Лекар в Германия: Доверете ми се - преди интубация няма антиваксъри!

Д-р Монев: Планирането на ваксините в ЕС - по политически причини
Обновена: 5 яну 2021 22:08 | 5 яну 2021 21:50, Елка Василева
216
Лекар в Германия: Доверете ми се - преди интубация няма антиваксъри!
Снимка: архив, БГНЕС

Успяхме да намерим донякъде ефективно лечение на коронавирусната инфекция, не успяхме да се справим с емоцията на хората, които не вярват, че има такова заболяване. Това каза д-р Стоян Монев, лекар на първа линия в COVID сектор в общинска болница в Германия.

„Това, което успяхме, е да намерим поне донякъде ефективно лечение. Докато преди имаше болници, в които никой не оцеля след интензивно лечение, днес става дума за по-малко случаи на починали на брой заболели. Въпреки това концентрацията е голяма – в някои дни имахме над 30 хиляди заразени в Германия за един ден. Това успяхме да научим със самото лечение. Не успяхме да се справим с емоцията на хората, които не вярват, че има такова заболяване или вярват, че то е някакво свръхлеко и не носи никаква опасност за обществената сигурност. Това е емоционална позиция. Това не е позиция, базирана на факти. Ние не успяхме с тези факти да предизвикаме някакъв разум или някакво смирение поне пред паметта на хората, които починаха“, каза д-р Монев пред БНР.

„Доверете ми се - преди интубация няма антиваксъри“, написа лекарят в социалните мрежи.

Още по темата

„От март до ноември имаше толкова много смъртни случаи, колкото през декември само. Може да си представите за какво нарастване на тежките случаи в интензивните сектори става дума“, посочи д-р Монев.

„Независимо какъв е бил пациентът, в момента, в който той усети, че въздухът не му достига, че заспива заради събрания въглероден диоксид в кръвта си – това е един вид кома, която се получава, този пациент би предпочел да се бе ваксинирал, да не беше стигнал до това интензивно отделение,“ каза лекарят.

Всеки може да провери, че от COVID пневмония към днешна дата смъртността е десет пъти по-голяма, отколкото при инфлуенца, допълни д-р Монев.

В Германия са изненадани, че са купени достатъчно дози ваксини за Европейския съюз или са купени достатъчно, но от „грешните фирми“, разказа още медикът. „Планирането е било въз основа на политически причини, не въз основа на медицински“, допълни той.

„В крайна сметка от всичко е било купено по малко, но от нищо – достатъчно. А в една такава пандемия, в която икономиката е затворена, в която бизнеси са екзистенциално застрашени, е трябвало да бъде казано – ще купим от всеки един от първите пет производителя за 60% от населението. Да, повечето ще бъдат изгорени, изхвърлени, няма да има нужда после от тях, но ще можем за два месеца, както Израел, да се справим с пандемията. В Израел са ваксинирани 13%,“ каза лекарят.

Значението на ваксината ще дойде в момента, в който около 70% от хората са ваксинирани или преболедували, уточни д-р Монев. „Вирусът в случай, че не изчезне след ваксинално покритие, ще се превърне във вирус, с който ще се борим, както се борим в момента с грипа.“

Възможно е на 100 хиляди души да има един или двама, които след време статистически могат да развият някакво заболяване вследствие на ваксината, но на 100 000 души в най-добрия случай има 500, които ще умрат от COVID, а в ситуацията в България смъртността достига на моменти 7%, подчерта Стоян Монев.

„Тоест между 500 и 7 000 души, ако 100 000 не бъдат ваксинирани, ще умрат, срещу един до двама с някакво възпалително заболяване на 100 000 в най-лошия случай. Не можем да сравняваме двете опасности. Опасността е като човек да бъде ударен от гръм или да получи сърдечен инфаркт. Огромна е разликата,“ каза лекарят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
13
 
11
 
! Отговори
Не варваме преди 3 години
После се чудят защо ги бият по болниците. Пък той даже и боя им е малко на тия шарлатани де се продадоха за едни 1000 лева на месец.
83
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа бг лекар в общинска болница в Германия си дава мнението ми ела тука бе *** всички бягате навън на голямата заплата и от там си давате мнението
82
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народ, който след 2 месеца ще се закичи за здраве с мартеници от Китай, не може да бъде унищожен!
81
3
 
