Германия: ЕС бързо да приеме Северна Македония и Албания

Призив на Олаф Шолц
29 мар 2022 13:45, Росен Стойчев
90
Германия: ЕС бързо да приеме Северна Македония  и Албания
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз бързо трябва да приключи преговорите за достъп със страните от Западните Балкани. Това обяви германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Индипендънт.

Още по темата
Германският представител обясни, че Албания и Северна Македония имат правото да се присъединят към групата. Настоява, че всяко следващо забавяне прави Западните Балкани по-податливи на влияние от трети страни.

"За нас е ясно, че ЕС трябва да продължи с институционалните реформи. Така ще бъде способен за разширяване", заяви Шолц.
 
Преговорите със страните от Западните Балкани са приоритетни за ЕС. Северна Македония и Албания очакват покана за преговори.
 
На този етап поканата се забавя заради противоречията между македонското правителство и България. Шолц настоява, че тяхното присъединява ще гарантира мир.
 
Предстоят разговори между европейските държави по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
13
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Както Турция иска да влезе и са започнали преговори както и при Украйна, РСМ, защо не вкарат и други държави в ЕС - Либия, Сирия, Мароко. Даже нека влязат цялата Северна Африка, за да не дойде влияние от друго място...
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
55 при толкова турци в Германия, май Германия ке падне! Сещате ли се какво ще стане ако приемат Албания, която е мюсюлманска държава, а Турция не я искат точно заради това, ЕС бил съюз на християните. Ок. А Албания с каква религия е? А Македония направо ще взриви немските турчета, защото макетата се дънят по всички преговорни глави, а Турция отговаря на двойно повече от тях. Не защитавам Турция, но поведението на немците и долно.
50
1
 
7
 
! Отговори
NNN преди 2 години
Ееее защо ми триете коментара за тоя германски ....
49
4
 
5
 
! Отговори
Текущите Европейци преди 2 години
не Стигат да се Бием с Путин до Последният Европеец - трябват ни още!
48
4
 
1
 
! Отговори
420 преди 2 години
До АнонименТУРКИЯ КЕ ПАДНЕ
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три пъти съюзници с германия три национални катастрофи очертава се третата
46
2
 
24
 
! Отговори
Да ама не преди 2 години
Вето на предложение за ускорено пресъединяване на Северная македония и Албания! Когато затворят всички предсъединителни глави и държавите са им напълно готови за да са част от ЕС тогава може да се мисли за пресъединяване на някой!
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте малко сега. Ако причината да приемеш в ЕС е това че някой е член на НАТО, и то без да отговаря на условията за прием в ЕС, не е ли редно първо да приемат Турция!? Не съм за това, но някак неадекватно ми си струва държава която им пази дъто от години да я отсвирват, а да бутат други, дето нарушават какво ли не.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааааааааа хаххаахахахах *** фашистки татари
43
2
 
22
 
! Отговори
Питам преди 2 години
А ние кога в ШЕНГЕН?! Или за някой може дори и да се намират в война,да са пропити с корупция и където оръжието се продава в интернет а за други от 2007 годиня трябва да са под мониторинг и всяка година да им се казва вие не сте готови за шенген,пазете границата с Турция не обръщайте внимание на недружелюбната реторика на Северна Македония... Стига с тези двойни стандарти господа "демократи"! Тези ВАШИ двойни стандарти разпалиха този конфликт в Уктрайна на границата с България!!!
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това сега защо? От кога ЕС е напълно зависима от НАТО? Германия да обясни защо ЕС се обвързва с НАТО? ЕС е организация на Европейски държави. Тия география учили ли са? С това си поведение Германия само доказва, че ЕС е робска структура, която е параван на американците. Никой в ЕС не е реално свободен да води европейска политика. Тогава за какво е тоя ЕС? Да ни затваря бизнесите, да ни поставя условия за живота ни и да ни изнудва да 42 пола и колко да са големи краставички в буркана? Отврат!
41
4
 
11
 
! Отговори
Пазарна икономика преди 2 години
Единственият начин и Сев.Македония и Албания да нямат газ от 01.04.2022 г. - е да ги приемат в ЕС ))) Самият ЕС, во главе с Германия, е в стрес от това как ще плаща за руската газ от 01.04.22 г. (не е Първоаприлска шега!) с рубли! Преди месец, когато ЕС яростно въвеждаше санкции с/у Русия - курса на долара скочи 86 до 146 рубли/долар, а сега - както наближават плащания в рубли - пак отиде към-то 85-90 рубли за долар. Ама пазарна икономика, бре! Нищо ново )))
40
2
 
19
 
! Отговори
Док преди 2 години
На какво отгоре бре, швепстер? Малко ли мюслемии имате у германско, че за още се натискате?
39
3
 
26
 
! Отговори
българина преди 2 години
че какво обшо имат двете с този конфликт? искам един аргумент от Козяк? ако те влязат Ние излизаме веднага и пускаме ЮП и Белене. германците стават все по нагли под напора на краварите. това няма да свърши добре....
38
3
 
25
 
! Отговори
Путин преди 2 години
имате още 2 дена да си Осигурите - Рубли! Играта Свръшва скоро!!
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо?
36
2
 
2
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Понякога подобни призиви са си чист популизъм, но в случая имаме много нестабилна политическа обстановка при макетата. Ето го един пендеровски, колко лесно ги говори на ангро. Лошото е, че там много независими медии няма. Затова някои лидери в ЕС се притесняват, че тази странна държавица ще започне да се люшка към соц господарите си от по- на Север... Другата проблемна не е Албания, където отдавна нещата си се случват според техните си разбирания, а БиХ с фанатици и кремълски *** като додик.
35
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС нарушава собствените си правила. Време е България да поиска да си възстанови загробените реактори в Козлодуй! Да се приеме бандитска, бандеровска Украйна е недалновидност, с лоши последици за съюза. Украйна не е в съюза, защото е корумпирана световна перачница на мръсни пари, държава, която нарушава човешките права и свободи. Кое от това се е променило днес? Сега зорът ще бъде да се натикат обратно разселените фашисти в Украйна.А за Македония -нямам думи. ЕС е позор!
34
0
 
10
 
! Отговори
Трябват Нови преди 2 години
Р0бе, ама Ба лъ ците бързо свършват!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само коминтернското недоносче липсва в този съюз.