ЕП отхвърли антибългарската поправка в резолюция за РС Македония

Българските евродепутати от всички политически партии бяха „против“
25 мар 2021 16:21, Елка Василева
71
ЕП отхвърли антибългарската поправка в резолюция за РС Македония
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент отхвърли поправка, насочена срещу България, в резолюция за Република Северна Македония, предаде БНТ.

Поправката беше предложена от евродепутати от групата на социалистите и демократите, и зелените.

Още по темата

В поправката се казваше, че ЕП "осъжда неотдавнашните провокативни изявления на български правителствени служители по исторически въпроси, засягащи Република Северна Македония, които противоречат на духа на Договора за добросъседски отношения с България; призовава българските органи да се въздържат от подобни изявления, въпреки продължаващата предизборна кампания в България".

Българските евродепутати от всички политически партии се обявиха против тази поправка.

Евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа” Илхан Кючюк, който е докладчик по резолюцията каза: “Важният елемент е договорите да бъдат изпълнявани - този от Преспа и този от 2017 година с Република България. За тази цел двете страни трябва да започват по-чести срещи. Аз мисля, че има нарушаване на диалога. Освен това трябва да има имплементиране и оценка на предприетите действия. Това е от изключително значение, за да убедим и ние в сериозността на намеренията си западноевроепйските партньори, а Република Северна Македония да даде още един шанс на процеса. Доверието е нарушено. То трябва да бъде възстановено. Най-правилният начин, бих казал единственият правилен начин, е да се върнем към устоите на договора”, каза Кючюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
23
 
5
 
! Отговори
66 преди 3 години
Онзи Б.Димитров и този Каракачанов сега и още един евродепутат ръчкаха осите на т.нар.македонци и им даваха всякакви поводи да ни топят в Европа и да настройват мк.срещу БГ.Уж се борят за българщината.Но така тази ефекта е обратен и те го знаят.Накрая всички тези се оказаха свързани с ДС и Русия.Явно и други такива са написали и подписали този калпав договор през 2017 година.И докога ти народе лупав ще избираш продажници да те управляват.
25
2
 
32
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Ама не разбрахте ли че само от България зависи да започне преговарната рамка на РСМ...Никво ЕП,не може да ги пусне,успокойте се вече.Следва дълго преговаряне...и голямо чакане за "братята".
24
2
 
24
 
! Отговори
На Благовещение преди 3 години
Блага вест !
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още Путин като каза за кирилицата , че е македонска. Никои от ЦЕНТАЛНАТА ВЛАСТ или ЕЛИТ ОТ ДЕПУТАТИТЕ не му възрази. И при няколкото срещи в София никои не полсмя. Това което е добре за Русия е вредно за България
22
3
 
34
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Докато в РСМ има такива като Миленко Неделковски , който разруши паметна плоча на Каймакчалан в памет на загиналите български войници през първата световна война 23-25.09.16 РСМ няма да получи от България пътна карта към ЕС. Ако трябва ще минат 100, 200 ... години, колкото трябва!!
21
0
 
35
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 3 години
До МиленкоМоже, Миленко, може !!!Не се напъвай и не се прави на умен !Слава богу вие северозападно македонците сте независими (т.е. от вас нищо не зависи) !И разберете с тъпите си кратуни : НЯМА Европска уния без зачитане на българите от двете страни на границата.Това е !Колкото по-бързо го разберете, толкова по-добре за вас !
20
0
 
20
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
До Миленко Неделкоски Недей да мислиш,защото не ти се отдава! Хвани прочети малко исторически факти ама писани извън пределите на Македония!
19
0
 
8
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 3 години
Прочетете внимателно политкоректните (на ДПС) напътствия на еводепутата Илхан Кючук и ... тях коментирайте ! Не се впечатлявайте от триците и словесната плява.." Движение "Обновена Европа"??? В азиатско-африканска посока??
18
0
 
28
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
До Миленко НеделкоскиМиленко, не се пъни много, скоро ще нахлупиш шиптърската гугла и ще почнеш да припяваш в джамията!!!
17
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма антибългарска и не е имало антибългарска поправка,а имаше съвет за Каракачанов,Захариева,Джамбаски и Ковачев да спрат с говоренето с езика на омраза.Така или иначе поправката е спомената в декларацията,че и двете страни трябва да спрат с езика на омраза.А в двете страни езика на омараза го ползват 10 политици и още толкова журналисти и около 20 трола,на които около 10 милиона хора са жертви да ги слушат и да се дразнят.Омраза създадена от 10 човека,това е истината.
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E, браво! Браво и на българските евродепутати! Съединението прави силата!
15
62
 
2
 
! Отговори
Миленко Неделкоски преди 3 години
Баглгария ще пострада страшно страшно...Неможе едни татари да казват на МАКЕДОНИЯ КАКВО ТЕ МИСЛЕЛИ--за Македония. ??АМИ И АЗ МИСЛЯ ЧЕ БАЛГАРИТЕ СА ИЗКУСТВЕН ЕТНОС. И НЯМАТ ПРАВО ДА СЪЩЕСТВУВАТ.
14
2
 
24
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Едно мъдро решение на Европейският Парламент!!!
13
2
 
34
 
! Отговори
Гоце преди 3 години
Северозападно македонците гризнаха дръвцето !Въпреки простотиите на социалистите и зелените в ЕП, правдата надделя.Най-сетне на евродепутатите започва да им светва.Сега трябва "бой" по Северозападно македонските кратуни, докато не омекнат.Когато се молиш да влезнеш някъде - се съобразяваш с интересите на вече членуващите там.Така беше и през 2007 г. когато България влизаше в ЕС.Се ла ви, макета !!!
12
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украинецът Станишев пак не успя да навреди на България.
11
2
 
31
 
! Отговори
Умен преди 3 години
Европейците показаха, че са умни хора - не вярват на социалисти , зелени, червени, комунисти и прочее дрянь !
10
6
 
27
 
! Отговори
Mda преди 3 години
Христо Иванов, Рада Дълбоката и Ленчето Йончева тоя път останаха с пръст в устата. Нека се постараем да останат така и на изборите.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче Албания е в играта.
8
0
 
25
 
! Отговори
сърбофоб преди 3 години
Сърбе на върбе!
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦИпур за българофобите от проДаЙ българия, два за рисьо иванов - маджото, два и за рада дълбоката и зелените еко фашисти! България над всичко!