Лукашенко даде заден ход в мигрантската криза

Ангела Меркел изрази подкрепа за Полша
18 ное 2021 08:09, Елка Василева
55
Лукашенко даде заден ход в мигрантската криза
Снимка: архив, БГНЕС

Беларуските власти са започнали да изтеглят мигрантите от граничния пункт с Полша "Кужница-Брузги", съобщи по полска телевизия заместник-министърът на вътрешните работи на Полша Мачей Воншик, цитиран от ДПА.

По думите му режимът в Минск прави крачка назад след напрежението по границата заради мигрантите, опитващи се да проникнат в Полша.

Още по темата

"Получих информация, че (беларуският президент Александър) Лукашенко е пратил първи автобуси за мигрантите, за да се качат и да бъдат откарани. Палатковият лагер край Кужница се опразва", каза Воншик. "Изглежда Лукашенко загуби битката за границата", добави той.

Генералният секретар на Беларуския Червен кръст Дмитрий Шевцов потвърди пред ДПА, че няколко автобуса са извозили от граничния пункт мигранти, които сега са настанени в разположен наблизо детски лагер. Според него обаче много мигранти все още пребивават край границата в палатков лагер и складова сграда.

Германският канцлер Ангела Меркел е разговаряла по телефона с полския премиер Матеуш Моравецки за кризата на външната граница на Европейския съюз с Беларус, където са се струпали хиляди мигранти, предаде още ДПА.

Двамата обсъдиха "близката германско-полска координация за обезпокоителната ситуация на границата", каза германското правителство в изявление. Меркел подчерта "пълната солидарност на Германия с Полша".

Германският канцлер разговаря два пъти по телефона с беларуския президент тази седмица, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАК СЕ НАРИЧА ЕТО ТОВА СЪБИРАШ СТОТИЦИ ХОРА/ПЛАТИЛИ ХИЛЯДИ ЕВРО/, КОИТО ОЧЕВИДНО ЖИВЕЯТ ТЕЖКО НАТОВАРВАШ ГИ НА САМОЛЕТИ НА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА СТОВАРВАШ ГИ ДО ГРАНИЦАТА С ПОЛША ПРИ ТОВА КОГАТО СЕ ОЧАКВА ЗИМАТА И ЗАПОЧВАШ ДА ИЗНУДВАШ ЕВРОПА ДА СВАЛИ ТЕЖКИТЕ МЕРКИ СРЕЩУ НЕЯ- ЗА МЕН ТОВА Е ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ. И СЕ ПИТАМ ЗАЩО ДЕМОКРАТИЧЕН БЕЛАРУС НЕ ГИ ПРИЕМА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ И НЕ ГИ УСТРОИ СОЦИАЛНО.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо приказваха за едни пари,като на Ели Кой си как получил понеже му ги дали по тез имиграционни въпроси,като че ли те от върха на Евро Съвета ги печатат заради тях мигрантите по въпроса и за Него,като техен попечител,че ги сбрал как на сбор в палаткови погранични лагери на неутрална територия сякаш всички дошли за сбора от всички краища извън Европа вървейки по неутралните гранични пътеки м/у държавите им,а не направо през тях да се запишат за прехода в поход докато стигнат до сбора-събора
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия Лукашенко е пич ,направи на луди еврогейския съюз любещи безкрайно ромовете ______________________ Е, той нали обича гостите си от няколкото по-южни държави: даде им вход в страната, отпрати ги на бърза ръка да си ходят с каквото са влезли (без паричките за виза!), държа ги в ничията зона седмици, а сега чак ... ги съжали. Милосърден, ще да е!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""А Лукашенко закара храна, дрехи и провизии на имигрантите след като при -2С ги заливат с вода.""" По-точно, след като покани бежанците в Беларус, като раздаде визи на десетки хиляди...гости. После им даде автобуси и конвои до границата и ги изхвърли на границата на студа, без вода, храна, покрив, отопление! Какво лицемерие...източното православие не учи на такива омерзитилни действия! Направо си даде заден ход, а не че съжалява!!!
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукашенко и Путин разкриха лъжата на Западна Европа за правата на човека, грижата за бежанци от войни _______________ Както разкриха лъжата на русия и Беларус за техните православни ценности!
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** го сгази. Не му позволи да спира парите за газ. И този велик ... клекна, разбира се.
33
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия Лукашенко е пич ,направи на луди еврогейския съюз любещи безкрайно ромовете
32
6
 
