Хематолог развенча ваксините: Изчакайте по-добри!

Д-р Ботев предупреди за опасност от тежки автоимунни заболявания
8 яну 2021 23:00, Петя Славова
240


Имаме първите две РНК ваксини, които са направени за по-малко от година. Предишната най-бързо регистрирана ваксина е била за 4 години, обикновено пътят е 10 години. Имаме много неизвестни. Имам забележки към първите 2 ваксини (бел. ред. - на Pfizer/BioNTech и на Moderna). Трябва да имаме правилен подход, а не да се съобразяваме какво казват другите държави.

Това заяви хематологът д-р Чавдар Ботев в студиото на предаването "Денят ON AIR". Той подчерта, че ваксините не са одобрени, а са разрешени за ползване с оглед на епидемиологичната обстановка. Ще разберем дали са подходящи след 2-3 години във фаза 3, предупреди той.

"Трябва да има много по-голяма гласност за минусите на ваксините и всеки сам да прецени. COVID-19 е изключително сериозно заболяване с голяма смъртност и много хора са подходящи за ваксини. 80% от починалите са хора над 65 години, особено с придружаващи заболявания. Съветвам ваксините да отидат към най-рисковите", посочи още д-р Ботев.

За него е необяснимо как дружествата на диабетици и кардиолози на Запад са подкрепили ваксината. Същевременно тези болни са били изключени от проучването на ваксините. По думите му за тази група хора и за бременните жени трябва да се подхожда по-внимателно с ваксинирането.

Още по темата

"В тези ваксини, поради това, че се съхраняват на ниска температура, има етиленгликол. Когато се приложи, той дава много тежки алергични реакции. Вече имаме случаи, в които хората правят ваксината и изпадат в шок. По-страшно е, че този етиленгликол го има в много продукти и ще имаме необясними алергии. Когато се ваксинирате със същата ваксина, може да се получат огромен брой алергии", предупреди д-р Ботев пред Bulgaria ON AIR.

Според него ваксинацията е решение, но истинското решение е да се изчакат по-добри ваксини. Хематологът алармира, че не е уцелена дозата във ваксината на AstraZeneca. При ваксината на Moderna във фаза 1 дозите бяха едно към десет - нямаше междинни дози.

"Сега се откри, че ако направите два пъти по-малка доза при млади хора от 18 до 50 г. ефектът е същият, който имате с по-голямата. За AstraZeneca това означава, че ваксината има лек увреждащ ефект. С качване на дозата трябва да увеличавате количеството антитела, а ние имаме точно обратното", разясни д-р Ботев.

За него е необясним и въпросът защо трябва да се имунизират отново хората, които вече са прекарали коронавируса.

"До 90 дни не трябва да се ваксинирате, след това казват, че може да се ваксинирате. Тук може да се получи прикриване на резултатите, защото вие като имате имунитет от прекараната инфекцията, не се знае какъв е ефектът от ваксината. Ако титърът е висок, не е желателно да се поставя ваксина", коментира специалистът.
Той алармира още, че е възможно образуването на антитела срещу собствените органи. И цитира проучване, според което 40% от тежко преболедувалите инфекцията ще развият автоимунни антитела.

"Не бива да вярвате, че имате имунитет, когато се ваксинирате. Трябва да извадим всички факти и хората много повече ще се ваксинират. Аз не съм ваксиниран, но си избрах ДНК ваксина, която подсигурява най-добър баланс между клетъчен и хуморален имунитет. През това време взимам "Ивермектин", сподели д-р Ботев.


240
Още от Страната
Ново огнище на коронавирус в Дом за хора край Приморско
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
Патил от спекулата преди 5 дни
Поръчах въпросните 2 капсули в Ерудита . Изненадаха ме с цената - 93 лева. Същите дози би трябвало да струват под 1 лев, като се има предвид цената на активното вещество за хуманна медицина. Не знам до колко цената на Ерудита не представлява спекула
224
1
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 1 седмица
До българин
Добро утро "българино"!Ивермектинът се продава само в една столична аптека-"Ерудита" и се прави в научно-изследователска л-я.При поръчката се казва че е за ковид-19,казват се и кг както и някакви сериозни,особено алергични заб-я имаш.С тези твои данни лабораторията изготвя л-то което е само от 2 капсули! и се взима по определена схема в зависимост от това дали си болен в момента или ще го използваш като профилактика.Само 2 капсули!Помисли си добре!А каква е опашката пред аптеката..
223
7
 
4
 
! Отговори
Простак преди 1 седмица
Ваксината на Бил Гейтс......


