Франция забрани спрей срещу Ковид, обещаващ 99% ефективност

Нямало обаче клинична проверка за указаната безопасност на продукта
23 фев 2021 10:48,
5
Франция забрани спрей срещу Ковид, обещаващ 99% ефективност
Снимка: Pixabey

Френската фармацевтична агенция забрани продажбата, рекламата и използването на назален спрей срещу COVID-19, създаден на основата на йонизирана вода.

Препаратът е с търговска марка "Биоками" и е производството на компанията "Фарма енд бюти", се казва в сайта на агенцията, цитиран от Нова тв.

"Бяхме информирани за намеренията на компанията да пусне в продажба своя назален спрей срещу коронавируса, се казва в комюнике на агенцията. Според съобщенията на производителя, този продукт, изготвен на основата на йонизирана вода, неутрализира вируса Sars-CoV-2 с над 99 процентна ефективност", пише още в сайта.

При това обаче, регулаторът не бил получил никакви клинични данни в подкрепа на това твърдение. Нямало и клинична проверка за указаната ефикасност нито за безопасността на продукта.

"До получаването на допълнителна информация ние преустановяваме продажбата, разпространението рекламата и използването на спрея”, се казва в комюникето на агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
Много бързо такъв спрей, ако е истина, би убил епидемията. Защото си пръскаш носа като излизаш (не знам на някой може и правата да му се нарушават) и не се заразяваш и не заразяваш други. Това е все едно всички се имунизират мигновено. Но няма да има нужда от ваксини и ПСР тестове, откъдето текат пари към правилни фирми.
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той нали Тръмп спомена нещо за белина. Има резон :)
3
4
 
4
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Мало.умник препарарите за под и дезинфектантите са на 99,99% ефективни и за Ковид, защото те не са лекарства а спиртни и други разтвори, примерно белина, които просто убиват всичко. Малоумно е да си мислиш че има нужда от кой знае какви тестове, за да остановил дали хлорен разтвор е ефективен срещу *** вирус. При лекарства и ваксини е съвсем различно, защото първо препаратите трябва да не навредят на човека, второ, вирус в човешка клетка не може да де убие конвенционално, без да се убие клеткат
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то и ваксините нямат клинична проверка за указаната безопасност на продукта. Тях що не ги забранят? Сега всеки се юрнал да си рекламира продукта. Гледам по телевизията всякакви реклами за дезинфекци, за грип и вируси, които действат ДОКАЗАНО И СРЕЩУ КОВИД-19. Така вървят рекламите в момента. Или препарат за дезинфекциране на пода. И той видиш ли доказано действал срещу ковид. Бреееей, всички изведнъж измислиха всичко, което действа срещу ковида. Само лечение дет не измизлиха. Шарлатани......
1
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Химичните коктейли с тежки метали и животински извлеци, известни още като ваксини, обаче са с 99.9% ефективност и 200% безопасност. Сърове, сър!