Ваксионационният паспорт не бил дискриминация, всеки ще може да пътува

Ковачев: Трябва да наложим на компаниите да си изпълняват договорите
26 фев 2021 10:58, Ния Христова
309
 
Част от държавите в ЕС настояха да се изготви единна система за имунизационни паспорти.
 
Според евродепутата от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Ковачев ограничението няма да представлява дискриминация. Той обясни, че сертификатите ще бъдат въведени, когато има достатъчно ваксини и всеки ще има възможност да се ваксинира доброволно.
 
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина. Не е дискриминационно чрез сертификатите да се улесни пътуването на хората, които имат имунитет след прекарано заболяване или ваксинация. Тези хора няма да има нужда да правят тест и да бъдат подлагани на карантина, но и другите ще могат също да пътуват", разясни в ефира на Bulgaria ON AIR Ковачев.
 
Той допълни още, че заключенията на Европейския съвет от снощи са, че трябва да се работи в тази посока, но едва когато има на разположение достатъчно ваксини. 
 
"Вчера в ЕП имахме изслушване на шефовете на големите фармацевтични компании. Съветът се занимава с темата за увеличаване на капацитета на производство и стриктното спазване на договорите, които са подписали с ЕК. Нашата цел не е да се съдим, а как най-бързо всички дози да пристигнат до всеки европейски гражданин, който иска да бъде ваксиниран. Огромна е задачата, имаше жестока критика срещу фармацевтичните компании. Шефовете на компаниите поеха ангажимент, че всеки ден ще увеличават производството. ЕС инвестира над 2,7 млрд. евро във фармацевтичните компании, за да произведат в кратки сроковете ваксината", каза още Ковачев.
 
От думите му стана ясно, че ако забавянето на ваксините продължи, може останалата част от парите да не бъде преведената. Може да се стигне и до съд и налагане на забрана за изнасяне на дози за трети страни, които са извън Европейския съюз.
 
"Винаги има възможност да увеличим нашата поръчка. Въпросът е поръчаните сега ваксини да бъдат доставени - да наложим на фармацевтичните компании да си изпълняват договорите с точните бройки за всяка страна членка", подчерта Андрей Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка! Дискриминация и нарушение на човешките права е да се ползват данни за здравословното състояние на лицето извън целите и функциите на здравеопазването!Дано има съд за световните фашисти и възмездие за тях възможно най-скоро!
158
0
 
5
 
! Отговори
Старшинката преди 3 години
Владко Бауов да се яви на задължителната перъчна оперативка!
157
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВладоЯвно ти е трудно с логиката. Благодарение на кризата едрият бизнес масово ще изкупува малкия и средния, ще се направят едни милиарди от ваксина, държавите ще натрупат едни трилиони заеми. По-важната им цел обаче е да жигосат всяко гов_едо от стадото. След натрупаните заеми ще се заяви, че е невъзможно да бъдат върнати и ни трябва рестарт на икономиката - цифрови пари. Чао, чао кеш. Няма да се учудя и да "закрият" държавите т.е. длъжниците. И хоп... вместо държави ще имаме корпорации...
156
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да пишем до омбудсмана бе?! Какво само си чешем тук езиците?!А са опитали а сме се задействали!Полза от обсъждане тук и умуване няма.Това си е дискриминация отвсякъде.Да въведат безплатни тестове при пътуване и други дейности и тогава няма да бъде дискриминация! Не може едни да плащат цели 100 лева за да ги пуснат, а други - нищо!
155
0
 
17
 
! Отговори
до 153 преди 3 години
Тоя Владо по-рано беше написал, че вече се е ваксинирал. Ето нагледно какво се случва с човешкия мозък в резултат от ваксинацията. Въпросът е като Владо ли искаме да бъдем?
154
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато парите са виртуални икономиката няма това значение като преди 50-100 години.. Пишат си един на друг суми в компютрите на банките и ни се хилят
153
0
 