Такава НЯМА.
222
4
 
2
 
! Отговори
Този каскет преди 1 седмица
може да "развенчае" мита на външната тоалетна.
221
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До

Ми то хубаво си разсъждаваш, няма лошо, само дето точно този лекар се справя с някои доста тежки случаи на ковид, дето други не се справят... Та не че нещо, ама твоите разсъждения олекват пред този факт.
220
10
 
6
 
! Отговори
Много са зле преди 1 седмица
Как може лекар толкова неграмотни работи да говори. Спрете с глупавите приказки. Този лекар може да прочете малко преди да говори за каквото и да е. За всяка нова ваксина се появява псевдо експерт и ръси небивалици. Това са хора които искат внимание от фирмите.Искат да получат пари ,това е истината. Получат ли спират да плюят.
219
6
 
2
 
! Отговори
До преди 1 седмица
Ще пострадат от този ваксина. Вземете си дипломите и отивайте на село да копаете на нивата.Там ви е мястото.
218
7
 
5
 
! Отговори
До преди 1 седмица
Докато не вземат рушвет от фирмите няма да спрат да плюят срещу ваксините. Не са ги посетили не са им обърнали внимание ,не са взели пари и за това говорят срещу ваксините. Тук няма как да вземат пари ,понеже е държавна поръчка. Иначе малко да имаш медицинско образование ще разбереш ,че този е некомпетентен. Противоречи сам на себе си. Ваксините са рискови и да се поставят на рискови пациенти. Та рисковите пациенти са най-уязвими и ако тези ваксини са такива,тогава следователно най-рисковите ще
217
8
 
6
 
! Отговори
Аха преди 1 седмица
Стига с простаци по телевизора. Кои са рискови пациенти??? И защо при тях да се прилагат рискови ваксини??? Поредния неграмотен лекар или можеби лекар философ. По всичко си личи как са ставали лекари или учени в БАН. Много са елементарни. От БАН твърди учен ,че тази ваксина може да те зарази. Този говори подобни работи. Така говориха и за ваксината срещу Хепатит Б и за ваксината срещу папилома вирус. Да се забрани на този и подобни да говорят по телевизията. Неграмотници или финансово зависими.
216
0
 
8
 
! Отговори
Магьосника преди 1 седмица
Рецептор CD147 ( познат като EMMPRIN или Basigin )

ИНХИБИТОРИ
Berberine - Берберин
Curcumin - Куркуминът
Resveratrol - Ресвератрол
Artemisinin - Артемизинин

Епигалокатехин галат (EGCG), известен също като епигалокатехин-3-галат,
е най-разпространеният катехин в чая и се намира в най-високи концентрации в зеления чай
Една чаша зелен чай от камелия синенсис съдържа ~50 mg (EGCG)

и те така....
215
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Евала на пича! Единственият лекар от изказващите се по темата за коронавируса, който има адекватно мислене и си струва да се чуе какво казва! Обнадеждаващо е, че има и такива лекари!
214
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каза истината и го оплюхте неблагодарните.
213
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Щататите за 35 години има седемнайсе хиляди жалби че ваксини са причинили тежки последствия 6 хиляди са доказани и са излатени 3.7 милярда долара обезщетения от държавата при положение че не се е гонила масова ваксинация при нас бойко готов ли е да плаща като арабин
212
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ваксината на Бил Гейтс - Иновио, е ДНК ваксина. Тя ще се поставя с някакво специално апаратче, а не чрез спринцовки. Чрез микропора в кожата. Говоря сериозно.
211
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никога не съм се ваксинирал против грип, така ще е и сега.
210
1
 
17
 
! Отговори
Bili преди 1 седмица
Ивермектин се използва от началото на 80те. Профилът му на безопасност се базира на 40 години използване. НЯМА индикация за ковид, което не пречи лекари да го ползват и то да лекува.
209
2
 
8
 
! Отговори
Bili преди 1 седмица
Има 46 проучвания 18 от които пиър ревюд за ивермектин. 85% докладват позитивни резултати при лечение на ковид. Тук линкове се цензурират... ц19ивермектин точка ком...
208
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Учудена 199
много хора си купуват необходимите им лекарства от съседни държави , или познати от чужбина им носят , не виждам къде е проблемът. Човек има полза от дадено лекарство , ама по една или друга причина го спират . Естестевно ,че ще търси варианти , да си ги набавя .Генериците понякога са много зле
Колкото до Ивермектина, разправяха ,че е минал клинични изпитания и до средата на януари ще го одобрят за свободна продажба
207
1
 
22
 
! Отговори
Ветеринарен лекар преди 1 седмица
Не мога да коментирам действието на медикамента Ивермектин срещу Ковид, защото няма достатъчно научнообоснована информация до момента.
Не подценявайте медикаментите използвани във ветеринарната медицина. Те имат два сериозни "недостатъка" според фармацевтичната индустрия:
1. Евтини са (най-вече медикаментите за продуктивни животни)
2. Много от тях действително лекуват
206
1
 
10
 
! Отговори
Ветеринарен лекар преди 1 седмица
Не мога да коментирам действието на медикамента Ивермектин срещу Ковид, защото няма достатъчно научнообоснована информация до момента.
Не подценявайте медикаментите използвани във ветеринарната медицина. Те имат два сериозни "недостатъка" според фармацевтичната индустрия:
1. Евтини са (най-вече медикаментите за продуктивни животни)
2. Много от тях действително лекуват