Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм

20,2% от хората в страната ни съобщават за подобни прояви
10 мар 2021 21:30, Елка Василева
191
 Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм
Снимка: архив, БГНЕС

България е с най-високо ниво на престъпления, насилие или вандализъм в целия Европейски съюз. Това сочи ново изследване на Евростат, според което 20,2% от хората в страната ни съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят, предаде БНТ.

Най-ниско е нивото на престъпления и вандализъм в Хърватия - 2,7%.

През 2019 г. 11% от населението на 27-те държави членки на ЕС са съобщили, че са изправени пред проблем с престъпността, насилието или вандализма в техния местен район. Този дял намалява всяка година от своя връх през 2013 г. (14,1%).

Както може да се очаква, хората, живеещи в градовете, съобщават за тези проблеми над три пъти по-често от хората в селските райони през 2019 г. (21,3% срещу 6,9%).

Фокусирайки се върху състоянието на бедността, 13,4% от хората в риск от бедност в ЕС съобщават за появата на престъпления, насилие или вандализъм в техните райони, в сравнение с 10,6% от тези, които не са изложени на риск от бедност.

Делът на хората, съобщаващи за престъпления, насилие или вандализъм в техния район, варира в различните държави членки на ЕС. След "първенеца" България се нареждат Гърция (16,9%) и Нидерландия (16,3%).

За разлика от тях, заедно с Хърватия на най-ниска позиция се намират и Литва (3,2%) и Полша (4,4%).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тишина, явно дори наемниците мълчат :)))
94
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирането на жалкия фигурант за президент обяснява това!!!!!!!!
93
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 96Червените *** "не вярвате", щото така ви изисква служебната позиция.
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според редовните тро*ове, всеки които пише против бодигарда е мързелив и некадърен :))) Икономика учили ли сте скъпи гърбавици, само питам :)))) Значи за това сме последни в Африка, щото сме некадърни и марзеливи и немаме връзки :)))
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 99Басирам се, че по времето на соца си бил комсомолска секретарка, те от тия сега по-големи демократи няма
90
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92Относно Социализма - той се оказа една лъжа, но всичко дето комунистите тогава ни разправяха за капитализма излезе чиста истина, че и отгоре
89
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да ви се получи на комунизите.Запишете си го на стената и си го четете.Намъчили сме са на комунизъм, на лагери, на забрани да пътуваме, дори до Петрич ни искаха открит лист, сакън да не отидем и да видим как живеят хората по света.Намъчили сме се на задължителни бригади, задължително гласуване по избори, когато нямаше за кого освен за престъпниците от БКП.НАМАААААААААААААААИда ривете и да не ривете. Бягайте при Путин - хем ще ви ваксинира, хем ще ви изпрати да живеете в Сибир.
88
1
 
5
 
! Отговори
до 79 преди 3 години
А колко са жертвите при настъпване на демократите, вярно ще кажеш ,че демократите са по умни и въпреки че са създали барчетата, за да могат да твърдят че не са техни жертви.Изненада дори и при настъпването на демокрацията България дава много жертви заради промяната. И да вярно при всяка промяна България е давала жертви и то доста.Не е ясно на какво се дължи това, казват че е национална черта или страх на новата власт .
87
8
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
При демокрацията умните и образованите живеят добре и забогатяват, само простите и некадърните са бедни и мизерстват.
86
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОтваряй си ютюб и ще намериш всичко, никой не вярва на измислиците за лагерите, там бяха престъпниците, и тогава животът беше спокоен, защото престъпниците си знаеха мястото, а днес престъпниците управляват.
85
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92"Соца си замина, но демокрацията хем не се справя, хем мизерият а постоянно се увеличава и се живее много по зле от соца,"Ами, образовай се, намери си някаква добра работа и ще живееш добре.Никой не ти е виновен, че си некадърник и мързеливец!
84
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 84"А при капитализма бият ли ги жените, или при капитализма се живее спокойно?"При "капитализма" много много не смеят, що а са посегнали, а са останали самички да тролят по форумите :))))))
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 1200 кинта голяма далаверка се оказха :))) Всички са комунисти тук, само тро*четата не са, те са дисиденти :)))))) Поне имайте време да си избършете устата от ла*ната които са полепнали по устните ви, дръжте се малко до заплата :))))
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 72Соца си замина, но демокрацията хем не се справя, хем мизерият а постоянно се увеличава и се живее много по зле от соца, и няма да си замине и децата ви ще ги отвличат и изнасилват, и ще ви обират и крадат още много години, хайде честито, яж банани.
81
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 88"Тия приказки за свинарниците и за Белени ги разправяй на баба ми, никой не вярва в това, само разни драскачи инфлуенсъри ги пишат тия измислици във форумите."Отваряш Ютюб, пишеш "лагери Белене" и гледаш ДОКУМЕНТАЛНИ филми.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83Ами, не замръквай в района на Кройдън :))))
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТия приказки за свинарниците и за Белени ги разправяй на баба ми, никой не вярва в това, само разни драскачи инфлуенсъри ги пишат тия измислици във форумите.
78
4
 
1
 
! Отговори
до 72 преди 3 години
Това е така ,но соца си замина ,икономически не се справи да се конкурира с капитализма и въпреки че има от твоя гледна житейска точка си бил по добре защитен, при капитализма тези които крадат жилища и други работи имат пари с които да конкурират твоята социалистическа държава и така защитаващата те държава остава беззащитна и е принудена да промени строя. Така че не само трябва да защитава народа а и да е конкурентна.А не сме били такива.
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кошлуков е бил в затвора за самонараняване с цел да избегне военна служба, което е престъпление и предателство в цял свят. Ей такива престъпници днес са шефове на телевизии.
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специално за Белене.И днес може да се отиде и да се разгледа.Не официално музей, но ще ви пуснат.Помолете да ви покажат свинарниците, където са хранени прасетата с човешки отпадъци.за лагера Слънчев бряг избитите са били толкова много, та е дошла заповед от ЦК на БКП труповете да се изнасят само нощем, понеже местното население много говорело за това.