Демонтираха строителното скеле на шпила на Нотр дам

Демонтажът на разтопилото се скеле започна на 8 юни
25 ное 2020 17:37, Ния Христова
8
Демонтираха строителното скеле на шпила на Нотр дам
Снимка: БГНЕС
Работата по демонтажа на строителното скеле, което беше установено за реставрацията на стрелата на пострадалата от пожар катедрала "Нотр Дам", е завършена, съобщи Франс прес.
 
Агенцията цитира думите на ръководителя на възстановителните работи на храма генерал Жан-Луи Жоржлен.
 
"Благодаря на всички работници, промишлени алпинисти и кранисти, които се трудиха неуморно, за да завършат успешно тази операция. Заплахата, която представляваше скелето за катедралата, вече е отстранена", отбеляза Жоржлен.
Още по темата
 
Демонтажът на разтопилото се скеле започна на 8 юни и продължи по-малко от половин година. 40 хиляди части с общо тегло 200 тона съставяха конструкцията. Монтажът на скелето за реставрацията на стрелата на храма от XIX век започна през 2018 година. 
 
Малко преди пожара конструкцията беше издигната до половината от височината на катедралата. Благодарение на нея статуите на 12-е апостола, установени до стрелата, бяха спасени от огъня. Силният пожар се случи на 15 април 2019 година. Той възникна именно в района на стрелата по време на ремонтните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
La France преди 3 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Нотр дам е катедралата на Европа и света, а Париж е най-красивия и величествен град! Vive la Republique! Vive la France!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, време беше. През 3020 когато турция ще има ваксина пък ще я възстановят напълно. И така...
6
1
 
1
 
! Отговори
До специалист преди 3 години
Прости хора има навсякъде и в България и в Франция и в... Но разликата е че в България всеки политиканства и си дава мнението , което е и точно демокрацията , ако се замислиш.Та вместо да се дразниш , просто си подбирай среда за нивото и начина ти на мислене. ОСНОВНО правило
5
2
 
3
 
! Отговори
Mисля си преди 3 години
Нотр Дам е един от символите на християнството и Европа. Сещам се и за Баба Ванга , която я споменаваше.Незнам...мисля си .. но света тръгна рязко надолу след пожара .Знамение ли беше или не, но дано да излезем скоро от този куцуз период
4
4
 
7
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Хората във Франция си вършат работата. От 48 000 заразени на ден стигнаха до 8000. На Бай *** обаче му дреме на фара. Той е гявол. Не му трябва Нотр Дам.
3
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нас това не ни интересува,не ни занимавайте с глупости,боли ме фара за Нотр дам и за Париж и за Франция
2
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и катедралата трябваше да се демонтира
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е за разсейване ..Много се изострихме днес ...от 13 годишната майка до недоволните таксита и 60-70% заболели от ковидСпокойно четящи ,скелето е свалено!