Един от петима българи не подкрепя НАТО, 22% искат оттегляне

Това сочат данните от годишния доклад на алианса
16 мар 2021 22:39,
224
Един от петима българи не подкрепя НАТО, 22% искат оттегляне
Снимка: БГНЕС

Подкрепата за НАТО в държавите от алианса е средно 62 на сто, а 11 на сто от гражданите биха искали страната им да напусне организацията. Това показват данните от годишния доклад на НАТО, цитиран от БТА и представен днес от генералния секретар Йенс Столтенберг.

В България 57 на сто подкрепят НАТО, а 22 на сто желаят страната ни да се оттегли от организацията. Докладът сочи, че миналата година нашата страна е отделила за отбрана 1,6 на сто от БВП (1,843 милиарда лева) при цел от два процента до 2024 година. От тази сума 19,2 на сто са били насочени към оборудване при цел от 20 на сто.

Бюджетът за отбрана у нас е бил свързан с разходи по служителите (56 на сто), 18 на сто са били за дейности и поддръжка, 6,9 на сто за инфраструктура. Столтенберг съобщи, че въпреки пандемията, през 2020 г. разходите в НАТО продължават да нарастват за шеста поредна година. Той изрази очакване тази година посоката да се запази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
10
 
! Отговори
Рачо Ковача преди 3 години
Разбира се, всеки нормален българин го подкрепя.
23
12
 
15
 
! Отговори
ЩОМ ТУРЦИЯ Е В НАТО преди 3 години
БЪЛГАРИЯ няма място там
22
21
 
12
 
! Отговори
НАТОвец преди 3 години
НАТО и ПЕНТАГОНЪТ са надежда на Цивилизованият свят и единствените защитници на Човечеството от ядрената заплаха на феодалните диктатори. Точно те ще възвестят Новия световен ред и 1000- годишния мир на Земята, а на ония дрОгари, на които това не им харесва да заминават за Евразия... бг.
21
6
 
13
 
! Отговори
ГНЕЗДО НА ПЕПЕЛЯНКИ преди 3 години
е това, а не защитник на мира
20
16
 
18
 
! Отговори
НАТО преди 3 години
Най-Агресивната Терористична Организация света
19
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАТО не храни и не пои а има друга задача. Бг трябва да се определи нанякъде и мисля че го е направила. Този който реве срещу НАТО си и *** своите причини но те в повечето случаи са нездрави и зад тях се крие нещо друго. На който не му харесва много му здраве. БГ трябва да остане в НАТО. Няма друг начин.
18
9
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Нато = на свобода на словото...можеш да напсуваш путин и тръмп...в СССР...в лагера,ако си грамотен и работлив ...просперираш...в Русия и Китай си олигарх само ако служиш на престъпната им власт!!!
17
14
 
8
 
! Отговори
Слава Україні БРАТЯ преди 3 години
Украйна е Европа, а Крим - Украйна!Завинаги
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес в Донбас ВСУ започна бойни действия срещу ЛДНР. Случайно ли през миналата седмица в района на Донбас се намираше командващият сухопътните войски на отан генерал-лейтенант Роджър?Случайно ли там където е отан зреят конфликти и горещи точки?Не подкрепяме войната. Не подкрепяме отан. Искаме Мир.
15
12
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
няма Съветска...Китайска или Хитлеристка мечта...Американската мечта е единствена!!!само факти,останалото е лъжи и атаки на руски и китайски служби...Бърбан...срещу ...спирт от които ослепяваш,лада...или Форд Раптър???
14
12
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
57-22 % е много добър резултат у нас, на фона на тоталната антинатовска реторика по "свободните" ни (на 111-то място медии).Явно все пак Българинът е съхранил здравия си разум!
13
16
 
21
 
! Отговори
ORWELL 1984 преди 3 години
Пълни глупости и заблуда на мнението. 80%от Бъгарите не искат НАТО и вече толкова им омръзна от Американско влияние, че вече хората си искат отново Русия.
12
6
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
дае имам тениски направени по поръчка на коИти пише на чист английски FCK NATO !нОСЯ СИ ГИ С ГОРДОСТ И С ПАТОС!Износих даже ще си направя за лятото нови :)
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм за ОНАН и за НАТО. Харесвам и СССР. Казвам се Волен Методиев Борисов-Марешки по баща Каракачанов
10
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До негласуващНАТО ХРАНИ РУСКИТЕ АГЕНТИ С ОЛОВО
9
17
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
руско-китайските *** са се разпищолили...промиват мозъци,НАТО си има История,водеща по заслуги са САЩ...всеки с гънка мозък знае,че сега живеете прилично само защото САЩ спряха Хитлер и СССР...строяха само лагери в които убиваха несъгласни,мечтаещи за Справедлив и Свободен Свят...основна ценност на САЩ и приятели!!!Бог да пази САЩ!!!
8
10
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Няма нормален човек камо ли истински българин да подкрепя нато ,терористична организация занимаваща се с трафик на наркотици и деца!За трибунал са !
7
9
 
19
 
! Отговори
негласуващ преди 3 години
НАТО нито ще ме нахрани,нито ще ме напои,нито ще ме облече!Изобщо не ми трябва!
6
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално. 22% съвсем нормално. Винаги ще има хора които не са съгласни с едно или друго но БГ трябва да е част от нещо по - голямо. С уговорката че в това голямо тя не е безгласна буква. Нещата са твърде сложни и нееднозначни. Мога да си представя кой не иска но нека не се задълбочаваме. Бг се налага да лавира - сложно е, защото трябва да се защитава и същевременно да отстоява себе си. Но да остава оголена и без защита - не. И все пак трябва да се знае-Бг е съюзник а не слуга.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи оптимисти