Путин увери Шолц: Европа може да продължи да плаща за руски газ в евро

Германският канцлер е разговарял с президента на Русия
30 мар 2022 21:14, Красимир Ангелов
108
Путин увери Шолц: Европа може да продължи да плаща за руски газ в евро
Снимка: БГНЕС

Германското правителство съобщи, че руският президент Владимир Путин е казал на канцлера Олаф Шолц, че Европа може да продължи да плаща за руския газ в евро, а не в рубли, както беше обявено по-рано.

Още по темата
Говорителят на германското правителство Щефен Хебестрит заяви, че Путин е казал на Шолц, че плащанията от Европа през следващия месец "ще продължат да бъдат в евро и ще бъдат преведени както обикновено в „Gazprom Bank ", която не е засегната от санкциите".

След това банката ще преобразува плащанията в рубли, цитира Хебестрит думите на Путин.

"Германия изрази настояването си плащането за газ от Русия да се извършва в евро или долар", съобщиха от кабинета на министрите след разговора между Шолц и Путин.

В разговор с Путин Шолц е изразил несъгласие с предложената схема за плащане на руския газ и е поискал писмено обяснение, съобщава БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие тука буквално ли си представяте, че някой може да "врътне кранче" и да спре подаването на газ. Това е адски сложен процес и би отнел седмици, отделно добива не може да бъде спрян ей така, това значи, че трябва да горят газа, защото няма къде да бъде пренасочен. Руснаците нямат избор, да доставят, а Европа няма избор да плаща. Реално притока на валута не е спрян, а Газпром банк си оперира нормално, демек всичко са кьорфишеци, да страдат бедните руснаци, Путин го боли фара за тях.
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не знае какво му е в главата на Путин, и какво ще направи. Той и Украйна нямаше да напада, но я нападна.P.s Не съм нито русофил, нито русофоб. Мир за всички народи!
10
8
 
18
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
:) Набиулина, шефката на централната банка, една от малкото с интелект в путиновата пасмина, сигурно най-накрая е успяла да му набие в главата на малкия злодей, че на война може и да си играе, макар и твърде неуспешно и пагубно за хиляди невинни хора, но на финансии ако така продължава, ще трябва направо да дърпа щепсела на цялата си империика. Та Газпром банк им остана единственият контакт с водещия финансов свят.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Квадратната глава да вади марките...
8
3
 
10
 
! Отговори
Zeitgeist преди 2 години
Тъй като явно има неразбиране как точно трябва да се плаща, вече нагледно е обяснено...със спирането на подаването по газопровода Ямал.
7
11
 
15
 
! Отговори
123 преди 2 години
Може ли в путкойни? Много са популярни напоследък.
6
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вече никой не взима джуджето насериозно, лъжи, евтини блъфове, слаб играч е, много слаб." Лъжи са заводите работещи на соларни панели. Хахахаха. Гледах немските новини, протести срещу санкциите - заводите не издържат на новите цени, а в тръбите през Ужгород руската газ е на абсолютния минимум. Народа на Германия отдавна осъзна, че изхранва съюз с 15 икономически безполезни държави.
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А руските СМИ съобщиха че Путин е обяснил защо плащанията ще са в Рубли... Явно превода не се е получил добре ... Германците казват едно а Руснаците друго... :)
4
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що станА бе, Джуджин?
3
20
 
12
 
! Отговори
българина преди 2 години
споко, следващия месец, то не се губи, нищо не се разминало
2
11
 
17
 
! Отговори
Смешници ... преди 2 години
То щото някой е очаквал друго.
1
26
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин пак дава назад. Вече никой не взима джуджето насериозно, лъжи, евтини блъфове, слаб играч е, много слаб.