8
 
! Отговори
Чипиран преди 3 години
не мога да спра да пия ракия! Гейтс е решил да ме убие с ракия! Жена ми не ми вярва!
80
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покажете ми един антиваксър, който не е навредил на себе си и на околните.
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможно е сестрата в Тенеси, която припадна да е получила ситуационен синкоп предизвикан от болка.
78
4
 
5
 
! Отговори
Месар преди 3 години
Хитлер е бил вегетарианец!
77
1
 
0
 
! Отговори
До 77 преди 3 години
Пич...имаш проблем. Голям.
76
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 84Каква интубация бе, тьпир?Интубират само вярващите в ковид, които отиват и доброволно се дават на убийците в бели престилки да си играят с тях.
75
5
 
15
 
! Отговори
Айде говеда преди 3 години
Важното е да се ваксинират с хумористичната ваксина! Единствената обявена масова ваксина без да премине дори елементарните тестове на времето. Несравнима с никоя друга ваксина в историята на човечеството. Науката и политиката в началото на 21 век ще останат в историята като най-нелепото сношение опозорило и двете. След 150-200 години тогавашните хора ще се смеят какви примитивни човекоотстъпници са живели на Планетата...
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече кастрираните нямат право да умират!Стига своеволия!
73
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сред тук коментиращите има доста желаещи да поставят под съмнение това твърдение. Голям е шансът обаче в сюблимния момент преди интубацията (в съществуването на която вероятно също не вярват), да напълнят гащите.
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
79 АнонименДо Анонимен 71Новината за починалата португалка е публикувана дори в msn, новинарският сайт на майкрософт....Уффф. Четох я в MSN.
71
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
77 ППФМНЕНИЕ"ЕС заложи на САЩ , или стана Заложник на САЩ Ваксините по-точно .Защо не се внесе руската ваксина - за нея има договори с 80% от Населението на Земята ....има пълна Цензура за Спутник..."Няма цензура!Свободна информация: Аржентински медии съобщиха за около 320 случая на реакции от Спутник V.При около 35 000 ваксинирани.
70
2
 
2
 
! Отговори
аа преди 3 години
абе вие сте много болни мозъци да плещите такива глупости в статията, или гугъла не превежда правилно
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71Новината за починалата португалка е публикувана дори в msn, новинарският сайт на майкрософт. Който иска може да я чете. По-рано пуснах линк, но *** трият поста.
68
5
 
11
 
! Отговори
факт преди 3 години
Всички починали след ваксина са умрели от нещо друго.
67
12
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
ЕС заложи на САЩ , или стана Заложник на САЩ Ваксините по-точно .Защо не се внесе руската ваксина - за нея има договори с 80% от Населението на Земята .Но нали сме Политкоректни има пълна Цензура за Спутник - даже мастити светила в Медицината Ни , не смеят да се изкажат , от страх за работните си места - пак сме от грешната страна на Желязната Завеса .
66
12
 
20
 
! Отговори
.... преди 3 години
Супер нагъл тип, поредния, който ще ни плаши с брутални детайли и черни прогнози. Аз с колко лекари говорих, които нямат намерение да си сложат ваксина. По принцип няма нищо лошо във ваксинацията, стига да помогне, но рядко се изгражда траен имунитет срещу вируси чрез ваксина, доказа се от всксината срещу варицела например - повечето ваксинарани деца все пак се разболяват. Както и да - грозен подход на този лекар. Вместо да обясни научно, той като от БГ телевизия излизащ. Какъв лекар е това?
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е медицинска сестра да припадне от притеснение, разбира се, че е припадала от пристенение както сама е обяснила в интервюто, медицинските сестри са нежни и чувствителни същества и не са свикнали на инжекции и спринцовки, затова припадат при инжекции, това е нормално, но хората са прости и не могат да го разберат и развиват теории на конспирациите, че била припаднала от ваксината!