Лукашенко даде заден ход в мигрантската криза

Ангела Меркел изрази подкрепа за Полша
18 ное 2021 08:09, Елка Василева
55
Лукашенко даде заден ход в мигрантската криза
Снимка: архив, БГНЕС

Беларуските власти са започнали да изтеглят мигрантите от граничния пункт с Полша "Кужница-Брузги", съобщи по полска телевизия заместник-министърът на вътрешните работи на Полша Мачей Воншик, цитиран от ДПА.

По думите му режимът в Минск прави крачка назад след напрежението по границата заради мигрантите, опитващи се да проникнат в Полша.

Още по темата

"Получих информация, че (беларуският президент Александър) Лукашенко е пратил първи автобуси за мигрантите, за да се качат и да бъдат откарани. Палатковият лагер край Кужница се опразва", каза Воншик. "Изглежда Лукашенко загуби битката за границата", добави той.

Генералният секретар на Беларуския Червен кръст Дмитрий Шевцов потвърди пред ДПА, че няколко автобуса са извозили от граничния пункт мигранти, които сега са настанени в разположен наблизо детски лагер. Според него обаче много мигранти все още пребивават край границата в палатков лагер и складова сграда.

Германският канцлер Ангела Меркел е разговаряла по телефона с полския премиер Матеуш Моравецки за кризата на външната граница на Европейския съюз с Беларус, където са се струпали хиляди мигранти, предаде още ДПА.

Двамата обсъдиха "близката германско-полска координация за обезпокоителната ситуация на границата", каза германското правителство в изявление. Меркел подчерта "пълната солидарност на Германия с Полша".

Германският канцлер разговаря два пъти по телефона с беларуския президент тази седмица, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. . . два пъти по телефона с беларуския президент. . . на български се пише белОруския - неграмотници!
18
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Съгласен за помощите, но за всеки, не само за емигранти. За бягащи от войни да се помага. Другите да се оправят, а не да бягат на метеното. Всяко дундуркане, независимо дали на дете, дали на животно, на каквото и да е, води до лоши последствия, дори и да не личат в момента.
17
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Лукашенко!!!Патриот с топки и с Русия зад гърба си им го нахендри на еврогейовете,които се опитаха да му спретнат майданче!!!!!За съжаление в България единствена Нинова удържаше външната намеса....
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спиране на помощите и пълба забрана за миграция ще оправят нещата, всичките тарамбуки ще си тръгнат соброволно. Ако правят протести и вандалски идтории отиват по затворите .Много бързо може да се приключи с тази тъпотия изключително безсмислено упражнение
15
2
 
8
 
! Отговори
Молба до... преди 2 години
Мутер Меркел, от днес аз съм иракски афганистанец от кюрдски произход, искам убежище у Швеция!
14
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да допуснем, че Лукашенко е виновният - и какво променя това в генерален план, там са сравнително малко емигранти. А през цялата година доколкото прочетох, настъпващите през други места били половин милион, което значи, че са доста повече. Не виждате ли, че като водата те намират прекия или възможния път? И ще продължават, докато има такава разлика в стандартите на живот и докато има помощи, разбира се.
13
8
 
15
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
щом лукашенко-плешивия ги изтегля, значи по негова заповед те са там...
12
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До основната причина са помощите - това, за което пишете, ще стане в бъдеще, защото не може някой да храни тарикати до безкрайност. Това, че технологиите ще ни хранят е илюзия, защото човек е гаден по природа и няма току - тъй да остави на масата благоденствие ей така, от алтруизъм. Нали уж машини работят, и по-евтино ли е?
11
10
 
11
 
! Отговори
ДНIПР1 преди 2 години
СЛАВА УкраIни, СЛАВА Полска!!! Чернорус на лукашенко подви опашка, всички африканци в Чернорус!!!
10
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
А защо пък трябва да има помощи и детски дори и при нас? Помощи след съкращение десет месеца и край. Да не би да сме стигнали някакви супертехнологии, че да лежат някои до живот, че и точно такива се развъждат, нямам предвид единствено емигрантите. Кое му е капитализъм, не ми е ясно? Като те мързи, ще пътуваш за сещате се къде и точка.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информацията пак е пречупена по удобен начин. След разговора с Меркел, Лукашенко ще предприеме някакви мерки, но ако от ЕС се изръсят както за Турция. Никой не е длъжен да храни отчаяни хора подлъгани от лъжливи обещания на западняците.
8
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Основната причина са щедрите помощи, всичко друго са недоказани неща! Този виновен, пък оня невинен, и тъй до безкрайност! Прочетох, че от емигрантите от 2015 г. работели мах 30%, защото къде не можели да пипат свинско, къде имало жени с неподходящо облекло и не помня другите причини!? И това на фона на недостиг на работна сила? ДА НЯМА НИ ДЕТСКИ, НИ ПОМОЩИНИ ЖИЛИЩА, НИ НИЩО, ДА ВИДИМ! ЗАЩО НЕ СЕДЯТ ТУК! Да продължават с лиготиите и обвиняват Путин, Байдън, евреи, марсианци и пр!!!!!!!!!!!!!!!!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 Не може всички да са благородни като теб и с такъв висок стил на изразяване на мислите.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6 ЯнковЗащото в Русия трябва да работят а в Европа и по точно Германия ще бъдат на социални помощи и социални придобивки цял живот
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукашенко загубил битката, която не е водил. Интересно!
4
3
 
20
 
! Отговори
Янков преди 2 години
Абе,тия що не отиват в богата Русия?
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукашенко никога не се прадавал Меркел ме у обещала милиони евро и Лукашенко гони бежанците
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до : 2 ---- Ще ги пусне през България
1
14
 
8
 
! Отговори
Хумен преди 2 години
Лукашенко не е дал заден ход, а е диалогичен. Браво на Меркел, тя е добър дипломат.