В очакване на лятото: Гърция отваря плажовете

Силно зависимата от туризма държава се готви за рестарт
7 май 2021 21:36, Петя Славова
14
В очакване на лятото: Гърция отваря плажовете
Снимка: БГНЕС

Гърция ще отвори частните плажове в събота и музеите следващата седмица, казаха здравните власти в петък, когато силно зависимата от туризма държава се готви за рестартиране на пътуването на 15 май.

Музеите трябва да отворят отново на 14 май - ден преди Гърция да стартира официално своя туристически сезон – и ще бъдат последвани от открити кина с ограничен капацитет на 21 май и театри на 28 май, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Още по темата

Правителството започна в началото на април да облекчава ограниченията, първоначално наложени през ноември, като отвори отново повечето магазини за търговия на дребно, с изключение на моловете. Последваха гимназиите, отворени седмица по-късно, и ресторантите и кафенетата на открито на 3 май.

Туроператорите обаче не очакват пристигането на много хора преди юли.

Миналия месец бяха премахнати карантинните ограничения за ваксинирани или тествани пътници от ЕС и малък брой други страни, включително Великобритания и САЩ.

Третата вълна от пандемията силно удари Гърция с по-голямата част от над 10 000 смъртни случая в страната, настъпили през последните няколко месеца. Страната е регистрирала над 350 000 случая на коронавирус при население от 10,8 милиона. Извършени са над 3,4 милиона ваксинации и над един милион души са получили втората си доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Последните 5 години почивам в Гърция , защото не искам парите ми да влязат джоба на български олигарх или депутат настоящ или бивш случайни няма, всичките хотели по нашето черноморие са построени с нашите пари, а искат и по 80 лв Нощувка, я си го на хакайте, ако ида на море в България ще търся квартира от някоя бабка и ще ям дюнери в ресторант няма да сядам......
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нека ви попитат,може пък и да поумнеете след ваксината...
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в ваксините има digital footprint така че няма смисъл от фалшиви документи.Засича се на новите сензори а меренето на температура е за да свикнете с проверката чрез скенер дали сте с нано частици в тялото!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При вземане на пср тест поликапролактона се забива в лигавицата на носа ходрогела на Dapra и токсичния литий в теста образуват нано мрежа...повече за любопитните
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6То да беше само това....Да казвам ли за "подходящото" отношение на обслужващия персонал?Не им дадеш бакшиш и после - стаята ***, ... само дето не ти пииикаят в обувките!
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има лесно , българските курорти с цени за българи (тоест ниски) и няма да стъпя в Гърция Засега обаче като знам че тук плащам за сянка , а в Гърция за едно безалкохолно или една бира цял ден съм под чадъра В ГЪРЦИЯ никъде няма бариери с такса вход , тук входа в Албена е 20 лева , все едно в музей влизаш...абе сбъркана работа и затова всички българи са в Гърция
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много обичам да си почивам в бетонен маймунарник!Особено, ако фекалиите от населените места се изливат около плажовете!Най-ми харесва, ако ме хранят в хотела по безотпадната технология и чистачйките крадат от хладилниците!Това е супер-преживяване!Затова - на нашето "море"
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая година пак съм в Гърция.Не мисля да хващам и Обзорския грип.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добра новина за българите.
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ихуу. Отваряйте и поляните и пускайте вятъра. Каква свобода, другари.