Джо Байдън: Силен ЕС е в интерес на САЩ

Той призовал за тясно сътрудничество по общи предизвикателства
26 мар 2021 07:58,
143
Джо Байдън: Силен ЕС е в интерес на САЩ
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън, който участва виртуално в заседанието на Европейския съвет вчера, е потвърдил ангажимента си за ревитализиране на отношенията между САЩ и Европейския съюз, се казва в съобщение на сайта на Белия дом, цитирано от БТА.

Той е заявил, че "силен ЕС е в интерес на САЩ", отбелязвайки техните споделени демократични ценности и най-голямото търговско и инвестиционно партньорство в света. В изявлението си Байдън е призовал за тясно сътрудничество по общи предизвикателства, като борбата с КОВИД-19 и с климатичните проблеми, за задълбочаване на икономическите връзки и за да се гарантира, че "демокрации, а не автокрации ще определят правилата на пътя".

Президентът също така е изразил пред лидерите на 27-те желанието си да работят заедно по външнополитически въпроси от взаимен интерес, включително Китай и Русия. Освен това е подчертал необходимостта от по-нататъшно взаимодействие между САЩ и ЕС относно Турция, Южен Кавказ, Източна Европа и Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
2
 
! Отговори
Параноя преди 3 години
Човек гледайки ретроспективно назад може да си помисли че някой опитва да унищожи ЕС и икономиката. Въпросът е кой и от къде.В Последните години стана така че:* ЕС беше раздиран от дългова криза. Гърция, Италия..* ЕС от всякъде е обкражен от военни конфликти. Украйна, Сирия, Либия, Мали* Беженската вълна която в момента спря да е отразява от медиите създаде доста вътрешни главоболия.* Брекзит.* Ковид пандемията от която Европа страда най-много. В САЩ, в Русия и в Китай вече няма локдауни
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Джо Байдън: Силен ЕС е в интерес на САЩ"Точно обратното е. Затова налагахте санкции на ЕС доскоро.
58
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крепостните селяни в България са жестоко разгневени на Байдън заради обидата която той нанесе на господаря им. Искам да им кажа че от тук нататък ще е така а яростта им ще нараства заедно с безсилието на господаря им.
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Силен ЕС е в интерес на САЩ" това ми звучи като "Силен Китай е в интерес на САЩ"...т.е. пълни глупости за наивници....
56
1
 
3
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Цялото това превъоръжаване на големите играчи дани не доведе до нова война. Май забравихме какво стана преди 70 години? :)
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До баба мараТи какво "от САЩ" ползваш, че ще го "бойкотираш"?Вие сте бедни като мишки, а качествените американските стоки струват пари.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гост прав си, простолюдието завладя света и не виждам как ще се отървем от простите хора, защото те имат и голямо самочувствие и са нахални и многобройни освен това, дрънкат като празна тенекия пусната по нанадолнището...
53
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
пълен боикот на сащ заради това че пусна вируса и умори част от човечествотоосвен това и за убииствата по света които извършват на своя глава за санкциитекоито налага произволно без одобрението на оон
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 41/53"След като Байдън отново спечели президентските избори през 2024 г. червените каскети, с изключение на Гешев ще реват неистово, а Гешев ще разбие руската шпионска мрежа в САЩ. Червената чума нищо хубаво не я чака."Основна цел на Запада сега е разпадане на СССР-2.Да благодарим на великото жуже за това, че със своята упорита и неуморна работа помогна този въпрос да се изясни.
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56Биологичната война я поведе възхвалявания от тебе деспотичен Китай.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49"Какви общи ценности и общи интереси те пстили ти от мисирките ли си чул тия опорки на либералната демокрация. Да се пускат бомби и вируси на хората за ценност ли го имаш."Айдееее. Червените каскети само като се сблъскате с някаква аргументация и се започва с бълването на просстотии.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Използването на биологично оръжие и воденето на биологична война срещу обикновените хора по света вкл. и избиването на собствените им народи, не мога да приема за ценност дори е престъпен цинизъм, да ви се не видят и либерално демократичните ценности.
48
2
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Колосолния сблъсък между социалните и йерархични системи на комунизма и фашизма доведе до процъфтяването на простолюдието и капитализма. Реда и справедливостта трябва да бъдат върнати !
47
4
 
4
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
От писанията но евразийските мечтатели във форума става ясно,че те още не са разбрали факта, че диктаторските режими по света имат само един смъртен враг и това е знаменития Джоу Байдън. Тава е човекът, който ще сложи край на примитивния крепостен комунизъм и на престъпните феодални империи в Русия, Китай, Иран и Северна Корея, защото Космическа Америка живее в 25-ти век, 400 години преди човечеството...
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимнотоКакви общи ценности и общи интереси те патили ти от мисирките ли си чул тия опорки на либералната демокрация. Да се пускат бомби и вируси на хората за ценност ли го имаш.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя отдолу нее добре САЩ адекватен президент аахаах
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимнотоКакви общи ценности и общи интереси те пстили ти от мисирките ли си чул тия опорки на либералната демокрация. Да се пускат бомби и вируси на хората за ценност ли го имаш.
43
3
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Затова, дълг на Русия и Китай е да бъдат отговорни и да предпазят човечеството и планетата от глобалния капитализъм. Крайна цел трябва да бъде справедливото разпределяне на ресурсите за устойчиво развитие чрез планова икономика подпомогната от изкуствения интелект. Това неминуемо може да бъде постигнато с превъоръжаване на тези страни, но и с привличане на нови съюзници.
42
0
 
5
 
! Отговори
КАКЪВ ЦИНИЗЪМ преди 3 години
АМИ АКО ИСКАТЕ СИЛЕН ЕС ОСВОБОДЕТЕ ГО ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ ОКУПИРАЛИ СТЕ ГО ОТВСЯКЪДЕ И ЦИЦАТЕ ЛИ ЦИЦАТЕ ПИЯВИЦИ
41
1
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
глобалната капиталистическа чума е много по страшна от covid. При капиталистическия модел и развитие на технологиите се очаква безработицата да нараства с всяка изминала година и сатанинската месомелачка от англия и сащ по време на индустриалната революция да се върне, още по страшна. Освен това, свръхконсумацията движеща капитализма вече показва необратим ефект върху планетата, а безобразното разхищение на природните ресурси неминуемо ще доведе до война за остатъците.