Зеленски критикува мълчанието на Запада: Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес

Ще намерите покой само в гроба, обърна се той към руските войници
7 мар 2022 07:00, Анисия Иванова
388
Зеленски критикува мълчанието на Запада: Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува западните лидери за липсата на реакция към заплаха на Русия за атака срещу украинската военна индустрия, предаде ДПА.

"Помислете за чувството за безнаказаност на нашествениците", каза Зеленски във видео, публикувано на профила му в "Телеграм". "Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес ... нито дума, все едно западните лидери тази нощ са се стопили", добави той.

Още по темата

Вчера Русия обяви, че силите й възнамеряват да нанесат удари срещу украинската военна индустрия с високоточни оръжия.

Зеленски каза, че стотици служители работят в тези заводи, които се намират в градове, и близо до тях живеят стотици хиляди хора.

"Дързостта на агресора е ясен сигнал към Запада, че санкциите, наложени срещу Русия, са недостатъчни", заяви украинският президент.

Президентът на Украйна предупреди руските войски, че неговите сили ще преследват до гроб всеки войник, който извърши военни престъпления на територията на страната му.

В нощното си обръщение към украинския народ от Киев Володимир Зеленски отправи послание към войските на Москва, като ги предупреди, че ще бъдат изправени пред "съдния ден" за "умишлените убийства" по време на инвазията в страната му.

"Колко семейства са загинали в Украйна? Ние няма да простим. Няма да забравим. Ще накажем всички, които извършиха зверства по време на тази война, на нашата земя", каза Зеленски.

"За вас няма да има покой на тази земя, освен в гроба", добави той, цитиран от БГНЕС.

"Изглежда, че всичко, което руските военнослужещи вече са направили, все още не им е достатъчно. Не са достатъчни съсипаните съдби и осакатени животи. Те искат да убиват още повече".

Зеленски призова западните лидери да предприемат по-твърди действия срещу Москва, като им каза, че "наглостта на агресора е ясен сигнал за Запада, че санкциите срещу Русия не са достатъчни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-важно е в профила му в тик-ток и инстаграм какво пише. А не така думам ти дъще сещай се снахо за лъжливото овчарче.
264
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците имат 75 трилиона долара ресурси. Нормален е апетита към териториите им. Могат да оцелеят и да живеят самостоятелно. Храна имат и оръжия имат. А нас в Европа ни чака глад и липса на горива и някои ресурси.
263
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друсан очаквал от господарите му реакция? Значи си загубил от самото начало бре наркоман ***
262
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленото човече май взе да проумява , че е употребено ...
261
36
 
3
 
! Отговори
до 298 преди 2 години
Путин е загубил още в момента, в който влезе в Украйна. Ако беше влязъл само в отцепените територии като "миротворец", имаше шанс да му се размине само със сериозно мъмрене. Сега обаче дните му са преброени... Колкото повече дни минават без забележимо развитие, толкова по-малко дни му остават.
260
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО има сила, но няма ум. Путин греши, но продължава напред. Всеки ден му носи малка победа, която НАТО не признава и няма да признае. Но победите са победи, а НАТО не печели дори от грешките на Путин. Путин ще иска и война с НАТО, за да принуди Запада да отмени санкциите.
259
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушайте, другари, време е да спрем Путин да гони нацистите и ние да изгоним нацистите от Източна Украйна. Време е да станем съюзници на Путин и Русия, както преди, и да изгоним нацистите от Западна Украйна. Путин не може да не е съгласен. Ще заловим всички нацисти в Западна Украйна, каквото и да означава това. Време е за съюз с Путин и борба с нацистите в западна Украйна. И няма време, другари, защото след Одеса идва ред на западна Украйна.
258
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО трябва да влезе в Западна Украйна, за да защити източната граница на НАТО от нацистите. Путин каза, че имало нацисти. НАТО трябва да осигури сигурност на бежанците от хуманитарните коридори на Путин. НАТО трябва да затвори небето над Западна Украйна, за да не може Путин да сгреши да удари бежанците и да му падне самолета. Украинците ще водят близката война, а НАТО ще удря забелязаните нацисти в Източна Украйна. Нацистите в Източна Украйна са маскирани като руски войници.
257
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
математическа задача:1. първа среща за преговори между украйна и русия - украинската делегация е 5 човека.2. втора среща - украинската делегация е 3 човека. двама са разстреляни за държавна измяна.3. трета среща - колко човека ще бъде украинската делегация?
256
0
 
6
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
Хайде сега - обиди ... Киро нали обеща ...
255
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да питам за един И АЗ ДА ПИТАМ ТИ КЪДЕ ПРОЧЕТЕ ТОЯ ЗАКОН ЗА ...КОЙТО ГОВОРИ МАЙЧИНИЯ СИ ЕЗИК ЗАТВОР- ЗАЩОТО СЕ ОПИТАХ ДА НАМЕРЯ ТАКЪВ Е НЯМА. С ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ МОЖЕШ ДА ДОСТИГНЕШ ДО ВСЕКИ ДОКУМЕНТ НА КОЯТО И ДА Е ДЪРЖАВА ПО СВЕТА. ОТ НЯКОЛКО ДЕНА СТАРАТЕЛНО ИЗДИРВАМ В ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО- НЯМА. ВСЯКА ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА Е ПУБЛИКУВАЛА ЗАКОНИ И НАРЕДБИ- ТА КЪДЕ?
254
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А 10 МИЛИАРДА ДОЛАРА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ ОТ САЩ НЕ ЧУ ЛИ?
253
4
 
19
 
! Отговори
нещастник преди 2 години
заради тебе стана всичко защото си се продал на дявола т е сащ !!!
252
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инсталираните марионетни диктаторчета винаги са много изненадани и гневни когато бъдат изоставени от кукловодите си. Така свършват приятелите на Вашингтон - Кадафи, Саддам, Саакашвили, Осама бин Ладен, Пашинян, Бойко Борисов, Кирил Петков. Най-добре да си купи някоя по крехка вратовръзка за дъвчене.
251
3
 
14
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
Че ти на кой си притрябвал вече? Едни си избърсаха дирниците с теб и толкоз! Сега се моли полските гори да не те срещне руската мечка!
250
3
 
23
 
! Отговори
Да питам за един преди 2 години
приятел: само с тебе ли да се занимаваме? А с тези, които не искаш да пуснеш да си спасят семействата? А с тези, които изтребваш вече 8 години? А със закона ти за забрана на майчиния език и затвора, който грози всеки "неукраинец"?!!! Хайде стига си занимавал света с болния си мозък. Седни и се договори като ръководител на голяма европейска държава за бъдещето й!
249
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, няма да намери покой дори в гроба, защото ще гори в ада.
248
3
 
35
 
! Отговори
волк преди 2 години
клоун върви в цирка
247
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е като някакъв просяк, ама дайте това, ама кажете ми нещо хубаво.
246
1
 
22
 
! Отговори
Цанко преди 2 години
Зеленски, няма и да чуеш, зашото снощи цената на Брент петрола скочи до 137 долара (50% поскъпване от деня преди войната да почне) и веднага западните медии написаха, че става страшно за целия свят. Сега и там се чудят какво ще правят и не ви е до вас.