Макрон отложи въвеждането на трета национална карантина

Франция затвори границите си за страни извън ЕС
18
Макрон отложи въвеждането на трета национална карантина
Снимка: БГНЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон защити решението си да отложи въвеждането на трета национална карантина, въпреки третата вълна на коронавируса, като увери французите, че вярва в тяхната способност да спрат разпространението на коронавируса с не толкова строги ограничения, предаде Ройтерс.

От днес Франция затваря границите си за неналожителни пътувания от и до всички страни извън ЕС, а пристигащите от страните членки ще трябва да покажат отрицателен ПСР тест. Големите молове ще бъдат затворени, а полицейските патрули ще бъдат засилени за контрол на спазването на вечерния час - 18,00 ч., допълва БНР.

След като вече 10 процента от случаите на коронавируса във Франция се приписват на по-заразния вариант, установен най-напред във Великобритания, медицинските специалисти препоръчаха нов локдаун, а проучване на общественото мнение показа, че над три четвърти от французите смятат, че той вече е неизбежен. Въпреки това обаче Макрон се въздържа да го наложи, като заяви, че иска да види първо дали сегашните мерки ще бъдат достатъчни да забавят разпространението на коронавируса.

„Имам доверие в нас. Часовете, които преживяваме, са от критично значение. Нека да направим всичко по силите си, за да забавим епидемията заедно“, призова президентът в Туитър.

На този фон вчера в над 55 населени места във Франция се състояха протести срещу спорен законопроект за сигурността. Полицията е арестувала 35 души. Освен в Париж, протести е имало още в градовете Лил, Ница, Страсбург, Монпелие, Тулон, Дижон и други. Двама полицаи са леко ранени.

В Париж полицията използва водни оръдия, след като протестиращи замеряха полицаи с бутилки и други предмети.

Протестите срещу законопроекта за глобалната сигурност във Франция започнаха в края на миналата година. Демонстрантите са против чл. 24 от текста, който предвижда големи глоби и затвор за хора, които публикуват в интернет снимки на полицаи, на които ясно се виждат лицата им, и съобщават техните имена и адреси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя и той разбра че ама вурус Танзания )ало СЗО духайте таратора
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния престъпник за затвора!
11
1
 
2
 
! Отговори
местен преди 3 години
До Анонименне им се бачка...лапат социални, по 15 минути си плащат пазара в магазините/половината с разни купони/ и си мислят че е 1960та..да ама не...2часа обедна почивка (!) и а някой е посмял да им я вземе, а става страшно...А че превръщат страната в концлагер, че ще станат малцинство, че френската култура вече никой не я бръсне...карай бе, ние сме велики...тъжна работа
10
2
 
6
 
! Отговори
местен преди 3 години
франция е чао...трябваше да ни сменят печката в апартамента. собственика е британски евреин, жената която се грижи за поддръжката е австралийка, човека който демонтира старата е британец, момчетата от магазина които донесоха и закачиха новата са араби, а ние наемателите- българи...французин в схемата липсва, какво да говорим...
9
4
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Полицията е измислена в Париж ;) Както много други важни неща.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отваряйте веднага всичко, нещастници!Няма цял живот да чакаме нещо, което няма да се случи!Отваряйте, че ще плачете много и вие накрая!
7
2
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Тоя геронтофил взе да се взема много насериозно.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българин.По-скоро видяха огромното неодобрение и нискоя си рейитинг и се наплашиха за следващите изборо.
5
1
 
13
 
! Отговори
българин преди 3 години
Макрон се усети най-после, и той като Бойко Борисов нахитря и разбра, че колкото по-строги мерки се въвеждат, толкова по-малко хора ще се срещнат с новия коронавирус и съответно само ще удължи агонията.А ние вече май стигнахме 70% заразени - вече не познавам човек околко мен да не е заразен или преболедувал с коронавирус.Е, има и някои други разболели се от други вируси, но те са малко.Имам само четири колеги за които със сигурност знам че не са боледували от нищо - може и да не ги лови?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да мисли за пенсионерите.Той неговата любима от третата възраст си я ваксинира или поне има пари някой да му я ваксинира.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това няма да го спаси. Всички марионетки скоро ще срещнат съдбата си.
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страх лозе пази.Страх го е, че ако я въведе протестът на жълтите жилетки ще му се стори като пикник в парка
1
1
 
28
 
! Отговори
ахааа преди 3 години
Мил му е животеца.........!