Меркел за София и Скопие: Трябва да има разбирателство помежду ви

Тя благодари на премиерите Борисов и Заев за Берлинския процес
10 ное 2020 21:57, Нели Христова
95
Меркел за София и Скопие: Трябва да има разбирателство помежду ви
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел призова за съгласие и разбирателство и очаква резултати от Берлинския процес, предаде БГНЕС.

Още по темата
"Посланието ми към региона е, че трябва да има разбирателство помежду ви, тъй като това е от съществено значение", подчерта Меркел.

Тя благодари на премиерите на България и РС Македония Бойко Борисов и Зоран Заев за съвместното председателство на Берлинския процес, който трябва да сближи Западните Балкани с ЕС.

"Благодаря и на двама ви. Факт е, че срещата на върха на Берлинския процес е организиран от две държави – едната член на ЕС, и друга, която се надявам. Много е добре, че ни показахте, че може да проведете конференция и в тези тежки условия“, каза германският канцлер.

"Берлинският процес е свързан с преодоляване на различията и на наследството от миналото. Надявам се, че този процес ще продължи", подчерта Меркел.

Тя отбеляза, че е постигнат напредък, особено при сформирането на единен пазар, което е важно послание за икономиките и за постигането на четирите свободи. "Това ще даде импулс, който е от значение както за хората от региона, така и за фирмите", добави канцлерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германската баба да не се меси там където не й е работа и да не ни притиска по суверенни въпроси. И да помни какво се случи с последното самозабравило се фюрерче.
78
2
 
3
 
! Отговори
бай буй преди 3 години
Тая никой не я е питал за мнение. Да си гледа нацистите, не да ни дава на нас акъл как да се оправим с промитите мозъци!
77
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Де е безродното герберско недоразумение от външно да се изкаже?!
76
1
 
2
 
! Отговори
тодор преди 3 години
Докога ще позволяваме на германци,англичани и американци да сме послушните роби в Европа.Ще се гордея,ако Каракачанов победи!!!
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре ,че я нямаше Византия,иначе тя щеше да ни обвини ,че изцяло сме присвоили средновековната й история.
74
1
 
5
 
! Отговори
Цунг цванг преди 3 години
Борисов няма избор освен да спре македонците за ЕС,ако продължават с кражбата на история,иначе Правителството му ще падне,защото патриотите ще го наапуснат.На изборите ГЕРБ,ВМРО и НФСБ ще имат трагичен резултат и комунисти идват на власт-Круела,Мая,Гумен.Те съвсем ще спрат Македония към ЕС,защото Коминтерновския заговор за Македония е консесусен за продължителите на делото на Сталин,Тито&Димитров.Това не пречи да обвиняват другите в собствените си престтъпления!България ще е жертва на Македония?
73
2
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Меркел е мъртва от 2012.Заменена е с перфектен робот на Бостън Дайнамикс!!
72
5
 
1
 
! Отговори
Маке-ариец преди 3 години
Ние проблеми с комшиите от Северна Корея нямаме.Гане да се разбере първо със себеподните си Панелистанци! Казах!
71
1
 
5
 
! Отговори
Какво е Демокрация преди 3 години
Когато Меркел Ви управлява вече 4-5 мандата, дори им загубих точната бройка! Дори в Китай преди Ши, бяха ограничени до 2 мандата. Решение, което вхеха след Мао и като видяха какво става като нямаш лимит на мандатите. Европа и ЕС е всичко друго, но не и Демокрация!
70
2
 
7
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Идеята за македонска нация идва първо от евреи от Австро-Унгария. Има достатъчно документи. Те са искали да вземат Словения и излаз на Средиземно море и да компенсират Сърбия с Македония. А Фердинанд тръгва срещу Великите сили, които са ни давали стратегически излаз на Бяло море. В Ньойския договор СССР не уччаства, така че точно Западът ни отнема Македония. Промиват мозъците на младите хора с преднамерена русофобия.
69
10
 
0
 
! Отговори
Българин от Македони преди 3 години
Но не от те с паспорт. Само българин и толкова.Рядко умен човек който познава Македония. Съвсем обратен от шкембе както самите вие си го викате та ето и аз научих... Ето чуйте. Поливната от коментиращите вероятно никога не са били в Македония и ен знаят че вярно тя е друга държава не е България нито е българска, а си е Македонска. Вече 80 години. А сърбска не е вече 30 и кусур години! https://tvevropa/2020/11/kade-sgreshiha-sofiya-i-skopie/Изгледайте внимателно и учетеПоздра
68
0
 
14
 
! Отговори
бай Геро преди 3 години
Бабо Меркел,Ние Ви печелихме битките,Вие ни губихте войните!За туй сме сега на това положение с Македония...
67
1
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Демек Марамунчо да клекне...
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както и между вас и Англия:)
65
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Ни унищожи като народ, сега остава да ни предаде.
64
1
 
15
 
! Отговори
Точно преди 3 години
Тая съсипа Европа , не знам откъде има все още наглостта да се прави на велика !
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Австрия е псевдодържава васал на Германия така че каквото каже Меркел това ще станеМного си се заблудил!! Курци го натискат вкъщи националистите... А онзи "северно македонски албанец" им дойде в повече! Представят си и други албанци-мюсюлмани. Затова и ние не влязохме е Шенген, сега ще го реформират и ще върнат вътрешния контрол пак по настояване на Австрия. Затова разширяване няма да има...
62
3
 
3
 
! Отговори
Batajnica air base преди 3 години
Австрия е псевдодържава васал на Германия така че каквото каже Меркел това ще стане.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба Меркел колкото и да се пъне, Австрия след терора, никога няма да каже Да на Македония за ЕС и това е ясно за всички. Свърши с авантата. А за нас тава е възможност, която трябва да използваме, за да си оправят отношението към България!
60
10
 
2
 
! Отговори
Миленко Павлович преди 3 години
Да не говорим.че македонският е дефакто сръбски език