"Конвоят на свободата" наближава Париж, Макрон зове за спокойствие

Той определи исканията на протестиращите като справедливи
Обновена: 12 фев 2022 08:26 | 12 фев 2022 08:08, Елка Василева
135
"Конвоят на свободата" наближава Париж, Макрон зове за спокойствие
Снимка: архив, БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон призова за спокойствие на фона на приближаващия се към Париж "Конвой на свободата".

"Винаги сме защитавали правото да се протестира, но се нуждаем от съгласие и повече колективна доброжелателност", каза Макрон пред вестник "Уест Франс" и същевременно призова за спокойствие.

Още по темата

Той определи исканията на протестиращите като напълно справедливи и заяви, че разбира умората на обществото, особено на младите, от продължаващата вече две години пандемия.

Френският президент отбеляза, че Омикрон вълната на коронавируса отслабва и властите са отменили част от ограниченията, в това число и носенето на маски в закрити помещения, където се изисква санитарен пропуск. Макрон потвърди и че на 16 февруари отпадат ограниченията за баровете и ще отворят врати нощните клубове. Но по думите му няма гаранции, че няма да се появи нов щам, затова, докато обстановката в болниците остава усложнена, властите ще запазят ограниченията, свързани с ваксинационните пропуски.

Вдъхновени от демонстрациите под лозунга "Конвой на свободата" в Канада, шофьори от редица градове на Франция се очакваше да се съберат край Париж и да не се подчинят на полицейската заповед да не влизат в града.

За да задържат настрана конвоя от столицата, френските власти мобилизираха хиляди полицаи, бронетранспортьори и камиони с водни оръдия.

На местата за плащане на пътни такси по основните пътни артерии са разположени контролно-пропускателни пунктове, а в центъра са поставени заграждения преди планираните за уикенда митинги от протестиращите.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
33
 
! Отговори
В. преди 2 години
Макарон ми прилича на късния Костоф. Владее медиите , държавата, банките, фирмите и пак се срина. .. Много е противен
86
1
 
24
 
! Отговори
Капитана преди 2 години
макАрон да не пусна в гащите? :))))
85
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това дребно фаши стче дано го свалят най накрая...
84
0
 
27
 
! Отговори
аз преди 2 години
Абе тия *** не разбраха, че тия със сертификатите в обектите заразяват здравите неваксани, врезли след тест! Трябва да си ***, за да не вденеш!!!!
83
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко по-лесно е да се оправдаеш с външна намеса и да пратиш танковете.
82
3
 
24
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
Макарончо нещо обърна плочата след срещата с ***.
81
0
 
45
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Или си извоюват правата, или ще ги бодат повече от кучетата . сзо кара.варите са принуждавали лекари да не казват, че омакарон е по - лека опция, а напротив - да плашат. Това се случва и у нас, няколко пенсионерки и едва оцелелият кУмчев плашат по план. Няма да е за дълго
80
1
 
49
 
! Отговори
samba преди 2 години
Макарончо скоро ще пита батко си Трюдо къде да се крие когато дойдат протестиращите :)
79
0
 
44
 
! Отговори
6 волта преди 2 години
Той определил исканията на протестиращите като справедливи>>>>>>>Че кога се усети и се извъртя на 90 градуса бре крив макарончо.? Ама да ти кажем един лаф от Северозапада: "Накъдето и да се въртиш, зад.....кът ти все си остава отзад".Скривай се в някой бункер като.оня.в.Канада , не че ще липсваш на някого/освен на баба си/
78
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада са тръгнали освен с камиони и на коне . Шоуто е страхотно
77
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазят ти главата.
76
61
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките пазят неваксинираните. Да ги махат! Швеция махна мерките и вчера 107 починали. Неваксинирани! А с мерките имаше по 4-5 починали дневно. Ама това антиваксъра не го схваща. Няма умствен капацитет за това.
75
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксъри,хората протестират срещу насилствените ограничения и сегрегацията. Ваксината на никого не пречи. Успокойте се, ваксинирайте се колкото искате.
74
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксинираните щели да умрат....". Ще умрат, разбира се, както всички останали. С активната помощ на медицинската индустрия. Може и 10 ваксини да си сложиш - няма проблем. Въпрос на избор. Проблемът е, че зеленият сертификат не пази нито теб, нито близките ти. От него се възползват едни киборги, които разрушават доверието между хората, в собствена полза.
73
0
 
39
 
! Отговори
В. преди 2 години
Е. Здравейте, само така, боят настана
72
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си ментално мъртъв вакса! Само мръвката ти мърда още
71
59
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните щели да умрат, първо след 3 месеца, после до 6 месеца, после стана 1 година, после 5........Аз съм на 57 год. С 3 ваксини.Нз кога ще умра, дали след 10 или 30 години, но неваксинираните няма да изкарат и до лятото.
70
0
 
11
 
! Отговори
Ми5 преди 2 години
Цензурираната дума е ДУ.ХА - ДУХОВНОТО.
69
1
 
26
 
! Отговори
Ми5 преди 2 години
Нормални СРЕЩУ БОГАТИ!! НИТО МИЗЕРИЯТА, НИТО БОГАТСТВОТО, НОСЯТ ДОБРО ЗА ЧОВЕКА. И ДВЕТЕ РАЗВРАЩАВАТ! УМЕРЕНОСТ ВЪВ ВСИЧКО - ТОВА Е НОРМАЛНОСТТА ЗА МАТЕРИЯТА И ЗА ДУХА!
68
0
 
15
 
! Отговори
Макрон преди 2 години
...прекали с мерките! ТРЯБВАШЕ ДА ВЗЕМЕ ПРИМЕР ОТ БЪЛГАРИЯ!!!! Всеки в крайна сметка си получава ЗАСЛУЖЕНОТО. ДОБРО С ЮМРУК НЕ СЕ ПРАВИ И НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ!Просто заменяш едно зло с друго зло. НЕ СТАВА!