Дисниленд в Париж става място за ваксиниране срещу COVID-19

Планирано бе от 2 април отново да се допускат посетители, но пандемията отложи това
21 апр 2021 21:11, Ния Христова
10
Дисниленд в Париж става място за ваксиниране срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
Дисниленд Париж, което се приема за най-голямата туристическа атракция в Европа, от събота става домакин на място за масова ваксинация срещу COVID-19 в своя конгресен център, съобщи АФП.
 
Това решение е взето заради стремежа на Франция да ускори процеса на ваксиниране, съобщиха официални представители в сряда.
 
Увеселителният парк, който се намира на изток от френската столица, е затворен от 30 октомври, когато на не жизнено необходимите фирми беше наредено да затворят на фона на нарастването на инфекциите, оставяйки своите 17 000 служители без работа.
 
Първоначално беше планирано Дисниледн Париж отново да приема посетители от 2 април, но условията на пандемията отложиха това решение.
 
Мястото за ваксинация ще се помещава извън увеселителния парк в Нюпорт Бей клуб, конгресен център в близост до хотелския комплекс. То ще се управлява от местните власти и регионалната здравна служба ARS и ще бъде отворено само през почивните дни, докато други френски места за ваксинация често затварят в неделя.
 
Целта е да се правят инжекции на поне 1000 души на ден, тъй като Франция се стреми да получи поне по една доза на до 20 милиона души до средата на май.
 
Според данните на министерството на здравеопазването към вторник Франция е дала поне една доза на близо 12,8 милиона души, или 19% от населението й. "Дисниленд Париж е горд да помогне на властите ... да прилагат ваксини", заяви в изявление вицепрезидентът на парка Ерик Марион.
 
Глобалната група на Дисни обяви 32 000 съкращения на работни места в своите дейности в тематичните паркове в целия свят до края на първото тримесечие, най-вече в САЩ, поради въздействието на коронавируса.

10
Още от ЕС
"Коронапас": Как Дания започна да отваря своите бизнеси
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 1 седмица
Франция е най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!

Vive la Republique! Vive la France!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А в България ваксини няма. Днес ходих да се ваксинирам и казаха че само Астра има. Въпреки че изрично посочих като се записва че не искам Астра.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Направо в Бастилията.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Предлагам да се направи едно всенародно гласуване!
Кой е ЗА и кой е ПРОТИВ ваксинирането!
Който е ЗА - ваксинират го и той не се разболява.
Който е ПРОТИВ - не го ваксинират (то е и сега по желание), но и не го лекуват ОТ КОВИД, защото човека е убеден, че това е измама.
И всички ще сме доволни, а аз няма да плащам на глypендерите да се лекуват от КОВИД!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Супер!
Като не знаеме френски как да им кажеме ние, безработните клaтикypци, че тоя вирус е измама и хората мpaт от други работи...
НИЕ сме Умните!

Докторите НИШТУ не разбират!
1
4
 
8
 
! Отговори
знаково преди 2 седмици
Глобалният Дисниленд стана място за ваксинация, защото ваксинацията е един голям цирк и мястото й е точно на влакчето на ужасите, наречено съвремие.