Кои страни в Европа са отменили COVID ограниченията си?

В Австрия отпаднаха сертификатите за ваксинация за определени места
13 фев 2022 21:54, Нели Христова
53
Кои страни в Европа са отменили COVID ограниченията си?
Снимка: БГНЕС

Европейски страни отменят в различна степен ковид ограниченията.

От вчера Норвегия премахна на практика всички рестрикции, в Австрия отпаднаха сертификатите за ваксинация за определени места, пишат от БНТ.

През седмицата Швеция отмени всички противоепидемични мерки, Нидерландия планира да се откаже от повечето антиковидни ограничения до края на месеца.

Дания го направи в началото на февруари, а Великобритания разхлаби мерките още през януари.

Норвежките власти смятат, че пандемията вече не представлява заплаха за здравето на голяма част от жителите на страната. Причините са, че щамът омикрон причинява по-леко протичане на болестта и че населението е защитено с ваксини.

Имунизираните в Норвегия са близо 75 %. На практика там бяха отменени всички ограничения, включително изискването за изолация и безопасна дистанция.

В Австрия вече не е необходим сертификат за ваксинация или преболедуване в търговските обекти, музеите и услугите. Носенето на маски обаче остава.

Отпадат и ограниченията за присъствие на обществени събития. От 19 - ти февруари, неваксинираните също ще могат да посещават заведения, но само с отрицателен тест.

Броят на новите случаи остава висок - повече от 31 000 за денонощие, но според правителството ситуацията в болниците е под контрол.

От 18 - ти февруари, барове и ресторанти в Нидерландия отново ще работят до 1 часа след полунощ вместо до 22 часа, както е сега. Мерките за социална дистанция на обществени места ще отпаднат до края на месеца. Също до края на февруари, нидерландското правителство смята да отмени повечето от антиковидните рестрикции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАК КОИ БЕ- ВАКСАНИТЕ, ТО Е ЯСНО! НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА НА ПРОПАГАНДАТА!
40
0
 
25
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Същевременно държавата дава по 9млн на месец за тестове за ковид на учениците, докато деца, които се нуждаят от животоспасяващо лечение събират пари по телевизии и интернет. Страхотна система.
39
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Време е да видим и колко са починалите, защото не са имали ковид. Няколко случаи такива вече ги видяхме по новините. Има реанимации за ковид, ама ако си без ковид- няма. Хора, които вместо да ги реанимират им правят тест за ковид и т.н. Отложени планови операции. Неосъществена профилактика и пр.
38
1
 
8
 
! Отговори
До "1% от нация преди 2 години
"1% от нацията си отиде от "вирусчето"" - Ай да видим кой мамин златен не е ходил в часовете по математика, а вместо това се е боцкал по тоалетните.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швеция никога не си позволи да въведе този безмислен тормоз за гражданите си, тоест отряза рептилите, Норвегия виждам, че и тя е тръгнала по правия път :)) Холандия винаги е била различна държава, там са по шовинисти и от сърбите, Австрия е най-хубавата държава в централна Европа :)))
36
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Отговор: няма такива. Във всяка една от изброените страни все още има ограничения. Например в Швеция е ограничено влизането на хора извън ЕС и Скандинавия.
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах, каква Стана тя - Пфайзер Сами Изтеглиха Кандидадурата си за КОВИД Ваксините им да се бият на Деца под 5 години, както и да се Слага 3-та доза на Всички възрастови - групи! Цитираната Причина от Пфайзер - Липса на Данни, че е БезОпасно. В същото време Шефа на Модерна Продаде всичките си Акции в Собствената си компания и Изтри Туитъра си!! Изводите ги Оставям за Вас..Прочети още на: https://dnes.bg/eu/2022/02/13/konvoi-na-svobodata-i-v-briuksel.520289
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цивилизованите.
33
33
 
