Бориславова: Петков е готов да даде зелена светлина за преговори на РСМ с ЕС

Съветниците не трябва да водят външната политика, каза тя
17 апр 2022 10:37, Петя Славова
296
Бориславова: Петков е готов да даде зелена светлина за преговори на РСМ с ЕС
Снимка: БГНЕС


Съветниците съветват, а не водят външна политика. Правителството на Кирил Петков има готовност да даде зелена светлина за започване на преговори на РС Македония с ЕС тогава, когато има резултати. Това заяви Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера.

Още по темата

Бориславова коментира разногласията между премиера и външния министър Теодора Генчовска, която в петък в Народното събрание обвини премиера, че води втора външна политика, в която огромна роля играе неговият външнополитически съветник.

„Разговорът с г-жа Генчовска е много ефективен, както и с всички министри. Заседанията на Министерски съвет протичат в много конструктивен дух“, каза Бориславова по бТВ и добави, че вчера в Битоля външният министър е заявил, че с премиера говорят в един глас.

Бориславова заяви, че "Продължаваме промяната" са решили да станат сега партия, защото е трябвало се справят 4 важни задачи през първите 100 дни на управлението им.

"За нас беше по-важно да решим като минимум 4 важни задачи за първите 100 дни: нов начин за справяне с ковид кризата, да приключим успешно с Плана за устойчивост, да направим първите крачки на съдебната реформа със закриването на специализираните съдилища, справянето с енергийната криза и подпомагането на бизнеса и гражданите",  каза тя.

Бориславова заяви, че са се справили с ковид кризата, както и с енергийната криза. Според нея основното предизвикателство пред кабинета и ПП е комуникацията.

"Едно от големите ни предизвикателства е комуникацията, за да обясним на хората как се извършва промяната. Имаме и предизвикателството да имаме по-добра комуникация между коалиционните партньори, да се научим да работим по-добре едни с други", каза тя.

Не сме обсъждали явяване на следващия избори, защото това не е на дневен ред, заяви Бориславова.

Тя коментира и напрежението в коалицията възникнало около избора на гуверньор на БНБ. Според нея има съществена разлика между поста гуверньор на БНБ в сравнение с поста председател на Бюджетната комисия.

От ПП сме много доволни от начина, по който Любомир Каримански води Бюджетна комисия, не казвам, че той като отиде в БНБ ще прави нещо на тъмно. Когато имаш трима коалиционни партньори, които не подкрепят няма номинация, няма как да вървиш напред, заяви началникът на кабинета на Петков.

Тя потвърди, че са водени разговори между депутати на ПП с Каримански: „Предлаган е пост на Каримански в Световната банка“. От ПП няма да приемат лично по никакъв начин, че той ще съди МФ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
2
 
29
 
! Отговори
АЙСИКТИР КИРО преди 2 години
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА ПРЕДИ СВЕТЛИНАТА !!! !Е гати аматьорите продажни !
166
48
 
4
 
! Отговори
Alban Bushi преди 2 години
България е срам за ЕС, като не дава право на две съседни страни за преговори. С какво право една приета по милост държава застава на пътя на евроинтеграцията им? На нашият път навремето, ако беше застанал някой си представям воят ви тук. Закостенелите ви глави, които искат един народ да излезе и каже, че са българи хайде накрая да уврят. Няма как да стане. Бъдещето е напред, а не при Гоце и моце. На Македония и Албания в ЕС.
165
0
 
11
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Тоя е ***
164
0
 
21
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
За фалша на управителите. ЕДНО ГОВОРЯТ, ДРУГО МИСЛЯТ, ТРЕТО ИЗПЪЛНЯВАТ - НАРЕЖДАНЕТО "ОТ ГОРЕ". Та, как да вярваме, на кого да вярваме? Тежко и горко, ПАЗИ БОЖЕ, такъв управител да е от високите етажи???...
163
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киролените са готови. Но и избирателите вече са готови, а билети за всичките канади по света също има!
162
4
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
На Балканите няма как да има македонско население след като от Белазките(Пелазките - Гърците не произнасят буквата "Б" и я заменят на "П"), някакъв си Цар Дор, който имал близнаци за наследници на короната - Магнет и Македон я разделил на двамата по равно. Магнет наследил западната част, известна по неговото име като Тесалия, а Македон источната част/сегашна южна Тракия/ и започнали да я именуват на името на монарха. Сега кой Белазки(Българи) - Бели Хора са Макета единствено Магарето знае!
161
0
 
18
 
! Отговори
Bлк преди 2 години
Хвании единия, та удари другия, му се вика. *** доста в това правителство. А Весела Чернева е най-продажната, но съветничка
160
1
 