5
 
! Отговори
До Силвия преди 3 години
Е, като излезеш, каква ти е файдата? Малка , бедна и самотна...супер! Те англичаните дет се бият в гърдите че са " световна сила" , нищо че това важи за преди 100 години де , сега си *** г****.Щото да за болшинството от милиардерите им е добре да си развяват байрака без ЕС санкции, ама за обикновения човек си е секира. Важно е да сме в съюза , но да си отстояваме мястото и изгодите. Като всеки съюз- най- добър е за тия които знаят какво искат.
152
1
 
2
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
Как ми липсва Гърцйка...няма море за мен ейййй, църноморието не е вариант сегашното.Гърците ми даваха десерт на края безплатен .
151
6
 
2
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До David IckeИ като се ваксинираш и вече не те е страх от вируса, как ще те контролират? Богатите печелят, когато има кой да им консумира това, което предлагат. Когато средната класа стане бедна класа, богатите няма да станат още по-богати.
150
0
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Защото, Владо, не можеш до безкрай да удържаш "всички". Доказателство е новото "отваряне" посред т.нар. "трета вълна". Друго си е да ги разделиш и да ги оставиш да се бият помежду си.
149
0
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До СилвияЩе ти дам пример.Аз и ти нямаме грам фаида но за тези на хранилка има огромна.
148
0
 
21
 
! Отговори
До Владо преди 3 години
По-добре си провери своето IQ. Много от богатите като Безос, Мъск и т.н. станаха много по-богати по време на т.нар. пандемия. Явно е, че това, което пишеш не отговаря на истината. От пандемията страдат обикновените хора, а не много богатите.
147
0
 
26
 
! Отговори
David Icke преди 3 години
До ВладоДо David IckeДругата тъпотия - защо им е да ни ваксинират всички с някакви ваксини???? Да кажем, че ще спечелят пари. Междувременно затварянето на обществото не им ли отнема от останалите приходи??? ----Не става въпрос изобщо за приходи. Нито за търговия. Корпорациите си имат парите, ресурсите. Стават въпрос за контрол. Контрол върху мислите, действията. Да не мисли Владко за революции, нито пък да си задава въпроси "какво е свободата", а да консумираш, да слушкаш и да не лаеш!
146
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 150Е баш па за Гърция не съм умрял изобщо да ходя!Ходя си на нашето моренце всяко лято и ми е файн!В други държави бих пътувал с огромно желание, но... по-скоро бих отишъл в Албания отколкото в Гърция, ама честно ти казвам! Казвали са ми, че и там било много хубаво!
145
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 3 години
Дааа, бе да. Ааа, не бе?!
144
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не се оплаквам, а само споделям преживяното, за да имате едно на ум и да не подценявате биологическото оръжие------- Не знам за какво биологично оръжие говориш, не те познавам, никой не може да потвърди думите ти. Може би просто обичаш да занимаваш хората със своята персона. Щом си оцелял, значи не е оръжие, а грип.
143
7
 
0
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До До Владо 149Това е абсолюно невярно. Ако знаеш други езици освен български вземи и прочети по темата.
142
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо трябва да се ваксинирам след като го изкарах много леко и сега имам антитела, а и не съм в рискова група!?Не, не става въпрос за много пари! Става въпрос за много, ужасно много пари!!!
141
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинираните могат да заразяват, неваксинираните също могат да заразяват. Разликата е, че едните ще имат ваксинационен паспорт. Каква е целта тогава? Целта не е да не заразяваме други хора, а да имаме ваксинационни паспорти т.е. на тези по високите етажи в ЕС им е все тая дали ще разпространяваме вируса, важно е да имаме паспорти... Толкова относно загрижеността им за живота ни и относно главната цел на изкуственосъздадената криза. Който не го е осъзнал още, да не се мъчи, няма да успее никога!
140
0
 
27
 
! Отговори
Право Ценков преди 3 години
Призовавам тези, които разбират от право, да направят една платформа където може да се запишем и да се заведе колективен иск от хиляди хора срещу съответното правителство и ЕС! Със сигурност иска ще успее! Не може да се използват недоказани ваксини,жвбекспериментален стадий, при това срещу изменчив РНК вирус( т.е. доказано неработещи!), като основание за певилегии и ограничаване ноемалните ЧОВЕШКИ права на останалите!!!!!!!!!!!!!