Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм

20,2% от хората в страната ни съобщават за подобни прояви
10 мар 2021 21:30, Елка Василева
191
 Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм
Снимка: архив, БГНЕС

България е с най-високо ниво на престъпления, насилие или вандализъм в целия Европейски съюз. Това сочи ново изследване на Евростат, според което 20,2% от хората в страната ни съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят, предаде БНТ.

Най-ниско е нивото на престъпления и вандализъм в Хърватия - 2,7%.

През 2019 г. 11% от населението на 27-те държави членки на ЕС са съобщили, че са изправени пред проблем с престъпността, насилието или вандализма в техния местен район. Този дял намалява всяка година от своя връх през 2013 г. (14,1%).

Както може да се очаква, хората, живеещи в градовете, съобщават за тези проблеми над три пъти по-често от хората в селските райони през 2019 г. (21,3% срещу 6,9%).

Фокусирайки се върху състоянието на бедността, 13,4% от хората в риск от бедност в ЕС съобщават за появата на престъпления, насилие или вандализъм в техните райони, в сравнение с 10,6% от тези, които не са изложени на риск от бедност.

Делът на хората, съобщаващи за престъпления, насилие или вандализъм в техния район, варира в различните държави членки на ЕС. След "първенеца" България се нареждат Гърция (16,9%) и Нидерландия (16,3%).

За разлика от тях, заедно с Хърватия на най-ниска позиция се намират и Литва (3,2%) и Полша (4,4%).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62"В лагерите не лежаха нито един от двамата ми дядовци, а дядо ти ако е бил престъпник и крадец нали се сещаш, че ще го вкарат в лагер, за това е лежал.""Престъплението" на дядо ми е, че не даваше да му отнемат собствената му земя.Така е, за комунистите като не им дават да краднат и се води "престъпление".
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 59"Няма никаква статистика за заболели от рак"За неграмотните нищо няма освен това, за което са им платили да тролят. Даваааай.
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ лагерите не лежаха нито един от двамата ми дядовци, а дядо ти ако е бил престъпник и крадец нали се сещаш, че ще го вкарат в лагер, за това е лежал.
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми болно но истина за съжаление скъпи челяци :) Последни на опашката сме при хранителната верига в развития свят :)) Чекмеджета, кюлчета, евраци, приказки навред как сме много добре и ремонт на ремонта, опозиция БСП, всичко е ток и жиза на територията :))))
51
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че бесепарските и русофилските *** са отвратителни. Толкова лъжи и оплюване по България. Погледнете престъпността при Путин и тогава говорете.По руски сведения в Москва всеки ден излизат по улиците 800 000 ***.Айде малко срам имайте.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНяма никаква статистика за заболели от рак или каквато и да е болест в резултат от аварията в Чернобил - има толкова информация навсякъде, нито една жертва на Чернобил освен при аварията на тези които са били там и на спасителните екипи, дори в околността няма жертви, *** дори филм направиха, нищо не се споменава за жертви след това.
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55"В лагерите бяха спекулантите, черноборсаджиите и корумпираните чиновници - тези които сега при демокрацията управляват българия."В лагерите лежа единия от дядовците ми, защото не даваше да му се национализира земята, а децата му им забраниха да учат в Университет, защото са деца на "враг на народа". Давааааай, давай да заслужиш 1200та лева!
48
3
 
6
 
! Отговори
Ситалк преди 3 години
Поредната вавилонска лъжа за подтискане самочуствието на българите. Каква престъпност? Не съм виждал полиция вечер от години. Пак сънувате наяве.
47
7
 
2
 
! Отговори
Герб ДА!!! преди 3 години
Какви са тия Евростат и защо им давате думата??? Каква е целта да клатите стабилноста ли? Кой ви плати васил божков или радев а????Хората подкрепят Бойко и на предстоящите избори Ще гласуваме за ГЕРБ!!!
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В лагерите бяха спекулантите, черноборсаджиите и корумпираните чиновници - тези които сега при демокрацията управляват българия. Децата на въдворените в лагерите по времето на социализма сега ги е срам да излязат да кажат дума за родителите си защото знаят че са били престъпници, нито един няма който да е излязал да каже, че е имал близки в лагер.
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чернобил"От аваривята в Чернобил няма нито една жертва освен спасителните екипи на място."Я погледни пак статистиките за рак, особено на щитовидната жлеза, погледни за малформациите на новородени в Украйна и така нататък и ела пак да потролиш. Да заработиш 1200та лева, не за друго.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е при демокрацията да се изнасилват деца. Това е бизнес, педофилията е бизнес за милиарди. Всичко което носи печалба е добро при демокрацията и капитализма.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50"По времето на Тодор Живков родителите не си колеха децата."Мхм, даже и лагери нямаше ...
42
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизборно ни надуват главинте с какви ли не глупости.Едно време българинът се лъжеше по-лесно, че не ни пускаха да пътуваме по света. Днес при огромното количество хора, които живеят и работят из целия ЕС ПРОСТО Е СМЕШНО ДА СЕ СРАВНЯВА престъпността. Живял съм три години на Запад и мога да кажа, че тук е едно от най-спокойните места за живеене.Ама нали обичаме да се самооплюваме - това им идва дюшеш на разни политици да внушават какво ли не.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45"Когато бяхме със СССР хората си заключваха вратите и всеки си слагаше решетки на прозорците, но вестник Работническо дело не пишеше за това."Ц, като ни влизаха два пъти в апартамента, през СоциализЪма, и се оказа, че е синчето на "кварталния" нищо не му се случи, познай защо.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на Тодор Живков родителите не си колеха децата.
39
3
 
1
 
! Отговори
Чернобил преди 3 години
От аваривята в Чернобил няма нито една жертва освен спасителните екипи на място. По време на кампанията срещу Югославия, продължила 78 дни, авиацията на НАТО е извършила 38 хиляди бойни излитания, над 10 хиляди от тях за бомбардировки. Изстреляни са три хиляди крилати ракети, хвърлени са 80 хиляди тона бомби, включително и такива с обеднен уран. Две трети от жертвите са цивилни.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Да сравняваш режима на червените кхмери в Камбоджа и държава член на ЕС и НАТО е меко казано неадекватна :)))) Може и да си прав, близо сме до стандарт в изостаналите страни в третия свят, предимно по манталитет и после като икономика :))
37
0
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
еее ще отворим бутилка шампанско да се почерпим по случая че сме най после първи по нещо
36
1
 
7
 
! Отговори
За сведение преди 3 години
Гарантирано от ГРОБ (СИК, ДС, БКП-2 (или БКП-1) вече не знам...)