28
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Оформи се македонска нация след Втората световна война, защото в България беше гнусно: диктатура, нисък стандарт, марионетка на СССР. Сърбите се възползуваха и успяха. /Най смешно ми става, когато някой нарече сърбите "братски народ". Трябва да се чете повече история/.
159
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наш Кичо дали като се понаааааака и предаде БГ-интересите, пак ще избяга в Канада? Или в САЩ? Да залагаме ли?
158
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чаканите резултати във вид на парички от някой ли ще са?
157
1
 
21
 
! Отговори
Тая говори не като преди 2 години
ПР или говорителка на премиера,а направо,като него!Мисля,че както съветниците,така и помощният или обслужващ персонал не определят мнението, позицията,становището или отношението на министър-председателя и правителството по-една или друга тема и проблема!?!Още малко и "хубавото" Ленче ще надмине своята предшественичка,с която Баце делиха една килия в кауша?!?Хайде малко по-скромно,обрано и прибрано!!!Този филм сме го гледали вече и 32 години вървим по-тези пътеки,тъпчейки на едно място!!!
156
3
 
42
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Кирето колкото може да осе.ре,ние не можем да изринем 100 години.
155
3
 
34
 
! Отговори
къде е откраднатото? преди 2 години
До Боже колко -- пак продължават внушенията. Къде е това откраднато? Една жена чула на пазара, че друга като се връщала с колата от Бургас, видяла нещо да свети като кюлче в асфалта. Но не знае къде било заровено. Да чегъртат, де, ама нищо не чегъртат, имат за 200 години - зали, плувни басейни, язовири, софийското метро, софийски булеварди, магистрали, хиляди построени обекти - все може нещо откраднато да изкопаят - и да си го вземат и него, заедно с 18те милиарда, окрадени за 3 месеца.
154
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ви промяната, измислената държава ни слага на трите букви. Киро леketо не му пука за България. Стъпят ли макетета в ЕС, ще ни се лендзат болшевиките во век и веков! Киро е душено болен, ако си мисли, че това му е положителен ход!
153
2
 
24
 
! Отговори
11 преди 2 години
Не ни занимавайте с тези аматьори, а какво ще кажете.
152
1
 
12
 
! Отговори
Смърт на ДС преди 2 години
Браво на Кирчо. Петата колона да свири на дюдюци.
151
1
 
51
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Била се справила с ковид кризата.Кукло ,със зелен сертификат и унижение на неваксинираните ли си се справила.Подавайте си оставката и повече не се връщайте.Клоуни такива
150
35
 
6
 
! Отговори
Боже колко преди 2 години
психично болни са крадците и путинофилите, слуги на Кремъл и Банкянския престъпник.Дотолкова сраснали се с властта, парите и кражбите, че не могат да приемат че съществува и друга реалност, в която те вече не са на власт и не могат да крадат. Но би трябвало да се страхуват, че може да сане и по-зле и откраднатото от тях да бъде конфискувано, а те хвърлени ефективно в затвора.
149
12
 
41
 
! Отговори
ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 години
МРЪСНИЯТ ПРЕДАТЕЛ КИРО И ГОЛЕМИТЕ ИЗМАМНИЦИ СА МАРИОНЕТКИ НА КРЕМЪЛ РАДЕВ И ЧЕРЕПНИТЕ ОЛИГАРСИ СЪЗДАДЕНИ ЧРЕЗ ИЗТОЧВАНЕ СПЕСТЯВАНИЯТА В БАНКИТЕ НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ ОКРАДАХА НАРОДА СИ КАТО ФАЛИРАХА 19 БАНКИ- ТЕ РАЗПИЛЯХА И РАЗБИХА ИКОНОМИКАТА НА БГ А СЕГА С МАШИНИТЕ НА МАДУРО СИ НАЗНАЧИХА МАРИОНЕТКИТЕ КОИТО ТРЯБВА ДА НИ СМАЖАТ ИКОНОМИЧЕСКИ А ПОСЛЕ В ЕВРАЗИЯ- ЕТО ТОВА Е ЦЕЛТА- ГЛЕДАЙТЕ БТСВ- ТАМ ГОВОРЯТ ЧЕ РУСИЯ НЕ ВОДИ ВОЙНА В УКРАЙНА А УКРАЙНА СА ФАШИСТИ- КАКВО ИСКАШ ОТ РОЖБИТЕ НА КРЕМЪЛ...
148
2
 
57
 
! Отговори
ленчееее! преди 2 години
защо вземаш заплата 13000 - за нищо правене или че си метреса на кирчо колежанчето?