След протести Полша отлага затягането на решението за абортите

Ще се търси нова позиция, съобщиха от кабинета на премиера
4 ное 2020 07:32, Елка Василева
42
След протести Полша отлага затягането на решението за абортите
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на Полша отлага обнародването и прилагането на решението на Конституционния съд, предвиждащо затягане на законодателството за абортите и предизвикало национални протести, предаде БТА, като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата

Правителствен служител каза, че лидерите си дават време, за да обсъдят постановлението и да намерят решение.

"Води се дискусия и би било добре да се даде известно време за диалог и намиране на нова позиция в тази трудна и предизвикваща силни емоции ситуация", заяви Михал Дворчик, който ръководи канцеларията на премиера Матеуш Моравецки.

Съдебното решение трябваше да бъде обнародвано в понеделник. Без обнародване то няма правна сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
1
 
! Отговори
До анонимна преди 3 години
И какви права ще имате, когато мюсюлманите станат мнозинство и наложат шериата? Второ, откога убийството на дете е право? Защо тогава ревете за Истанбулски конвенции и насилието над жени? Ами съпругът си упражнява своите ,,права"!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти като мъж можеш да ползваш презервативи, ама много мъже отказват понеже "не било същото" ама щели да те пазят и като стане белята вместо да поемат отговорност те пращат да правиш аборт.
9
7
 
1
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
Криворазбраната цивилизация от масови УБИЙЦИ
8
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До една жена и анонимнаСпокойно, мюсюлманите хубаво ще ви превъзпитат до 4-5 десетилетия. Заради това, че правите аборти и не създавате семейства, белите ще станете малцинство в собствените си държави.
7
9
 
4
 
! Отговори
До анонимна преди 3 години
Защо тогава не ползвате противозачатъчни, женски презервативи, спирали? Защо някой друг трябва да ви е виновен за немарливостта? Защо не дадете нежеланото бебе за осиновяване вместо да го убивате?
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2, а на какво да стъпи наравственият възход на днешното "цивилизовано" общество? Не отричам водещата роля на родителите във възпитанието, но как да опазим малолетните си наследници от този стремителен либерастичен холивудско-образователен порой?
5
5
 
1
 
! Отговори
Антинаталист преди 3 години
Много мъже си правят такава операция, и се хвалят след това как жената забременее, но не може да го закачи след това, щото няма как да е от него, обикновено така стават нещата, иначе после го хващат да го женят и превръщат в бабо-роб. Когато той се усети че му слагат примка и се дръпне тогава възниква нуждата от абортите. Някои не се усещат никога и са до гроб верни на бабата, защото я обичат и са програмирани. А тя след смъртта им дума "й глупачката аз се омъжих. Можех да си поживея другояче."
4
6
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Феминистките защо не ползвате противозачатъчни, женски презервативи или пък спирали? В крайна сметка вие сте тези, които забременявате. Все някой друг да е виновен за вашите действия или бездействие.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова позиция е клъцване на тръбите васектомия и могат да си правят безгрижни актове на воля и няма нужда да се занимават с мнението на църкви и политици изобщо, което мнение да си го заврат. При мъжете операцията е обратима и могат да пускат и спират кранчето. Най-добре изобщо да не се чифтосват, но какво друго да правят като са животни, ***. Ако това им го вземат да си полират членовете нищо не остава.
2
11
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Явно леките жени са много ядосани, че им забраниха да убиват бебетата си. Иначе отварят големи усти за Истанбулската конвенция, селективните аборти на женски бебета (които наричат фемицид, джендърцид и т.н.). Упадъкът на едно общество започва с упадъкана жените.
1
4
 
6
 
! Отговори
дълго мълчахте преди 3 години
След седмици на бурни, многомилионни протести, режимът в Полша отлага затягането на решението за абортите. Пропиндостанският полски режим си въобразява, че по този начин ще спечели време и ще избегне справедливия гняв на полския народ. Той се прави, че не забелязва, че затягането на решението за абортите е една малка част от проблемите пред полското общество. Затягането на решението за абортите беше капката, която преля чашата на търпението, беше спусъкът на полския майдан.