Петков: Мястото на РСМ е в ЕС, напредваме бързо

Имало добри новини от съвместната историческа комисия
49
Петков: Мястото на РСМ е в ЕС, напредваме бързо
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков съобщи, че по време на срещата си днес с колегите си от Румъния, Република Северна Македония и Черна гора – Николае Чука, Димитър Ковачевски и Здравко Кривокапич, е била обсъдена и темата за разширяването на ЕС.

Още по темата

„Искам да кажа ясно, че работим с Ковачевски по много координиран начин с много фокусирани срокове. Поставихме си няколко поетапни цели, които трябва да бъдат постигнати. РСМ има място в европейското семейството, колкото може по- бързо и нашето правителство е ангажирано да постигнем този резултат, колкото е възможно по-експедитивно“, каза той.

„Нашите взаимоотношения се подобриха много през последните три месеца, защото си говорим много, имаме обща цел и при кризата с войната в Украйна Западните Балкани трябва да поемат пътя към ЕС и очаквам този процес да се ускори“, посочи Петков.

Той съобщи, че има добри новини от съвместната историческа комисия

„Някой от въпросите, които изглеждаха толкова трудни за преодоляване, сега изглеждат толкова по- близки. Оптимистът съм, че ще постигнем всичко колкото се може по-бързо“, обобщи премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: ЕСКирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Последното преброяване на македонските шовинисти,не отрази в официалните си документи,че там живеят близо сто хиляди българи.Не ги отрази,защото не фигурирали в конституцията на това джудже-държава. Г-н Петков,запомни добре. Ковид-19,Македония,днес Украйна,политиката ви по отношение на тези фактори беше и си остава погрешна.Окопалите се "фронтоваци" от герберската династия,за всеки ден са ви подсигурили мини.Почти съм сигурен,че скоро ще отидем на поредните избори,които ще са бреме за вас.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
национален предател!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато правителството и парламентът на РСМ не се обвържат юридически с ангажименти, че се разграничават от антибългарската югомакедонистка идеология на лъжи и омраза, не може да става и дума за вдигане на ветото. Няма никакви обективни причини да не бъдат изпълнени поне условията "4+1" и българите да не бъдат още сега вписани като държавнотворен народ в Конституцията на РСМ !
36
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Република Северна Македония ще влезе в Европа Унион. Министър-председателят Петков,напук на малкото му врагове,изцяло русофили,си гледа прекрасно работата.
35
4
 
4
 
! Отговори
Кой преди 2 години
знае какви си ги забъркал Кирчо!!! Лошото е ,че твоите глупотевини ще плащат и внуците ни!
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** дойде с обещания, които не изпълнява и се очерта като машата на Мустафата, разбирай САЩ! Да си ходи там, откъдето е дошъл! При едни избори кабинетът Кирчо-Кокорчо ще падне! Мисля ,че до 2-3 месеци най-много да изкара!
33
12
 
6
 
! Отговори
Три пъти ура! преди 2 години
Винаги ми е смешно колко хора твърдят, че такива действия са доказателство, че премиерът е марионетка, изпълнява чужди интереси, е част от новия световен ред и т.н. и т.н.. Мили хора, той просто е либерал. Мирогледът му е либерален, политиката му също - стандартни либерални позиции. Същото важи за останалите от ПП.Винаги съм се питала каква би била България с либерално, шумно мнозинство в парламента. Радвам се, че доживях да го видя в ранна възраст. Само напред, Кириле.
32
4
 
4
 
! Отговори
перко преди 2 години
Скоро, много скоро Киро ще гризне дървото!
31
3
 
24
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Рано е Кире за РСМ да влиза в ЕС с тази антибългарска голяма уста ,!А за тебе Кире също е рано да си премиер с твоята голяма уста и доста празна глава!Я си подай оставката ,че като Борисов ще те страх да излезеш сред хората!
30
2
 
18
 
! Отговори
аз преди 2 години
Кире, свикай референдум по въпроса! Стиска ли ти?
29
3
 
22
 
! Отговори
Предател преди 2 години
Просто Киро, просто предател
28
1
 
6
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
И като ги вземат в ЕС, нашите патриотични партии на кого ще продават паспорти? То не си струва да идваш на власт без тая далавера.
27
2
 
10
 
! Отговори
Р преди 2 години
Много ме дразни това македонско знаме, на първо време ще трябва са си сменят знамето и после ще видим.
26
2
 
24
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Празна говорилня с празна главс начело
25
2
 
31
 
! Отговори
44 преди 2 години
Петков , не хитрувай!И обстановката в Украйна ням да ти помогне да те изгоним !При тях нищо не се е променило в отношението към основните проблеми!Мислат да се промушат вЕС покрай Украйна , но няма да стане.Това са съвсем различни неща!
24
4
 
8
 
! Отговори
АКА45 преди 2 години
АКАДЕМИК ТОДОР ПАВЛОВ Е ПРЕДАТЕЛЯТ НА БГ, ЗАЕДНО С БКП И КПСС.
23
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков ти си национален предаъел и американски б.окл.ук!
22
3
 
26
 
! Отговори
Психолог преди 2 години
СЛЕД КАТО ГИ ПРИЕМЕМ В ЕС - ТЕ СЪВСЕМ ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЯТ ЗА НАС.
21
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя клоун е време да си ходи към Канада
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паляка щото се дъни по всички други направления гледа да блесне с външна политика.И то каква политика.Да се подмазва на народ който ни нарича мръсни българи.Точно пък тия жалки клошари като ги знам какви са брадясали мазни смърдящи на пот цигари и спарено...Абе всички ли от Харвард са такива инвалиди?