Хесен иска тест за коронавирус за влизащите от България

Тестът може да е PCR или антигенен
9 яну 2021 11:10, Петя Славова
12
Хесен иска тест за коронавирус за влизащите от България
Снимка: БГНЕС

Във връзка с ограничаване на разпространението на COVID-19 германската провинция Хесен въвежда от 9 януари 2021 г. изискване за представяне на отрицателен тест за коронавирус за всички влизащи от рискови региони, каквато е и България. Гражданите могат да се тестват и непосредствено след пристигането си на територията на федералната провинция.

Още по темата

По информация на генералното ни консулство във Франкфурт на Майн тестът може да е PCR или антигенен и следва да бъде направен до 48 часа преди пристигането, като документът, удостоверяващ резултата, трябва да е на английски, немски или френски език.

Остава изискването всички пътуващи за Германия, включително за провинция Хесен, да се регистрират на електронен адрес www.einreiseanmeldung.de и при пристигането си да представят на електронен или хартиен носител направената регистрация.

Остава изискването и за задължителна 10-дневна карантина, като тя може да бъде прекратена, в случай че бъде направен тест на 5-ия ден и резултатът е отрицателен.

Във федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия на пристигащите от рискови региони граждани също се налага задължителна 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекратена при представяне на отрицателен резултат от PCR-тест, направен в рамките на 48 часа преди пътуването
или незабавно след пристигането.

Важно

Съгласно действащото законодателство на ФРГ федералните провинции имат значителни правомощия. Правилата в отделните провинции се различават. Преди да се предприемат пътуване към ФРГ гражданите следва да се запознаят с действащите разпоредби на интернет страницата
HTTPS://WWW.BUNDESREGIERUNG.DE/
BREG-DE/THEMEN/CORONAVIRUS/
CORONA-BUNDESLAENDER-1745198
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с генералното консулство във Франкфурт на Майн на следните телефони: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
До11 преди 3 години
Защото Бойко не го слуша Главата !?
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е защо ние не изкаме карантина за всеки, влизащ в страната?
9
5
 
2
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Причината за това е слабото я интерес към ваксините в най-бедната и корумпирана държава от ЕС! Информация от института Роберт Кох-Германия!
8
1
 
10
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Вчера пристигнах в Австрия - дори и с отрицателен PCR - карантина 10 дни. Тест на летището не може, тест първите 4 дни също не може. На 5-я ден може да си направиш PCR, чиито резултат излиза понякога и след 3 дни. Това са пълни нацисти. Така че 8 дни кибичиш вкъщи, здрав или пред умиране на никой не му дреме и до магазина не може да отидеш.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой се е засилил да им оди, яс от години не сам одил в ГДР. Почнах даси копувам тублеронете од Била.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само в Германия,в много страни от ЕС искат ПСР тест на българите.И са прави хората.С най-висока смъртност и неотслабваща зараза/не слушайте какво ви лъже властта/,с най-хлабави мерки/заради наближаващите избори,а не от загриженост за вас/,още дълго ще бъдем пресирани по всички граници и още дълго ще си влачим заразата у нас.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще пътувам за ГДР. Във ФРГ нямам работа както и в НРБ.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що така бе,нали Боко каза,че ние най-добре се справяме.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коцко Здравето - когато плещиш колко добре се справяш със здравната криза, а развитите страни ти искат задължителен тест преди да им преминеш границата и те наричат рискова дестинация...
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе май е време да излизаме от тоя ЕС и всеки който преминава през Територията да плаща виза, ПСР тест, антигенен тест и да бъде ваксиниран и да му правим клизма, естествено всичко за негова сметка.
1
1
 
12
 
! Отговори
LosHi преди 3 години
По-скоро трябват да искат тест на всички германци, които ще бъдат в контакт с пристигащите българи!