Евродепутати искат нови санкции срещу Русия заради Навални

Всички групи осъдиха ареста на руския опозиционер
19 яну 2021 18:35, Красимир Ангелов
83
Евродепутати искат нови санкции срещу Русия заради Навални
Снимка: БГНЕС

Мнозинството в Европейския парламент поиска днес ЕС да разшири санкциите срещу Русия заради случая с Алексей Навални, съобщава БТА.

Европейската народна партия (ЕНП) осъди задържането на Навални при връщането му преди дни в Русия и определи действията на Москва като нарушение на международното право и на руската конституция. Социалистите и демократите определиха последното задържане на Навални като неприемливо и отбелязаха, че виновниците за задържането му трябва да понесат санкции.

Още по темата
Групата "Обнови Европа" заяви, че ЕС трябва да бъде единен за санкциите срещу Москва, включително в областта на енергетиката. Според групата "Идентичност и демокрация" събитията с Навални са неприемливи.

Групата на Зелените заяви, че Навални е един от руските герои, както и семейството му. Парламентарната група призова за спиране на разширението на газопровода "Северен поток".

Европейските консерватори и реформатори отбелязаха, че Русия използва химическо оръжие срещу собствените си граждани. Тази група призова за международно разследване на отравянето на Навални и за прилагане на санкции за нарушаване на човешките му права.

Левите определиха лишаването на Навални от свобода като нечовешка постъпка. Поведението на Русия е заплаха за сигурността на ЕС, обобщиха от тази политическа сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
По подли типчета от западните капиталисти няма. Китай досега не е водила експанзивни войни и такива не и трябват. Противно на мнението на простолюдието, че китайците живеят един върху друг, Китай далеч не е пренаселена държава за разлика от повечето европейски страни. Китай и Русия просто си стиснаха ръцете като пълноправни партньори.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надпреварват се кой първи да нaлaпa американския шпек преди Байдън да встъпи в длъжност. Каква жалка картинка.
27
2
 
5
 
! Отговори
Да бъдем откровени! преди 3 години
Евродепутати искат нови санкции срещу Русия не заради Навални, а заради Америка.На американците им пречи Северен поток.Другото са празни приказки.
26
3
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Тея така си говорят от едно време за ядрени гъби над Москва, както направиха над Япония, но времената са други.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Не горюй, не грусти! Рожбо, успокой душичката! Навални сам си го натресе с целия този водевил, който разигра и нанесе вреда на държавата си! Е, сега ще потърка малко нарове и толкоз. Навални беше най-добрата опозиция, за която Путин можеше да мечтае! Щеше да вземе 0.5-1% и пипець!Но пък що "европеец" се хранеше и ще се храни със "случая Навални"! Щото Скрипаль се изтърка.
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТРусия ако Китай и каже "не" за един месец и е фалирала, тъй че другарю, си е суровинен придатък отвсякъде. Путин ги закопа. Вместо да ги ориентира към Европа и да са нормална държава, както щеше да стане, той ги навря дълбоко под подметката на китайската джапанка и оттам повече измъкване няма. Реално руския народ трябва да го обеси надолу с главата :)))))
23
2
 
7
 
! Отговори
Нахални към Навални преди 3 години
Хвани единия па удари другия!Аман отТУЛУПИс розови *** и неолиберален лигавник...
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Трябва си Ядрена гъба над москва"Що така бе злобар?
21
3
 
4
 
! Отговори
остана ли за какво преди 3 години
То остана ли за какво да налагат санкции?Ако забранят SWIFT -ще трябва да си купуват рубли на място за да си купуват газ.:):)
20
5
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Русия е суровинен придатък само за простолюдието, което смята мъск за гений. Хахаха.
19
3
 
4
 
! Отговори
Да се чете: преди 3 години
Евродепутати искат нови цени на горивата.Не са уцелили времето обаче - удариха студове!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТДругарю, това не е "съюз". Да си суровинен придатък на Поднебесната империя не е съюзник.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Путин!Съдейки по реакциите евродупетатите и воя на зелените *** тука - направил е най-правилното нещо за Русия и най- лошото за враговете на Русия.Все така!
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТ"А Москва е в топ 5 градовете за живеене."Тва по руската държавна телевизия ли го казаха?:))))
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога въпросните клоуни ще осъдят ареста на Асандж?
14
5
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
западните експлоататори които унищожават държави и икономики, за да си осигурят пазари за *** и евтина работна ръка (България е отличен пример) много добре осъзнават какво означава блока Китай - Русия. Хахаха А Путин не изключва и създаване на военен, освен икономически съюз между двете империи. Хахаха
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бря ,те в ЕС правят кви ли не ромове бежанци ,като толкова много са загрижени за тоя извънземен ,що не го направиха европеец )
12
3
 
4
 
! Отговори
До Любопитен преди 3 години
Добре го каза :"Нашият уважаван Президент...". Да, уважаван е от 64% от гражданите на Р България! Сигурно има мнение, ала аз се съмнявам, че съвпада с мненията на пуделчетата от изброените кучкарници на ЕС. Но е умен и вероятно ще пропасува да изкаже мнение, че "Поведението на Русия е заплаха за сигурността на ЕС". Нищо, че е казана от "левите", леви като Станишев...Санкциите срещу Русия ще струват милиарди на икономиките на страните от ЕС. Но всеки избира въжето му със *** ли да е или без...
11
4
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
А за Сноудън???
10
5
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Путин направи най доброто за страната си, осигури и независимостта и териториалната цялост. А Москва е в топ 5 градовете за живеене. Петербург не изостава.