Меркел призова германците: Моля ви, останете си вкъщи!

За пореден ден страната е с рекорден брой заразени с коронавирус
Обновена: 17 окт 2020 15:46 | 17 окт 2020 15:25, Анисия Иванова
76
Меркел призова германците: Моля ви, останете си вкъщи!
Снимка: БГНЕС

Нарасналият брой на новозаразените с коронавирус в Германия накара канцлера Ангела Меркел да предупреди за „много сериозна фаза”. Тя отправи апел към гражданите да ограничат контактите и пътуванията, ако не са спешно необходими, съобщава АРД.

"Моля ви, останете си вкъщи винаги, когато е възможно, във вашето населено място”, каза тя.

Германия се намира в „много сериозна фаза на коронавирусната пандемия”. Разпространението на вируса е по-бързо, отколкото в началото преди повече от половин година. При тази ситуация само спазването на дистанция не е достатъчно.

„Трябва да отидем по-далеч. Науката ни го каза ясно: разпространението на вируса зависи пряко от броя на контактите и срещите, които всеки от нас има”, подчерта Меркел.

Досега Германия премина относително добре през пандемията, защото хората се държат заедно и спазваха правилата, благодарение на съобразителността и разумното отношение.

Това е най-ефективното средство в момента срещу пандемията и сега е нужно както никога по-рано, подчерта канцлерът. Относително спокойното лято отмина и предстоят трудни месеци. Какво ще се случва през зимата, ще бъде решено през следващите дни и месеци.

За да се ограничи разпространението на вируса, контактните лица на всяко заразено лица трябва да бъдат информирани, за да прекъснат веригата на заразяване. Здравните власти се справиха „чудесно“, но когато броят на заразените стана твърде голям, вече няма да успяват.

Ръководителят на канцеларията Хелге Браун също е загрижена за капацитета за проследяване на инфекциозните вериги. Тя обяви, че ще мобилизира повече помощници в подкрепа на общините при проследяване на контакти. В допълнение към контингента на Бундесвера с до 15 000 войници ще се види дали има допълнителен кадрови резерв във федералното правителство и в местната власт.

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер дори предупреди за провал на проследяването на контактите. “На път сме да загубим контрол в някои региони в Германия, а това е изключително опасно” каза той, цитиран от БГНЕС.

Ако инфекциите вече не могат да бъдат проследени, както в Холандия, Франция, Испания и Чехия, контактите трябва да бъдат ограничени генерално, обясни Зьодер. Това е възможно само при заключване или подобни строги мерки.

По данни на института „Роберт Кох” съобщава за трети пореден ден за рекордния брой от 7830 нови инфекции. Това е с около 500 повече от вчера и е най-голямата бройка от началото на пандемията.

“Германия може да прекрачи границата от 10 000 случая на ден още следващата седмица”, гласи прогнозата, изразена от председателя на Световната лекарска асоциация Франк Улрих Монтгомъри. Сегашните показатели могат само до известна степен да бъдат сравнявани с тези от пролетта, тъй като междувременно се правят много повече тестове, респективно се установяват много повече инфекции. Въпреки това данните са тревожни и са причина мнозина да говорят както за втора вълна, така и за втори локдаун в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочете материала "Измама ли е PCR тестът?" и след това си направете заключенията.
14
3
 
7
 
! Отговори
Кристина Петрова Дгр преди 3 години
Ако иска някой може да ме наеме за през карантината, мъжа ми няма да го има.......Търсете ме от 12 до 13 часа пред Неохим Димитровград кафето на Коцето
13
7
 
4
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
До 20 дни.. Китай показаха колко е смешна ТОЛЕРАСТОКРАЦИЯТА.Индивидите(матр'яла) е ***, а *** разбира само от сръчкване с остен и шут по дебелата чутура. Нищо, поне сега като станем Еквадор 2, като всичко рухне ще отключим PVP DLC-то на MineCraft
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради маските с които си тренирате мозъците да работят с по- малко кислорд, вече сте изтрещяли. Агенти, убийства тралала ...
11
2
 
10
 
! Отговори
Барба Ганиос преди 3 години
Добър ден, Уханци! Хубав уикенд!!
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук имаме един с джипка, който по никакъв начин не ще да си седи в къщи, нищо, че е фен на фрау Мрекел.
9
13
 
9
 
! Отговори
20 дни.. преди 3 години
Еми да..Китайските доктори казаха как да се победи чyмата ама кой да ги чуе?Всички в къщи за по 20-25 дни ама сериозно вкъщи не да се събират и да се наливат с пиячка "ама само за малко". Всички вкъщи ,транспорт не работи ,обществените места са затворени.На вън се допускат само лица с маски,ръкавици и с добра лична хигиена които спазват поне 2 метра дистанция един от друг само до магазина за храна.Клошарите се затварят в лагери.Здравите пият витамини пазят лична хигиена.Болните в изолатор.
8
4
 
13
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 3 години
Китайски Комунистически ГУЛАГ под Открито Небе! Вече всички сте в Световният Концлагер на Планетарен Император Жи!!
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел предаде Германия. Така ще я дапешат в учебниците по история.
6
12
 
11
 
! Отговори
Чехия преди 3 години
Трети ден са над 10 000. Това ни чака и нас следващия месец. Липсата на тестове само ще влоши положението. А липсата на легла в болниците ще доведе до национална катастрофа.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стойте си вкъчи докато гостите ми шетат свободно из Европа.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Останете си вкъщи,а сметките за ток,вода,ипотеки и тем подобни знаят къде да ви намерят..
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А швецката ангеламеркел защо не призовава швеците в Швеция да си останат в къщи?
2
23
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
При капитализма германците си стоят в гъщи и капитализма им плаща по 3500 евро да не работат и спасява животите им от коварния ковид-19, а при комунизма Лукашенко принуждава белорусите да работят и да се разболяват от ковид-19. Комунистът Лукашенко извършва геноцид над собсвения си народ - КОМУНИЗЪМ = ГЕНОЦИД!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Чехия има толкова заразени, а са 8 пъти по-малко народ. Вероятната причина са бирариите.