници истина било от първо лице форумна истина на троловете.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11 Къде навсякъде го видял тоз вирус кажи и ние да го видим щото ние не сме видели нито болни хора нито болни пенсионери, брицат навсякъде като невидели.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според нашите медии Брюксел само чака отечествената ОПГ МутраСик да се провикне "Дайте ми рамка" и веднага започва да хармонизира мерките срещу коронавируса.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че всичко вече е изтървано.Вирусът е навсякъде.Неадекватни мерки от неадекватни хора.
9
0
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
До анонимнияПри по либералните ич не искям и да одим... Целият ессср е една либерастка к, очиня... Дано се затрие по бърже...
8
2
 
5
 
! Отговори
Калигула преди 3 години
Нема да помисли за санкции. при фалшива статистика ! Нали требва присъдружно да се откраднат ( усвоят) едни големи пари отпуснати за целта...И как ще стане това без шменти- капели при статистиката ?
7
3
 
5
 
! Отговори
Аз Клавдии преди 3 години
Брюксел да помисли сериозно за криминализиране при лъжа и завишени бройки в статистиката
6
0
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Бюрократите могат бюрократични мерки да измислят. Лошо няма - толкова могат.
5
1
 
6
 
! Отговори
До Константин преди 3 години
Там бият с пръчки неспазващите мерките.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те вече ги хармонизираха!Забраниха на българите да влизат в страните им. По либералните искат да им представим отрицателен тест.