Всички ли умират от коронавирус? Какво показват аутопсиите в Германия

85% от всички пациенти са починали от увреждания, причинени от COVID-19
23 ное 2020 07:00, Анисия Иванова
184
Всички ли умират от коронавирус? Какво показват аутопсиите в Германия
Снимка: БГНЕС

Нима всички умират само от коронавирус? Изглежда никой вече не умира от други заболявания освен от COVID-19 – това е твърдение, което често чуваме напоследък.

Хората се вълнуват от този въпрос: защо напоследък се говори само за починалите от COVID-19, макар че има и други заболявания, които причиняват смърт. И само коронавирусът ли е виновен за смъртта на онези, които биват съобщавани в актуалните статистики? В университетската клиника в Аахен в Германия анализираха  резултатите от всички аутопсии на хора с COVID-19.

Над 13 000 пациенти с коронавирус са починали до момента в Германия. Не всички са били подлагани на аутопсия. Но случаите, в които това е било направено, дават отговор на един много често поставян въпрос: коронавирусът ли е бил същинската причина за тяхната смърт.

В университетската клиника в Аахен още по време на първата вълна от пандемията заведоха специален регистър, в който събират и анализират данните от аутопсиите на пациенти с Ковид от цяла Германия, съобщава "Дойче веле".

От анализа се вижда, че 85% от всички пациенти са починали от увреждания, причинени именно от коронавируса. Макар данните все още да не са представителни поради относително малкия брой на извършените аутопсии, според лекарите, тенденцията е именно такава.

"Преобладаващият брой пациенти в Германия умират в резултат на COVID-19", казва Кристиан Караянидис от белодробната клиника в Кьолн Мерхайм.

Общественоправната медия WDR съобщи, че патолозите са анализирали резултатите от 250 аутопсии на пациенти с Ковид, данните от други 600 аутопсии предстои да бъдат анализирани. Медиците се надяват, че тези изследвания ще помогнат за изучаването на коварната болест и нейните последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
0
 
! Отговори
То не ми се говори: преди 3 години
Аз съм заченат на чужда територия, но аз не питам тия работи, сметнах го горе долу ... в смисъл мама и тати малко преди да се родя са се върнали от там... обаче Симеон 2 колко повече го разглеждате какво всъщност е правил е генетична инвазия и геноцит - като всеки примитивен завоевател робовладелец и колко да ми говорите къде видите такова - стреляйте ... тия нямат човешки права в 21 век. 800 години по-късно дошъл на Балдуин Фландърски и си не задава въпроса за ония рицари и армия избити вштм ей
98
8
 
4
 
! Отговори
До 109 redordead преди 3 години
Тези 850 аутопсии, които ще анализират може да не са всичките аутопсии направени досега в Германия, а може и да са. Не е важен бряот на аутопсиите, важен е извода - хората си умират от Ковид-19.
97
5
 
5
 
! Отговори
ХХХХХХХХХХХХХХХХХ преди 3 години
ВОИНА Е !УБИВАТ ВИ !ВИРОСА Е ГОЛДИ БУЛИТ !
96
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото си искате говорете и пишете, но около мен умряха вече 4 човека които можеше да живеят още поне 20 години.
95
3
 
3
 
! Отговори
redordead преди 3 години
до манипулация - 103ти мал-о-умен ли си? 5 реда по надолу пише на колко са направени аутопсии!Общественоправната медия WDR съобщи, че патолозите са анализирали резултатите от 250 аутопсии на пациенти с Ковид, данните от други 600 аутопсии предстои да бъдат анализирани.
94
4
 
6
 
! Отговори
Е ясно е преди 3 години
До ФактОт страха всяван от медиите, правителството, псевдо лекарите и псевдо учените.
93
3
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Кристиан Караянидис е типично немско име и въобще не е емигрант, който е зависим и ще каже, каквото му наредят.
92
1
 
3
 
! Отговори
Глей сега! преди 3 години
На Банев логиката - тате Симеон 2 направи така, че едни големи пари да се озоват в мене и рече, ходи сине на общонационална обиколка и у всяко село коя я излъжеш с малко пари или друго клати, а са едни много бедни времена що ние ги направихме така. И Банев заминал по тия 600 села и клатил и клатил и клатил и без презерватив *** така е сделката била ...
91
6
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Малко фактиОт НСИ: През седмицата 2 ноември 2020 - 8 ноемврри 2020 в България са починали общо 3179 човека.От коронавирус бг: починали през същата седмица от Ковид-19 са 367 човека.*Излиза, че 2812 човека са починали от нещо друго през тази седмица, но...През предишните 5 години (2015-2019), през тази седмица са умирали средно по 2074 човека. Откъде се появява тази разлика от 738 човека между починалите по други причини без Ковид-19 2812 човека? Отчетени са само 1/3 от умрелите от Ковид-19
90
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрал си ме погрешно 102. Аз съм на твоето мнение, не на обратното. В болницата трябва да бъдат пращани да работят всички, които не носят маски и отричат вируса.
89
4
 
5
 
! Отговори
манипулация! преди 3 години
Над 13 000 пациенти с коронавирус са починали до момента в Германия. Не всички са били подлагани на аутопсия. Но случаите, в които това е било направено, дават отговор на един много често поставян въпрос: коронавирусът ли е бил същинската причина за тяхната смърт.--А на колко по-точно са направени аутопсии?
88
14
 
9
 
! Отговори
80% преди 3 години
От починалите с Ковид 19 са починали ОТ, т.е. ПОРАДИ Ковид 19. С други думи, нямаше да починат, ако не се бяха заразили с ковид 19. Всичко останало е спекулация.
87
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** след ГлупакаТи *** влизал ли си в болница ? Виждал ли си хора в тежко състояние, пред умирачка, така че си мери приказките :)) Мога набързо да ти лепна една корона, щом толкова я искаш :))
86
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
страхът убива разумастресът убива тялотострахувайте се и се стресирайтекойто верва е умен и добър, който не верва е глупав и лошвадете вилите
85
1
 
1
 
! Отговори
Глупак след Глупака преди 3 години
в коментарите.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До край 82Много полезен линк. Изяснява ситуацията.
83
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра къде е да каже че всичко е наред
82
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички умираме от коронавирус, да се издаде заповед :)))
81
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
85% от новините съобщени от Дойче Веле също са умрели.
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** след *** в коментарите.Кой от кого, по-голям.