Зеленски критикува мълчанието на Запада: Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес

Ще намерите покой само в гроба, обърна се той към руските войници
7 мар 2022 07:00, Анисия Иванова
388
Зеленски критикува мълчанието на Запада: Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува западните лидери за липсата на реакция към заплаха на Русия за атака срещу украинската военна индустрия, предаде ДПА.

"Помислете за чувството за безнаказаност на нашествениците", каза Зеленски във видео, публикувано на профила му в "Телеграм". "Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес ... нито дума, все едно западните лидери тази нощ са се стопили", добави той.

Още по темата

Вчера Русия обяви, че силите й възнамеряват да нанесат удари срещу украинската военна индустрия с високоточни оръжия.

Зеленски каза, че стотици служители работят в тези заводи, които се намират в градове, и близо до тях живеят стотици хиляди хора.

"Дързостта на агресора е ясен сигнал към Запада, че санкциите, наложени срещу Русия, са недостатъчни", заяви украинският президент.

Президентът на Украйна предупреди руските войски, че неговите сили ще преследват до гроб всеки войник, който извърши военни престъпления на територията на страната му.

В нощното си обръщение към украинския народ от Киев Володимир Зеленски отправи послание към войските на Москва, като ги предупреди, че ще бъдат изправени пред "съдния ден" за "умишлените убийства" по време на инвазията в страната му.

"Колко семейства са загинали в Украйна? Ние няма да простим. Няма да забравим. Ще накажем всички, които извършиха зверства по време на тази война, на нашата земя", каза Зеленски.

"За вас няма да има покой на тази земя, освен в гроба", добави той, цитиран от БГНЕС.

"Изглежда, че всичко, което руските военнослужещи вече са направили, все още не им е достатъчно. Не са достатъчни съсипаните съдби и осакатени животи. Те искат да убиват още повече".

Зеленски призова западните лидери да предприемат по-твърди действия срещу Москва, като им каза, че "наглостта на агресора е ясен сигнал за Запада, че санкциите срещу Русия не са достатъчни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
1
 
38
 
! Отговори
Марш! преди 2 години
Жалък шут!
244
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай: "САЩ твърдят, че насърчаването на разширяването на НАТО, е в името на мира. Постигнали ли са САЩ това? САЩ твърдят, че ще предатвратят война в Европа. САЩ направиха ли го? САЩ декларират своя ангажимент за мирно решаване на кризата. Но освен предоставянето на военна помощ и увеличаване на военното сплашване, какво е направила американската страна, за да гарантира мира?"
243
0
 
10
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
Са световни лидери задължени да отговарят нещо на Зеленский *Кой е Зеленский? А никой. Това е като аз се щях обръщам до световни лидери, ала те не отговаярт.
242
0
 
20
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Демек май работата отива към Не го познаваме този,понеже запада разбра,че ще си прибира верезиите в рубли!
241
0
 
19
 
! Отговори
НАТО хуманитаристи преди 2 години
Е не пращат ли достатъчно оръжие, за да продължи още повече войната и да загинат повече мирни хора? Какво още иска от ЕС и НАТО?
240
0
 
25
 
! Отговори
Жуков преди 2 години
Ей продажник *** на твойте ,,покровители" живота обича смелите а ти си една марионетка която ще си получи наказанието от бог
239
0
 
33
 
! Отговори
И преди 2 години
Ами вие като "отговорни" управници трябва да си изведете хората от военните ви заводи! Нали именно за това е това предизвестяване, къде ще ударят руснаците. Ама май ви е по-изгодно да държите хората, като жив щит! Ако руснаците не бомбандират-супер. Ако бомбандират, веднага почвате да ревете, колко цивилни жертви има! Само че жертвите да само и единствено заради вас!
238
0
 
28
 
! Отговори
факти преди 2 години
ей наркоман да не мислиш ли че някой ти вярва
237
0
 
31
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Този Зелев му трябва много време да му узрее в канчето,какво забърка в Украйна Русия, цялата Европа.Хлечи като бебе напълнило памперса.Биберона пресъхна.Сега ще преживя като кон на празни ясли.Дано украинският народ се завземе от тази чума , която в момента се прави на светец,борец за идеята на свободата,а в това време гледаме как безмилостно избива народа на Украйна.
236
1
 
25
 
! Отговори
А преди 2 години
Няма и да чуеш, боклучец! Предавай се и всичко да свършва!
235
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 259 - Хората коментиращи тук са реалисти и гледат на всичко като обикновени хора които нито имат полза от тази война , но пък виждат безумието на един фашизиран и алчен за власт келе-ш , който го използваха по най-брутален начин , което си е чиста истина !Освен всичко покрай този конфликт лъсна и истинското лице на т.н. полтичеки "елит" в Европа и Америка и какво точно е така пропагандираната "демокрация " !
234
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ще вкара света в трета световна. Предполагам, че в момента е заложник на нацистите и на американците. И двете страни не му дават да се предава, но нацистите натискат американците чрез него, като го карат да критикува запада, че не им помага.
233
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама този за какъв се помисли бе хора - Той започна да се държи като чели всички са му подчинени и трябва да му се отчитат всеки ден ?! Белята си взха май запада с този откачалник ?!
232
2
 
32
 
! Отговори
Ами сега преди 2 години
Зеленски все по-често няма да чува своите западни помощници. Задава се не само финансова ,но и по-страшна продоволствена криза. Ще има недостиг на зърно! Същият Зеленски спря износа на зърно. Русия също спира износа на зърно и минерални торове. Коя Европейска страна е голям износител на зърно в Европа?! Това е България. Очаквам скоро нашето зърно да бъде изнесено! Чака ни продоволствена криза. Нашите продажници ще изнесат зърното!! Хора бдете, чака ни глад в следващите години!
231
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този артист нонстоп ли е на сцената? И той заживя като световен лидер под светлините на прожекторите.
230
2
 
25
 
! Отговори
АМАН преди 2 години
Взе се много на сериозно това Момченце... жалко ще други хора страдат заради безотговорно поведение.... той си Свърши неговата Работа (Обеща на Американците Война) самоче го изоставиха... това и се очакваше... предателите никой не ги Обича :)
229
3
 
26
 
! Отговори
Харпър преди 2 години
С подобни изказвания се печели ообратното на съчувствие. За да спасят неговата страна, да вкарат цяла Европа във война, как ли пък не.... Разбира се, че няма да се рискува и да се предизвика по-мащабен конфликт (извън територията на Украйна). Жалко е за това, което се случва, да, но в крайна сметка именно Зеленски може в миг да спре всичко, нали така? Монетата винаги има две страни.
228
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък сега ли си дава сметка какво представляват той и държавата му за Запада - просто средство да го начука на Русия. Толкова е ясно и прозрачно че повече не може и да бъде. С тази разлика че Русия не е нито Сирия нито Афганистан - никой няма да се намеси с военна сила защото знаем какво ще последва. Жалко за наивните украинци. Някой от запад ще им помогне само с оръжия нека сами се спасяват. Ако могат а то я ясно че не. Направо да се изсмееш.
227
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо толкова руски *** има тук? плащат ли на сайта за това че се води пропаганда от *** и няма нормално дискусия тук.
226
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко го прецакаха нашите евро-тарикатчета. Употребиха го и така му намазаха ските, че ше изфърчи в космоса с цялата Украйна