Европроучване: 71% от българите не вярват на правителството, 75% на НС

Тревожим се от икономическата обстановка
23 окт 2020 15:48, Елка Василева
124
Европроучване: 71% от българите не вярват на правителството, 75% на НС
Снимка: архив, БГНЕС

Мнозинството от българите заявяват, че икономическото положение е тежко, че растящите цени ги тревожат и че нямат голямо доверие на правителството и Народното събрание. Това показват данни от проучване, осъществено в края на юли и представено днес от Европейската комисия, предаде БТА.

На въпрос какво ги тревожи най-много, българските участници в общоевропейското допитване поставят на първо място икономическата обстановка (43 на сто) и растящите цени (37 на сто).

Според 82 на сто от българските участници икономическото положение у нас е много лошо, а 53 на сто заявяват, че финансовото състояние на семейството им не е добро.

За сравнение в ЕС средно 64 на сто от отговорилите оценяват като лошо икономическото състояние на страната, в която живеят, а 28 на сто съобщават за финансови тревоги в семейството.

В ЕС 49 на сто от участниците очакват в следващите 12 месеца обстановката да се влоши, а у нас на това мнение са 43 на сто. Подобрение очакват 20 на сто в ЕС и 17 на сто у нас. Мнозинството у нас (61 на сто) и в ЕС (58 на сто) не очаква промяна в следващата година в личното им положение.

Недоверие в националното правителство в нашата страна изразяват 71 на сто (при средно 56 на сто в ЕС), а в Народното събрание - 75 на сто (58 на сто недоверие в националните парламенти в ЕС).

Доверие в ЕС изразяват 48 на сто от българските участници в допитването и 43 на сто от останалите. В положителна светлина виждат ЕС 53 на сто у нас и 40 на сто от останалите.

Мнозинството от 59-60 на сто изразява оптимизъм за бъдещето на ЕС. Малко над половината българи (52 на сто) и ясно мнозинство сред останалите (70 на сто) заявяват, че се чувстват граждани на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
4
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Европроучване: 71% от българите не вярват на правителството, 75% на НС----------------"Съществуват три вида лъжи: - лъжа, нагла лъжа и Статистистическо проучване!"Марк Твен
66
3
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Трябва да си пълно "зомби" за да вярваш на тези "Калинки". Ако искате да разберете какво представлява това правителство направете следното:гледайте телевизия с обещанията и сладките приказки на управниците около 2,3 часа, след това излезте по улиците по магазините, аптеките и учрежденията за да видите каква е реалността, и който има поне 5 грама мозък, може да прецени реалността.
65
0
 
1
 
! Отговори
Позитивна новина преди 3 години
Уикенд в 4** хотел до замъка Drachenburg (замъка на змейовете), 50км от Бон - 39?-Merchensloss.
64
0
 
9
 
! Отговори
работа+ работа преди 3 години
До КикоОставиш ли жена (си) без работа,почва да мисли за глyпocти.
63
0
 
12
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Българина няма вяра на жена си:на мъжъ си:вие искате да вярва на политиците!!!!!!
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вярвам !ГДБОП да не обърка адреса с твоя, джипиеса вярва на правителството....:)))Иначе си прав, човешката простотия няма граници, ти даваш нагледен пример :)
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ създава ГОЛЕМИ проблеми.
60
3
 
7
 
! Отговори
Вярвам ! преди 3 години
Животът е кратък.Българската простотия - вечна.
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джордж Сорос контролира политиката в цял свят. Той диктува на нашите политици какво да говорят, той диктува на нашите новини какво да публикуват. Всичките проблеми, на които сме свидетели в момента идват от зионистите в САЩ чиито лидер е Джордж Сорос
58
1
 
11
 
! Отговори
ВЕРВАЙТЕ ,БЕ...ХА,ХА преди 3 години
АЗ , НА КОМУНИСТИ И ЕВРОЛЕВИЧАРИ НЕ ВЕРВАМ....ПА , ВИЕ СИ ПЛАКНЕТЕ УСТАТА С РАЗНИ "СОЦИОЛОГИЧНИ ПРОУЧАНИЯ"..ЗА МНОООООГО ПАРИ...ХА,ХА,ХА,ХАААААААААА...ТАКА , ЧЕРВЕН КОЛЬО , НАПРАВИ ЦЕЛИ КОМПЛЕКСИ С МИНЕРАЛНА ВОДА И ХОТЕЛИ , С ПАРИТЕ НА ТАКИВА ШАРАНИ , КАТО ВАС....ХА,ХА,ХАААААААААА
57
6
 
3
 
! Отговори
Герб-БКП-ДС преди 3 години
До докато умуваме...Имало по-лошо от пандемия!
56
0
 
5
 
! Отговори
докато умуваме... преди 3 години
...Пандемията се разпространява надлъж и на шир като ***...
55
0
 
6
 
! Отговори
обезверен свят преди 3 години
До на никому нищо!!!!!!Кой вярва във светлото бъдеще и днешното настояще! Няма ги агитаторите на ОФ.Ела Боже помогни!
54
1
 
7
 
! Отговори
стар пожарникар преди 3 години
Абе тоя пияния некадърник, съобщил за бомбата, преди да я постави!
53
9
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Досега , комунист от БКП , не ми е помагал или повишавал пенсията или заплатата ...ДОБРЕ , ЧЕ ДОЙДЕ ГЕРБ И БОКО , ТА ДА СЕ ВИДИМ У ПАРИ....ПА , ВИЕ СИ ДРЪНКАЙТЕ , КВОТО СИ ЩЕТЕ...!ЗА СЕГА --ПО-ДОБЪР ОТ БОРИСОВ , НЕМА ...!ЗА НЕГО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
52
3
 
9
 
! Отговори
Все още не изтрезнял преди 3 години
Ха на бас,че догодина независимо който и да е в България на власт.На народеца ще му бъде разкатана мама..та
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като дойде Корнелия и ще ги занули всички мрънкялници с пенсии по 3$.*** народ, слаба държава.
50
0
 
7
 
! Отговори
Единак преди 3 години
До торбаланНа младини работих здраво, за да мога да оцелея някак по-нататък.Сега ще правя, ще помагам на тези, които ми помагаха, когато Аз бях зле.Това е България!Бог помага, ама в кошара не вкарва !
49
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия българи не са ли слушали вожда и учителя на българский народ Бойко Борисович, нелегален командир, че никога не се е крало по волно и свободно в Бълхаристан...
48
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 не вярват! Просто има едни 25% дето са на хранилката и се преструват заради парите.