12 медици в Рим са с COVID след две поставени ваксини на "Пфайзер"

Ваксината блокирала разболяването, а не заразяването
20 фев 2021 12:37,
117
12 медици в Рим са с COVID след две поставени ваксини на "Пфайзер"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

12 лекари и медицински сестри в Рим са с положителен тест за COVID, въпреки че са приели и двете дози на ваксината на "Пфайзер", съобщи в. "Република".

Положителните проби на медиците били отчетени при рутинните проверки сред медицинския персонал в римските болници. Според вирусолога Масимо Андреони от университетската поликлиника "Тор Вергата" заразяването с вируса въпреки ваксинирането е възможно, но това не значи, че ваксината не е ефикасна.

"Във всички случаи на заразени след ваксиниране се озовахме пред хора без никакви симптоми". Според Андреони това е така, защото ваксината не блокира заразяването, а разболяването от COVID.

Научната общност все още обаче не е в състояние да определи дали ваксинираните хора, които след това се заразят, могат да предават заразата на други. "При класическите инфекциозни заболявания съществува възможност един ваксиниран човек да се зарази със същата патология, за която е получил ваксина. И много е вероятно този човек да не покаже никакви симптоми. Дали обаче след това този човек може да зарази и други, е много променлив аспект. Зависи от типа пациент и от щама, с който е заразен", обяснява пред в."Месаджеро" инфектологът Луиджи Тома.

Според него затова е необходимо максимално внимание върху новите варианти на вируса, които циркулират. Необходимо е и ваксинираните да продължат да спазват необходимите предпазни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
2
 
! Отговори
С тия преди 3 години
ваксини искат да предизвикат световна война.Затова дремят американците в европа да грабят и защитават политиците.
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕНОЦИД НА ОРУЖИЕ НАРОДЕ БОЙ ЗА СВОБОДА ТРЯБВА НЕМА ЛАБАВО
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза че всичко е доста хитро измислено ваксинираните да не боледуват но да разнасят заразата и да заразяват предимно по младите здравите и правите хора и учениците и децата, които ще бъдат атакувани от вируса, защото той трябва да се храни и да яде за да живее, доста злокобно измислено, а самите те били филантропите бе, не ами едни сатани могат да измислят тази нечовечна игра и мисля че сме в голяма беда мълчанието на агнетата се нарича тя..
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не съм антиваксир - всички в семейството ми имат приетите имунизации според календар, но нито веднъж с противогрипни ваксини. Имам огромни съмнения за ползата от тези експериментални ваксини. Ако съдя по това, че всяка година има нова ваксина срещу грип - логично е всяка година да има нова ваксина срещу ковид поради мутация на щама. Не зная защо познатите, ваксинирани срещу грип, го карат толкова тежко, а аз не - да, не се чувствам добре два-три дни, но го карам на крак
88
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинската причина е, че тея ваксини не са създадени да борят тоя вирус, а да ви "инсталират операционна система" в тялото. Вижте сайта на Модерна, да не е казал някой че е конспирация!
87
3
 
3
 
! Отговори
икономист преди 3 години
Все още не е сигурно какви паспорти ще има и дали ще има различно третиране на преболедували, ваксинирани и несрещнали се с вируса.
86
6
 
23
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 3 години
Защо тогава има привилегии за "ваксинираните"? Защо се планират "ваксинни паспорти" и тн? Защо се облекчават мерките за "ваксинираните", а за останалите не? Щом и ваксинирани, и неваксинирани могат да бъдат заразни, и да разпространяват вируса? Къде е разликата, че едните са наказани? Понеже са лоши конспиратори антиваксъри ли?Не усещате ли как цялата приказка СМЪРДИ?
85
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още когато я правиха казаха че ваксината няма да спира коронавируса, а да го изкараш по-леко. Ваксина за морбили е на същия принцип.Аман от недоразбрали ***.
84
11
 
7
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До Математика за 1клас Струва ми се, че не аз съм недостатъчно информирания...Няма такава ваксина, която да те защитава на 100% от заболяване! Важното е, че те защитава на 100% от тежко протичане и летален изход. Поне данните до този момент са такива. Лекарите да не са богоизбрани, че да не могат да се заразяват? А и те са на "първа линия" и общуват непрекъснато със заразени. Фактът, че го изкарват безсимптомно, означава, че все пак ваксината си е свършила работата.
83
18
 
6
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 3 години
Само съветската, пардон, руската ваксина "Спутник 5"срещу коронавируса на китайските другари е най-добрата и най-ефективната в света!!!Без никакви странични ефекти, две години гаранция срещу всякакви щамове, сегашни и бъдещи!!!А третата руска ваксина появила се едва тези дни, е създадена специално за русофилист'ици, върви ръка за ръка с чип за имплантиране!
82
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално.Това не е ваксина. Експериментална генномодифицираща терапия.
81
2
 
16
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
"Необходимо е и ваксинираните да продължат да спазват необходимите предпазни мерки."И това - докато ваксинират 100% абсолютно всеки и тн. ОООООООООООБАЧЕ, дотогава ще има нова мутация, и ще трябва да се ваксинират 100% от хората със ъпдейтната "ваксина" за новата мутация, докато се справим с вируса. ООООООООООООООООООБАЧЕЕЕЕ докато стане това, ще има трета мутацзия, и ще се наложи трети бустър-шот-реимунизация на 100% от....АБЕмоля визагрейте вече???100% от информацията е пред очите ви.
80
12
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Хахаха!Пасольството не спира да плаща за фалшиви новини, доказващи колко вредна е германската ваксина!След като трябва да създадат добра репутация на ваксината си за едър рогат доб'итък, спряха да пишат за чиповете на Бил Гейтс, щото може да се появят и в руската, нали!Те затова крепостните в Матушката не искат и да чуят за "Спутник"!
79
13
 
7
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До Математика за 1класПолзата от ваксините е, че ако случайно се заразиш, ще си 100% защитен от тежко протичане на заболяването, поне докато имаш напрегнат имунитет и докато не се е появил напълно нов щам, който може да заобикаля имунния ти отговор. Ще бъдеш защитен и от евентуалните последици от безсимптомното боледуване - т. нар. постковидсиндром.
78
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече го искарахме почти всички. Заразените намаляха, нека спрат да ни заливат с бройките.
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британски щам е имало в Кюстендил още от преди декември 2020г.Имам частична дислексия- извинявам се за спама.
76
2
 
6
 
! Отговори
до 90 преди 3 години
Британски щам е имало в Кюстендил още от перди декември 2020г.
75
1
 
17
 
! Отговори
ОПАСНИ? преди 3 години
Как не искат да го кажат направо - ваксини раните с мРНК тип ваксини (Файзер, Модерна) могат да бъдат ОПАСНИ безсимтомни Разпространители на вируса. Причината е, че в лигавицата на носоглътката няма антитела и вируса се развива естествено. Чак като достигне други тъкани се среща с някакви антитела.
74
1
 
19
 
! Отговори
икономист преди 3 години
Идеята ми е, че вирусът, като последица от ваксинацията на рисковите групи, може да намери начин как да заразява по-успешно хората до 40 годишна възраст(включително и децата). А след това ще се прехвърли на вече ваксинираните, но с напълно променен спайк протеин. Един вид ние го стимулираме да се променя, благодарение на мерките и ваксините.
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да напомня на празноглавите, че мутации се появиха около месец след началото на ваксинирането. Преди това, 12 месеца, вирусът си беше горе-долу същия.