Чехия ограничи хората да се движат само в кварталите си

Детските градини затварят, учениците минават онлайн
27 фев 2021 10:24,
70
Чехия ограничи хората да се движат само в кварталите си
Снимка: БГНЕС

Чешкото правителство одобри серия от нови ограничителни мерки, които засягат свободното придвижване на хората. Мерките влизат в сила от понеделник и  ще важат за срок от три седмици. Те включват ограничаването на движението на гражданите на хората само в кварталите, в които живеят, съобщава БНР.

Изключения ще се правят само за ходенето на работа, посещение на лекар или в учреждение, грижа за близки, обясни вътрешният министър Ян Хамачек. Хората ще трябва да попълват специално заявление, в което ще се посочва причината за напускане на квартала и да го предоставят в случай на проверка.

Детските градини затварят врати, а учениците в първи и втори клас минават на онлайн обучение като по-големите деца. Намалява се и броят на магазините, които ще останат отворени, семейства няма да се допускат в аптеките или на местата, където се предлагат стоки от първа необходимост.

Задължително става носенето на маска с максимална степен на защита на обществени места.

Парламентът на Словакия одобри поредното удължаване на извънредното положение в страната заради коронавирусната пандемия. Депутатите приеха то да продължи до 19 март. От началото на годината в Словакия действа и вечерен час.

По данни на европейската здравна агенция за последните 14 дни в страната има 526 нови заразени на 100 000 население, повече от четири пъти повече отколкото в Германия.

По брой смъртни случаи с Covid-19 на милион жители за последните две седмици Словакия  е на първо място в Европа. От днес и Полша затяга мерките срещу разпространението на заразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работил съм в чешка компания, в малък български град. Стойте далеч от такива компанийки, ако имате останало самоуважение !
61
3
 
1
 
! Отговори
слух преди 3 години
От утре руските тpoлове ще спрат да пещат фалшиви новини . . .
60
3
 
15
 
! Отговори
Валери преди 3 години
Направо съм възмутен, че правителството в Чехия не ги е ограничило да ходят само до тоалетната. Може ли такава безотговорност. Сега сериозно вече. Скъпи сънародници наистина ли няма друг път на развитие за България освен гейско-мюсулманския европейски халифат. Освен това Марая Габриел въобще не я харесвам като политик, а тя е едно олицетворение на новата вълна европолитици които умеят нищоговоренето и навеждането пред брюксата и вашингтон.
59
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувам за АБВ, поне Мангъра казва истината.
58
2
 
4
 
! Отговори
Чао ГЕРБ преди 3 години
Чалгаджията ще свали еднокнижника. Майтап!
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са велики, но снежните бури през зимата им пречат, затова гладуват и рафтовете са празни и се извиват опашки пред магазините.
56
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно, освен че 2 милиона българи измряха при демокрацията от мизерия, други 2 милиона отидоха да мият улиците и да слугуват на запад за да се спасят от мизерията на демокрацията.
55
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Русия и бившите соц. страни се справят най-добре. Факт."Знаем как всичко се крие в тая империя!!Естествено. Като никой не знае нищо, ясно е, че "се справят най-добре."
54
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два милиона измряха при прекрасната демокрация._______След преврата на комунистите под московско ръководство през 1989, "Два милиона" се изнесоха на запад да се радват на нормален живот.
53
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко което има България днес е построено при социализма и Тодор Живков. Да си пуснещ водата, тока, топлото, пътищата, ..._____Не бъркайте 50 града с 5000 малки селища!В моето родно място, тези неща ги видяха след преврата 1989. Аз не успях, докато живеех там.
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВъпросА ако искам да си купя билет за прекрасните САЩ да отида да мия толаетни на блек лайф метърс да изкарам долари, ще ми трябва ли виза? И разрешение за работа, или в прекрасните САЩ мога да мия тоалетни на блек лайф метърс само нелегално? Хайде коментирайте, благодаря предварително за точните и изчерпателни отговори._______Социологическо проучване ли правите?_________Те си търсят и неграмотни черноработници!Както и най-добрите специалисти от цял свят!
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АмиАми тя е пратила детето си в САЩ, защото България е васал на САЩ и без благословията на САЩ никой не може да стане политик,________И Русия ли е васал на САЩ в такъв случай?
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
празните рафтовеОпашки и празни рафтове в САЩ.Empty shelves & long lines outside stores as Texas runs out of food amid deadly cold snap (VIDEO)_______Хайде сега довършете превода!И оправете преведеното вече!Така се манипулират хора!!!!Не в САЩ!Само в Тексас, където имаше невиждани снежни бури и президентът обяви бедствено положение в щата!
49
4
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
А ако искам да си купя билет за прекрасните САЩ да отида да мия толаетни на блек лайф метърс да изкарам долари, ще ми трябва ли виза? И разрешение за работа, или в прекрасните САЩ мога да мия тоалетни на блек лайф метърс само нелегално? Хайде коментирайте, благодаря предварително за точните и изчерпателни отговори.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Като четаА мога ли да си купя блет за прекрасните САЩ да отида мия тоалетна на блек лайф метърс да изкарам долари?_____"Може!Освен добре образовани специалисти от цял свят, САЩ приемат и неуки. Имат тук и от чистачи на тоалетни!
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При социализма родителите не си колеха децата.
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два милиона измряха при прекрасната демокрация.
45
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко което има България днес е построено при социализма и Тодор Живков. Да си пуснещ водата, тока, топлото, пътищата, 90% от жилищата, да отидеш на лекар и болниците - всичко е от социализма, над 200 електроцентрали, над 100 големи язовира и хиляди малки напоителни за селското стопанство. А днес не могат и 200 километра пътища да построят, всичко беше съсипано, днес България произвежда само евтини черноработници и *** за запада.
44
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че при нас е имало соц.строй иначе и ние щяхме да сме на западното дередже. Русия и бившите соц. страни се справят най-добре. Факт.______Факт: и соца бе единственият неповторим, без нищо лошо и опасно, но!...Сега лека-полека научаваме колко ужаси и идиотщини, (освен тези, които още тогава виждахме,) и имало в онова безвремие!!!Принципът беше "Няма човек, няма проблем!". Като не знаеш за нещо, няма такъв проблем!
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Владимир Путин обяви в реч преди дни, че 68 милиона руснаци гладуват".Владимир Путин обяви и мерки които предвиждат увеличаване на еднократната парична помощ при раждане на второ дете до 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв.). При това решението ще се прилага със задна дата от 1 януари 2020 г. И една добра новина за много рускини еднократна помощ вече ще се дава и за първо дете тя ще е в размер на 466 хиляди рубли (над 13 000 лв.).