10
 
! Отговори
Zzz преди 2 години
До Анонимен 40 А какво ги чака оцелелите след ковид антиваксъри?Тромбчета, инфарктчета, инсултчета...в пъти повече отколкото след ваксинация.Вашите мозъци и пишешки дори не са, защото просто ги нямате.
32
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 "Знам, боли, ама другия път" Е, как "друг път", нали всички ваксинирани са пътници? Или се "отлага" за неопределено време? Пак ли?
31
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38 Аз знам ТОЧНО как се осмисля нформацията, и затова ще ти кажа, че при 60 хиляди допълнителна (над нормалната) смъртност за България за две години, тоя вирус разкатава фамилията на нацията. 1% от нацията си отиде от "вирусчето" и няма никакви изгледи това да спре както сте я подкарали. Явно българите имате много "да си харчите" щом сте така ларж с живота на сънародниците си. Не разбра ли, това че драскаш гллупости няма да промени реалността.
30
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поста ми от 35 явно удари нерв. Особено като казах че ги чакат трмбове, ракове и какви ли не други изненади, скочиха на местата си. Е сега като знаете че всичко беше една голяма ИЗМАМА, със сигурност ви е кофти че сте се нашили с по 3-4 ваксинки в дупенцата, а? Знам, боли, ама другия път дано да мислите с пилешките си мозъчета.
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
36, а сега *** и виж колко е сървайвабилити статисктиките за нормалния сезонен грип, само да не паднеш от стола, че онея които ти желаят само доброто - биг фарма, говърмънт, бил гейтс, фаучи, меркелицата, макарона, черния канадски сурать и подобните, само те чакат, имат по 4ти вече бустер шот, случайно ако се уплашиш че първите 3 няма да сработят.
28
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
36, май ти не си разбрал как да осмисляш информация. Каза ти го и джуджето фаучи, хората които постъпват в болниците примерно със счупен крак, обаче тестват позитивни за ковид (защо ли изобщо ги тестват), ги пишат болни от коронавирус, съшата стъкмистика е и с починалите. Да ти кажа ли какви са официалните данни за оцеляване на възрастовите гупи от ковид? 70+ шанса да оцелееш е 99.95%, уау, а? Това са официалните данни на ваксафъшкиите които искат да продупчат дори и децата под 5 г възраст.
27
24
 
11
 
! Отговори
988 преди 2 години
До Анонимен 35С коя част на тялото си разсъждавате?.....Кажи му антиваксър и не занимавай повече с него!
26
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35 Ако за година и половина информиране 24/7 не си разбрал какво се е променило, значи не си способен да осмисляш информация. Такава има в изобилие. Смъртта на милиони хора явно е дребна работа за антиваксърите, та трябва да е "милиарди", за да не драскат цинични неща (и знаем, че това е само оправдание, де). Нито има някакъв сериозен недостиг на стоки, нито недостига на работна ръка е отсега, както и повишаващите се цени на недвижимите имоти.
25
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да ни кажат нас ра нит е ваксажийчета, какво се промени от януари 2020 до сега, та да отменят така *рязко* и *безотговорно* тая тежка пландемия, донесла смърт на милиарди хора? И сега като се вакснаха, в очакване на някой тромб, инфарктче, инсултче или ракче да им дойде на гости, какво постигнаха? Да им кажа аз, все хубави неща - съсипаха икономиката на целия свят, разсипаха милиони и милиони семейства, донесоха жестока инфлация, недостиг на стоки, на работна ръка,невиждано поскъпване на имоти
24
5
 
66
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
За съжаление не мисля че целта на т.нар. ваксини цели само и единствено финансова изгода. Дали е стерилизация, дали е депопулация не знам - но толкова агресивен и координиран подход дори когато се видя че с нищо не намаляват пандемията - не е случаен. А Урсула, и тя е само фронтмен, говорител...други и скрити дърпат конците.
23
7
 
50
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Тук мерките са само на хартия и по добре, защото виждаме че не действат. Но щом урсула ги налага наш Кирчо е длъжен да ги въведе. За ;ваксината;пълен смях, тя беше направена за ухански вариант, при омикрон (доминиращия сега) е пълна нула 0.И кво правим сега? 3-ти,4-ти,кой бустер помага? Никой бе, кара се по леко от нормален грип, от личен опит говоря. Кирчо е навит да махне всички мерки но урсула пречи защото има лична финансова изгода да се продават вакси
22
2
 
18
 
! Отговори
Гого преди 2 години
До Анонимен Ми той си е канадец и действително не е легитимен на поста си.