12 медици в Рим са с COVID след две поставени ваксини на "Пфайзер"

Ваксината блокирала разболяването, а не заразяването
20 фев 2021 12:37,
117
12 медици в Рим са с COVID след две поставени ваксини на "Пфайзер"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

12 лекари и медицински сестри в Рим са с положителен тест за COVID, въпреки че са приели и двете дози на ваксината на "Пфайзер", съобщи в. "Република".

Положителните проби на медиците били отчетени при рутинните проверки сред медицинския персонал в римските болници. Според вирусолога Масимо Андреони от университетската поликлиника "Тор Вергата" заразяването с вируса въпреки ваксинирането е възможно, но това не значи, че ваксината не е ефикасна.

"Във всички случаи на заразени след ваксиниране се озовахме пред хора без никакви симптоми". Според Андреони това е така, защото ваксината не блокира заразяването, а разболяването от COVID.

Научната общност все още обаче не е в състояние да определи дали ваксинираните хора, които след това се заразят, могат да предават заразата на други. "При класическите инфекциозни заболявания съществува възможност един ваксиниран човек да се зарази със същата патология, за която е получил ваксина. И много е вероятно този човек да не покаже никакви симптоми. Дали обаче след това този човек може да зарази и други, е много променлив аспект. Зависи от типа пациент и от щама, с който е заразен", обяснява пред в."Месаджеро" инфектологът Луиджи Тома.

Според него затова е необходимо максимално внимание върху новите варианти на вируса, които циркулират. Необходимо е и ваксинираните да продължат да спазват необходимите предпазни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
14
 
18
 
! Отговори
икономист преди 3 години
Защо тогава доктор Симидчиев не спря да говори как ваксинацията щяла да спре разпространението на вируса, наред с другите ограничителни мерки? А вируса след като не можел да се разпространява, няма да може и да мутира. Сега излезе, че вируът си се разпространява, въпреки ваксините, което най-вероятно означава, че ще мутира колкото си иска.
51
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и кво праим сега ,ковид паспорти ,карти ,сертификати ,хем си ваксиниран хем сееш зараза !Абе оня прегърна ли баща си най -накрая ,че не разбрах?
50
12
 
25
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Изводът е , че така тръбения стаден имунитет отива на кино.Няма изчезване скоро на Ковид, дори по-лошо-имунизираните си мислят ,че са ОК, а те ще ръсят вируса,при това медицински кадри в контакт с много хора!Балонът с масовото ваксиниране,отива на спукване-ужас!!!
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уточнение да се чете не ви ли писна да робувате.
48
3
 
5
 
! Отговори
do 55 преди 3 години
Това не е вярно.Ваксината срещу вариола предотвратява заразяването, защото изчиства вируса изцяло, но повечето от останалите ваксини не го правят. Примери: ваксините срещу полиомиелит, ротавирус и други.Вирусите са разнообразни и адаптивни. Каквото работи срещу един, невинаги работи срещу друг. Неслучайно още няма лекарство което унищожава вируси по начина, по който антибиотиците унищожават бактериите.
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли писнаха тия лъжи и инсинуации, отворете очи докато можете да ги отваряте преди да са ви сложили маски и на очите, отхвърлите лъжите освен ако не искате вечно да рисувате, не ви ли писна МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 53Не е фейк- всички италиански медии съобщават новината, например il giornale, messaggero
45
3
 
9
 
! Отговори
до 58 Стив преди 3 години
ти разлика между Вариола и Варицела правиш ли или си натурално пр0ст?! щото разликата е от земята до небето!
44
8
 
0
 
! Отговори
Стив преди 3 години
До 55- вярно е ,изкорениха я,чак името ѝ забравиха хората,преди беше варицела:)
43
1
 
7
 
! Отговори
Фейк Медии преди 3 години
Фейк Лидери, Фейк Ваксини и най-вече Фейк Хора! Всички те Произведени в Китай!!
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sladkis med sestra virosa ne e vajen
41
2
 
8
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
как ваксините до сега примерно тази за Вариола блокираха и заразяването и за това Вариолата беше изкоренена от лицето на Земята. Същото важи и за всяка друга ваксина, но не и за тези за Китайска Чума!
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да ни върнат свободата която им бе дадена с лека ръка и за това трябва да си я върнем сами ако не искаме да сме поробени в това блато от лъжи и измишльотини на мен ми дойдоха до гуша и ако умра може би няма да е от ковитодеветнайсе а от инсинуации и лъжи безкруполни медии и властници слуги на филантропите...
39
3
 
0
 
! Отговори
do 50 преди 3 години
Случайно да ти правят впечатление източниците, които излизат, като потърсиш?Липсата на поне един надежден такъв сред тях?Това си е азбучен пример за фалшива новина.
38
1
 
1
 
! Отговори
До Менделеев преди 3 години
Имаш право, живак беше, но сбърках.
37
2
 
4
 
! Отговори
Менделеев преди 3 години
До Анонимен 49Какво олово?Не беше ли живак ба бате?
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма "фейк" новини във фесбук, там цензурата е автоматична. Каквото не е официално одобрено от министерството на пропагандата, изчезва веднага. Това за старческия дом може да намерите сами, AGAPLESION Bethanien Havelgarten retirement home in Berlin-Spandau
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във ваксините има олово , което е изключително вредно за организма в дългосрочен план.
34
1
 
7
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Очакваше се:) Тогава защо давате зор за ваксинация? Коя ваксина да си сложа?
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но ето това е същественото :) :"Необходимо е и ваксинираните да продължат да спазват необходимите предпазни мерки."