В Германия предлагат ваксина на всички пълнолетни през юни

Берлин очаква 80 млн. дози през втората половина на годината
27 апр 2021 08:53, Елка Василева
29
В Германия предлагат ваксина на всички пълнолетни през юни
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че от юни страната ще бъде в състояние да предложи ваксини срещу COVID-19 на всички пълнолетни въз основа на очакванията, че ще получи 80 милиона дози от производители през втората половина на годината, предаде Асошиейтед прес.

В зависимост от реалния брой на доставените ваксини съществуващата система за приоритизиране на най-уязвимите групи ще бъде отменена най-късно през юни, подчерта Меркел на среща с премиерите на 16-те германски провинции.

Още по темата

"Това не означава, че всички ще могат да се ваксинират незабавно. Всички обаче ще могат да поискат да им бъде поставена ваксина", обясни Меркел.

Също както в други европейски страни кампанията за ваксинация в Германия започна бавно през декември, като до края на март бяха ваксинирани само 10 на сто от населението. Поради ограничените количества приоритет бе даден на възрастните, медиците, болногледачите и хората със заболявания, които биха довели до усложнения при заразяване с коронавируса.

Ваксинацията в Германия обаче се ускори значително през последните седмици. По официални данни 23,4 процента от 83-милионното население са получили поне една доза към вчерашна дата, а 7,2 на сто - по две.

Германия обмисля и закупуване на руската ваксина Спутник V, съобщи канцлерът. Тя обаче уточни, че това ще зависи от одобрението на Европейската агенция по лекарствата. Ако то не бъде дадено до няколко месеца, Германия вече ще разполага с достатъчен брой дози от други ваксини, отбеляза Меркел, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ваксини на света не могат да променят факта, че руснаците си развяха знамето над райхстага.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие евро смешници едни ваксини не можете да осигурите за населението си вече колко време. А в Китай победиха коронавируса в зародиш. 2026 Китай става най-голяма икотомика, повярвайте в това.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е част от плана за намаляване на населението.
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16"Русия измести Германия от мястото и на пета световна икономика."Русофилите сте типични, че когато се сблъскате с нещо, което не ви изнася, веднага се вкарвате във фантазии за сценарий, който можете да понесете, за да продължите да тролите. Нарича се паралелна реалност и е типична за волево слабите, които имат нужда от бягство, когато имат проблеми, независимо дали става дума за оспорване на мнение или реална проблемна ситуация от реалния живот.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия измести Германия от мястото и на пета световна икономика.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До изостанали са"само 7% от руснаците са се ваксинирали до сега и никой не прави пропаганда за ваксините"Ахахахахахахаха.Явно не си гледал руски телевизии скоро.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
германците да и попрегледат далаверите на тая ,че май и тя трупка милиарди -за кво са и и тя не знае ,ама трупа.
12
0
 
5
 
! Отговори
изостанали са преди 2 години
В Русия отдавна всеки може да се ваксинира дори в мола. И нямат недостиг от ваксини. Но в Русия няма извунредно положение и строги мерки от миналото лято, много преди да се появят ваксините и пак Русия е с пъти по малко заразедни от другите които спазват мерки. А освен това и ваксините не са популярни, само 7% от руснаците са се ваксинирали до сега и никой не прави пропаганда за ваксините, въпреки че по държавната телевизия пускат реклами с известни личности които са се ваксинирали.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнтиваксърНищо не са им "отнели". По Великден нямаше никакви сериозни ограничения, специално за да не им го опорочат. Шопинга в Германия се прехвърли в онлайн пплатформите и германците пазаруват като бесни. Почивките зад граница зависят от условията в страните за почивка, тъй че германското правителство няма нищо общо с това.АфД са партия на пенерите и разни маргинали и това го знае всеки, който е запознат с германската политика.Явно си някой общ работник в Германия дето нищо не разбира
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Междувременно"Бразилия не одобри вноса и използването на Sputnik V"Ееееееее, а русофилите толкова активно пишеха за многото страни които "купуват" Спутник! Бразилия беше една от тях.Смятай, да имат такива проблеми, каквито имат бразилците и въпреки това да не я одобрят .... за какъв боооккклук става дума.
9
3
 
9
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Скоро ще има тестове за всички магазини и зелени паспортчета (жълти книжки) ще има. Фактите са, че на германците им отнеха всичко любимо: празниците (особено религиозните), пътуванията, шопинга, почивката в чужбина. А вечерният час - свиквай! След всеки локдаун има пик на инфекциите-> на баба ти А. (Адолф) Меркел инциденцверта скача ->локдаун и така до пълния фалит и видиотяване. Потърси какво казва депутатката от AfD Andrea Haberl за да видиш какво ги чака германците. За жалост не само тях.
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Германия 22% ваксинирани с поне една доза. Познайте до началото на юли колко ще са. Аз залагам на над 70%.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Антиваксър"И как е в Германия бе Анонимний? Гледам са опънали палатките пред магазините и правят тестове, иначе не можеш да пазаруваш. От един фалшив тест зависи дали ще ядеш."Така е, като не знаеш, говориш глупости. Не се изисква никакъв тест за пазаруване в хранителни магазини и аптеки. Тестовете са за останалите магазини, тъй че не, няма да останеш гладен и без да се тестваш.Вечерния час е от ... два дни и то само където има превишение на броя на заразените над определена бройка.
6
1
 
15
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
И как е в Германия бе Анонимний? Гледам са опънали палатките пред магазините и правят тестове, иначе не можеш да пазаруваш. От един фалшив тест зависи дали ще ядеш. Има вечерен час и ти броят с колко души се срещаш и с колко други деца играят твоите (до 5 може). Даже предлагаха по едно време да не се говори в градския транспорт, че да не се разпространява вируса. Фашисмус пур!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Раша има ваксини за всички, но не видях опашки.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860Добре, че си нямаш идея как е в Германия, и можеш да ръсиш глупости на кило.
3
0
 
5
 
! Отговори
Мона преди 2 години
ще се одвободи много място за заделване на китайци и баш-бозук.
2
1
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Те мигрейтърите добре ги ваксинират германките. И пълнолетни и съвсем непълнолетни. Няма по антидържава от Германия.
1
0
 
9
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 2 години
Боцкай! Европа е Наша!!