Лекар в Германия: Доверете ми се - преди интубация няма антиваксъри!

Д-р Монев: Планирането на ваксините в ЕС - по политически причини
Обновена: 5 яну 2021 22:08 | 5 яну 2021 21:50, Елка Василева
216
Лекар в Германия: Доверете ми се - преди интубация няма антиваксъри!
Снимка: архив, БГНЕС

Успяхме да намерим донякъде ефективно лечение на коронавирусната инфекция, не успяхме да се справим с емоцията на хората, които не вярват, че има такова заболяване. Това каза д-р Стоян Монев, лекар на първа линия в COVID сектор в общинска болница в Германия.

„Това, което успяхме, е да намерим поне донякъде ефективно лечение. Докато преди имаше болници, в които никой не оцеля след интензивно лечение, днес става дума за по-малко случаи на починали на брой заболели. Въпреки това концентрацията е голяма – в някои дни имахме над 30 хиляди заразени в Германия за един ден. Това успяхме да научим със самото лечение. Не успяхме да се справим с емоцията на хората, които не вярват, че има такова заболяване или вярват, че то е някакво свръхлеко и не носи никаква опасност за обществената сигурност. Това е емоционална позиция. Това не е позиция, базирана на факти. Ние не успяхме с тези факти да предизвикаме някакъв разум или някакво смирение поне пред паметта на хората, които починаха“, каза д-р Монев пред БНР.

„Доверете ми се - преди интубация няма антиваксъри“, написа лекарят в социалните мрежи.

Още по темата

„От март до ноември имаше толкова много смъртни случаи, колкото през декември само. Може да си представите за какво нарастване на тежките случаи в интензивните сектори става дума“, посочи д-р Монев.

„Независимо какъв е бил пациентът, в момента, в който той усети, че въздухът не му достига, че заспива заради събрания въглероден диоксид в кръвта си – това е един вид кома, която се получава, този пациент би предпочел да се бе ваксинирал, да не беше стигнал до това интензивно отделение,“ каза лекарят.

Всеки може да провери, че от COVID пневмония към днешна дата смъртността е десет пъти по-голяма, отколкото при инфлуенца, допълни д-р Монев.

В Германия са изненадани, че са купени достатъчно дози ваксини за Европейския съюз или са купени достатъчно, но от „грешните фирми“, разказа още медикът. „Планирането е било въз основа на политически причини, не въз основа на медицински“, допълни той.

„В крайна сметка от всичко е било купено по малко, но от нищо – достатъчно. А в една такава пандемия, в която икономиката е затворена, в която бизнеси са екзистенциално застрашени, е трябвало да бъде казано – ще купим от всеки един от първите пет производителя за 60% от населението. Да, повечето ще бъдат изгорени, изхвърлени, няма да има нужда после от тях, но ще можем за два месеца, както Израел, да се справим с пандемията. В Израел са ваксинирани 13%,“ каза лекарят.

Значението на ваксината ще дойде в момента, в който около 70% от хората са ваксинирани или преболедували, уточни д-р Монев. „Вирусът в случай, че не изчезне след ваксинално покритие, ще се превърне във вирус, с който ще се борим, както се борим в момента с грипа.“

Възможно е на 100 хиляди души да има един или двама, които след време статистически могат да развият някакво заболяване вследствие на ваксината, но на 100 000 души в най-добрия случай има 500, които ще умрат от COVID, а в ситуацията в България смъртността достига на моменти 7%, подчерта Стоян Монев.

„Тоест между 500 и 7 000 души, ако 100 000 не бъдат ваксинирани, ще умрат, срещу един до двама с някакво възпалително заболяване на 100 000 в най-лошия случай. Не можем да сравняваме двете опасности. Опасността е като човек да бъде ударен от гръм или да получи сърдечен инфаркт. Огромна е разликата,“ каза лекарят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
7
 
6
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
До До епидемиологКъде да се разтърсвам? Да не искаш да кажеш че ковида е унищожил грипния вирус?Или че хората умиращи рак преди, но им е открит и грипен вирус, са вписвани като починали от грип? Беше ли така? И това можеше да се случи ако имаше солидни грип-фондове и политически интерес.
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До HandelСамият факт, че ти сиТъп,като cлонcкиГъз ,прави много силно впечатление...
102
11
 
9
 
! Отговори
Troll ГЕРБераст преди 3 години
Ако сметнем 7 милиарда население на света и умрели от корона 1.7 милиона, това прави смъртност по-малка от 0.025%. Аз съм сигурен, че болест има, но зад тази болест се крие нещо друго....
101
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама то да не е само този доктор ! Всичките от Китай до САЩ през ЕС и Русия са на едно мнение-нещо невиждано досега!Държави със столетни вражди,войни,различни интереси да се обединят в името на една кауза и да са абсолютно съгласни един с друг ! Една година се тръби и се представят ФАКТИ,АНАЛИЗИ,ДОКАЗАТЕЛСТВА за К19,тук ,брат,влизаш във ФБ,гледаш изрязания клип с предпазитела на иглата и крещиш ЛЪЖАТ ! Трябва съд за фалшивите новини ! Това е !
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 126Ето давам ти решение. Затвор за тези които създадоха тази ситуация, по финансови и политически причини. И имам предвид голените риби. Малките риби, като лидерите на държави, просто нямаха избор, но и те трябва да бъдат заклеймени и изхвърлени. А такива като теб Планктон , винаги е имало и ще има.
99
4
 
