Италия удължава част от ограничнията с месец

Те ще останат в сила до католическия Великден
Обновена: 3 мар 2021 07:11 | 3 мар 2021 07:11, Ния Христова
4
Италия удължава част от ограничнията с месец
Снимка: БГНЕС

Италия удължи някои от ограниченията, въведени заради коронавируса, с още един месец до католическия Великден, който се пада в началото на април, предадоха ДПА и Ройтерс.

Забраните за пътуване остават в сила - италианците не могат да пресичат вътрешните граници на 20-те области на страната до 6 април. Изключения се правят за работа и по спешни случаи. Училищата в най-рисковите райони, обозначени като червени зони, трябва да затворят, съобщи здравният министър Роберто Сперанца. 
 
Премиерът Марио Драги е утвърдил мерките и те влизат в сила от 6 март.
 
Занятията в началните училища, които попадат в червените зони и в районите с над 250 заразени на 100 000 души, ще се водят онлайн.
 
Има облекчения за културни институции в по-слабо засегнатите райони - театрите и киносалоните в жълтите зони ще могат да отворят от 27-и март, но с по-малобройна публика отпреди.
 
Броят на починалите от коронавирус в страната надхвърли 98 хиляди, което е вторият най-висок брой в Европа след Великобритания.

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що тъй изостанала и не гледа какво правим ние нали сме за пример
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък като беше всичко затворено много пък я спряха заразата. Все тая. Дали по заведения или кина или по домашно... хората като не се самоосъзнават, нищо не може да ги спре. Даже им става по интересно като излъжат системата.
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Италия затваря, Бойко отваря!
Кой е по-умен - Бойко или некви западаняци?
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Италия иска да бъде смотана, може да си бъде смотана колкото си иска. Останалите западни страни също. Това не са западните демокрации от епохата на Студената война, които гледахме с провиснали челюсти от възхищение. Тези общества в момента нямат никаква висока цел, трудна задача за решаване и се унищожават в автоимунни реакции: новият вирус, който не е нов, глобалното затопляне, което не могат да обосноват, както и други измислени проблеми.