Зеленски критикува мълчанието на Запада: Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес

Ще намерите покой само в гроба, обърна се той към руските войници
7 мар 2022 07:00, Анисия Иванова
388
Зеленски критикува мълчанието на Запада: Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува западните лидери за липсата на реакция към заплаха на Русия за атака срещу украинската военна индустрия, предаде ДПА.

"Помислете за чувството за безнаказаност на нашествениците", каза Зеленски във видео, публикувано на профила му в "Телеграм". "Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес ... нито дума, все едно западните лидери тази нощ са се стопили", добави той.

Още по темата

Вчера Русия обяви, че силите й възнамеряват да нанесат удари срещу украинската военна индустрия с високоточни оръжия.

Зеленски каза, че стотици служители работят в тези заводи, които се намират в градове, и близо до тях живеят стотици хиляди хора.

"Дързостта на агресора е ясен сигнал към Запада, че санкциите, наложени срещу Русия, са недостатъчни", заяви украинският президент.

Президентът на Украйна предупреди руските войски, че неговите сили ще преследват до гроб всеки войник, който извърши военни престъпления на територията на страната му.

В нощното си обръщение към украинския народ от Киев Володимир Зеленски отправи послание към войските на Москва, като ги предупреди, че ще бъдат изправени пред "съдния ден" за "умишлените убийства" по време на инвазията в страната му.

"Колко семейства са загинали в Украйна? Ние няма да простим. Няма да забравим. Ще накажем всички, които извършиха зверства по време на тази война, на нашата земя", каза Зеленски.

"За вас няма да има покой на тази земя, освен в гроба", добави той, цитиран от БГНЕС.

"Изглежда, че всичко, което руските военнослужещи вече са направили, все още не им е достатъчно. Не са достатъчни съсипаните съдби и осакатени животи. Те искат да убиват още повече".

Зеленски призова западните лидери да предприемат по-твърди действия срещу Москва, като им каза, че "наглостта на агресора е ясен сигнал за Запада, че санкциите срещу Русия не са достатъчни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
2
 
25
 
! Отговори
hh преди 2 години
колко са им евтини методите на манипулация, дали му тая зелена блуза , та да не е с кастюм, все едно той е на фронта. С черното на Мутафчийски беше същото. Ами Володимир като искаш хората да излезат да се бият излез и ти и какво очакваш от лидерите на ЕС да се изказват през час? Май някой иска на всяка цена да мрем...
224
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТоя е номинал. Все едно Путин да говори с Киро... Ако се говори, говори се с Шефа...Путин каза, че ще говори с тези които решават...
223
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако украинския народ не е съгласен със Зеленски, нямаше да се бие с руснаците, а щяха да го убият него. Зеленски е гласа на народа.
222
7
 
38
 
! Отговори
как го търпят преди 2 години
Как го търпят още украинците тоя *** за кашата която надроби???
221
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на зеления късяк му беше най-важно да е над кремълския късяк, и реше да си го мери в името на егото си, е сега може да му светне, че си е намерил майстора
220
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правеше се на мъж,говореше за връщане на ядрено оръжие на границата на русия,сега се крие,като мишка и плаче.Иска да вкара Европа в световна война.Айде марш,съгласявай се на всичко,да спасиш народа си.
219
6
 
45
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Палячото взе да се изживява като диригент на Запада
218
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България, също както Русия, е пълно със зобмирани хора, които вярват на лъжите от Кремъл и подкрепят терориста ***
217
3
 
27
 
! Отговори
АМИ.. преди 2 години
Ще свърши като Кадафи или вързан в лудницата-при велики "наполеони","цезари","македонски"....Укри много искаха да направят атомна бомба,но Вова ги разбра навреме..Америка дърпа конците на доверчиви маниаци,накрая отиват на оня свят..С Хитлер,Бен-Ладен,Кадафи...Имат снимки американския,бритиш елит с тях,прегръдки,усмивки...Но..Всичко е театър.И тази война още не е започнала..
216
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
световните лидери са мишки. Не знаят какво да правят.
215
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
SQDAI PREGOVARQI EVREINO ISKASCH SVETA DA ZATRIESCH GAD NEZEMNA ZNAEM NA KOI SLUGUVASCH
214
2
 
38
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
Този пигмей си мисли, че целият свят денонощно трябва да го гледа в последната му роля на президент и да го аплодира. Само че, реалиният живот не е кино, където можеш да снимаш един и повече дубли. В него не можеш да се върнеш и да изпълниш по друг начин ролята си.
213
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Смирен - нищо чудно тва да е цирк. Твърде станаха ясни начините им на работа през последните 2 десетилетия и имам усещането, че Зеленски, Путин и Байдън играят заедно. Или ако не е така и тримата са по-тъ-пи от колкото изглеждат.
212
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наркоманчето иска внимание! ооо, cry baby... Нацист и предател на родината си.
211
2
 
21
 
! Отговори
Смирен преди 2 години
Видеата на Зеленски ми приличат на тези на Бин Ладен.И двамата са създадени изкуствено от някой и като си свършат работата не отиват на съд а във вечните полета.
210
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само тоя клоун от цял свят не разбра, че Украйна за НАТО е просто начин да си заличим част от застаряващите оръжия. Зеленски за нищо не става - за по-малко от 2 седмици загуби всички ключови фабрики, заводи, електро-централи... Тъ-по парче си избрахме, ама кво да очаквах от човече, което научава украински едва когато е на 12. Къф интелект може да се очаква от човек на който му трябва повече от десетилетие да научи езика на държавата в която е роден.
209
0
 
3
 
! Отговори
До 234 - сто преди 2 години
Прав си и ние българите сме така. Това с парите впечатлява само западняците. Е ме, с 3бона заплата ям филийка с пастет на промоция и чай от на бабата липата. На края на месеца квито кинти останат 1,5 - 2 ги давам на жената да си ги държи под матрака.
208
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 237 "Не пращат лекарства". Пращат, путинофилче, или по-точно пращаме, но ти няма как да знаеш, защото по цял ден четеш руски източници, които даже не наричат войната в Украйна война.
207
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сто "Руснакът може да оцелява като скот в продължение на много много време." Нещо не си разбрал. Тук не става дума за "руснака", а за руската държава и способностите й да се въоръжава и развива военната си индустрия. Ще видим дали ще могат при тези санкции. А за руснаците ... ами там невинни няма, затова, когато дойде време за ВЪЗМЕЗДИЕ, ще е страховито и без оглед за загубите им.
206
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжеш, не пращат лекарства, пращат оръжия на укрофашистите.