3
 
! Отговори
До епидемиолог преди 3 години
Ааааа,сезонният вирус бил изчезнал ... И питаш защо ? А аз питам защо си се нарекал " епидемиолог" след като задаваш този въпрос.Сега се поразтърси и прочети основни неща за епидемиологията и класификацията на вируси,както и техните паталогии ! Ще разбереш защо Грип Б не може да " пробие" при пандемия от SARS COVID 19.Жалки същества !!!
98
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обясни го елементарно доктора, като на проси българи, но булгара вярва в магии, религии, врачки, астролози, но на науката не вярава.... на нея той вика - "за пари е всичко". В една цедка колко вода можеш да събереш.... така е и с празноглавия - последните думи преди да му зачукат аркуча и в кома на *** били - "тва не е истина" или "аз вярвам в бог - той ще се прогижи за мен, защото аз не мога да се грижа за себе си":)
97
8
 
9
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Аха, щом е от Германия ги разбира нещата, нали?Откъде има данните че този вирус е по-смъртоносен от сезонен грип? След като сезонен грип магически изчезна и в края на предната зима и в сега? Да не е защото няма файда от него и няма финансови фондове? А тези дето измряха от други болести защото бяха пренебрегнати и никой не го беше еня за тях- по липса на финансов интерес . А съсипани малки бизнеси и животи, но забогатели едри бизнесмени? Това не брои доктора от германия? Случайно нали?
96
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте какво бе,като сте толкова големи експерти,можещи и знаещи излезте от анонимност и с реални факти,аналитичност,доказателства и конкретика възпроизведете ефект и претендирайте за гласност на теорията си с някакви действия!Какво лаете само зад компа и отхвърляте решения,констатирайки разни фантастики.Ето,две организации написаха писмо против отварянето на училищата.Напишете и вие ЗА отварянето им,например.Дайте решение,защото отхвърлянето на решение не е такова !
95
6
 
12
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Поредния плаен експерт-рекламен агент. Чест му прави обаче че поне не иска да боцка с елексира тези които са го изкарали вируса без да усетят и имат вече истинска натурална имунизация. Не вяввам обаче че плащатите шоуто ще обърнат внимание на това и ще искат да боцкат наред. А и с този Израел дето ваксинирането не е доброволноно, ни проглушиха ушите. И никой не пише че там ваксинирането не е доброволно. А с насилствени методи. Които искат да въведат и в ЕС, но само подготвят почвата.
94
4
 
4
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Прочети някое изявление на Тик Вун Сен и ще разбереш кой го е писал.
93
6
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"а в ситуацията в България смъртността достига на моменти 7%, подчерта Стоян Монев."Самия факт че повтаря като папагал манипулациите на НОЩниците, показва че просто са му дали текста, който да изпрати до България за разпространение.Ако си действително лекар, ако действително си на много напрегната работа, нищо ще търсиш нялалва кирлива медия в България за изява, нито пък ще държиш ла;лу;атора под възгланицата си да изчилеш как е смъртността в България.
92
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакви платени мижитурки говорят за интубиране. ПРоцедурата беше отхврълена още месец след започването на тая пландемия. Хората не им пука за някакво грипче. Предлено ясно е, че е една огромна измама.
91
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джуджетата вече са се озлобили до безумие. Пропадат в собствената си клоака с писането на глупости против ваксините.
90
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господа пандемици, изявите на подобни вакс-пропагандатори са контрапродуктивни. Интелигентен човек досега да го е разбрал. Едни телесни екскременти колкото повече ги ровиш, толкова повече вонят. Подобно е положението с ваксините. Няма да стане по този начин.
89
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, голяма реклама на тез ваксини. Ако бяха толкова добри, хората и без реклама щяха да се изпият за тях, а сега трябва да ги задължавате и глобявате да ви повярват. Много куци търговци сте.
88
1
 
4
 
! Отговори
Додо преди 3 години
*rлупак
87
9
 
18
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Самия подход към ...хм..ваксината, демек, наратива е повече от характерен за индокринация и чиста пропаганда, от най-чист болшевишки тип. Значи, ако човек се осмели да бъде дори частично критичен към кивота на Новия Световен Ред - ваксината, то на секундата идват някакви набедени и самопровъзгласили се гурута със статут на полубожества, които с ревящо гърло го заклеймяват за "Антиваксер" (каквото и да означава това), което наратива превръща в синоним на морон и ***. Много е плитко това...
86
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвам в тази болест. Вярвам че има опасен вирус. Вярвам че от острова ще пуснат още вируси. Вярвам че Бил Гейтс и такива убийци като него си правят опити с населението на света. Пуснали са го в Китай за да опитат да подкопаят излизането на Китай като първа икономическа сила в света. На което не вярвам е в една американска ваксина с незавършен етап на изпитание, прибързана, несигурна, без значение живота и здравето на хората, парите и само парите са от значение
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хейли Бийбър разказа какъв е фитнес режима и диетата й