9
 
! Отговори
Банда мошеници преди 2 години
Полша показа *** стандарти. Няма по-ярка демонстрация на разноправието и взаимната неизгода на страните от съюза и извън него! Нас защо ни ругаеха като бяхме "по-твърди" с гостите от Турция?
31
1
 
7
 
! Отговори
Атаман Сирко преди 2 години
Оня който се пише Христо Христов да си гледа ромското включване и да не мърси името!
30
3
 
9
 
! Отговори
Реално погледнато преди 2 години
Батката получи това което искаше! Баба меркел му се обади, с което го припозна като законен лидер на Беларус. Другото са новинарщини :):)
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диктатора ще пробва пак. Комунистическите диктатури нямат други методи за влияние, освен тези с провокации и конфликти. Във всеки случай, това не беше Лукашенко. Това беше Путин, който чрез Лукашенко пробва да види какъв ще бъде отговора на ЕС на такава провокация. По една "случайност" това става и ТОЧНО когато най-накрая германците казаха, че СП2 няма да бъде пуснат предсрочно. СлучаЕност? :)))
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша спаси Европа от османското нашествие пред вратите на Виена, сега пак ни показва пътя за СПАСЕНИЕТО от терористите изнудващи Европа с африканци! Путин е взел еврейски пари за тоя емигрантски канал, той да си ги храни!
27
2
 
2
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Абе бомби и картечници няма ли?Найш как бързо ще се оправи всичко!
26
3
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Ей сега пиша на бабушкерата че си имаме един полковник който не е съгласен с фюрера... с това де с Меркелица.
25
4
 
20
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
На Берлинската баба Яга която създаде криза каквато не е имало никога в Европа, всички са и виновни и само тя е права!....
24
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната западна пропагада. Не е взел заден ход а съжалява бежанците поканени от Германия и сега се отмята. Да си ги вземе нали до преди година ги прегръщаха, мечета им раздваха, цветя, ръкопляскания. Какво стана? А Лукашенко закара храна, дрехи и провизии на имигрантите след като при -2С ги заливат с вода. Всичко е една западна пропаганда, лесно и просто.
23
4
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ще даде,къде ще ходи?Заблуден ***.
22
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като идват в българия да ги вземаме. мечета, презервативи и печени агнета. като идат в полша и ги бием, не ги пущаме... каква е разликата? Предлагам путин да им отвори коридорче до бриксел. Танковете проправящи коридора да минат през Берлин и амстердам.
21
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Бе то за войните често други са отговорни, но пък от друга страна, защо им се вържат на манипулациите и се млатят, справка Сирия? Сложно е, трябва да се помага, но това в ЕС е вече самоубийствено. Всяко прекалено нещо е пагубно. Също мисля, не Лукашенко, дори и виновен, не допринася кой знае колко за основния проблем с емигрантите.
20
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Сега, като остарях, проумях, че не съм бил прав, като почти защитавах търтеите, дето цял живот намираха причини за скатаване, а аз се поболях от непрекъснато блъскане. Ни на семейство имах време да обърна внимание, ни на себе си, затова съм вече твърдо против каквито и да е помощи, освен при явните случаи на инвалидност.Дори и за бягащите от война се колебая, защо са допуснали война, те не са ли отговорни. Ние сме приемали бежанци, но от нашите територии на практика или гонените арменци.